Podcasts In 2015 Een Must Have Voor Marketeers En Waarom Men Juist Nu Moet Beginnen Met Een Podcast

Podcasts In 2015 Een Must Have Voor Marketeers En Waarom Men Juist Nu Moet Beginnen Met Een Podcast

Podcasts De Geheimen Van Podcasts En Waarom Iedere Slimme Marketeer Snel Moet Beginnen Met Een Eigen Podcast

Ik luister al jaren naar verschillende Podcasts, een van mijn persoonlijke favorieten is de recent gelanceerde immens populaire podcast van Justin Verrengia beter bekend als de hippie Jedi, Weird Entrepreneurs. Maar ook naar de zogenaamde “How To” Podcasts luister ik graag, zoals de zeer succesvolle podcasts van de Podcast Answer Man, een podcast met heel veel tips over hoe te beginnen met een podcast, de hardware die je nodig hebt om met een podcast te kunnen gaan beginnen en nog veel meer, je vindt de Podcast Answer Man podcast HIER. Hieronder een video van de Podcast Answer Man uit 2013, de cijfers zijn niet helemaal up to date maar h]in deze video wordt uitgelegd waarom een podcast zoveel voordelen heeft vergeleken met video marketing of met blogs, toen ik deze video voor het eerst zag, was ik echt met stomheid geslagen, ook als men weet dat populaire podcasts van bijvoorbeeld die van Entrepreneur On Fire een gemiddeld maandelijks inkomen genereert van $250.000, juist ja, per maand!, Maar neem nu even een paar minuten de tijd voor het bekijken van deze video, veel kijk en luister plezier!

De redenen om nu met Podcasting te starten

 1. In 2015 zijn er meer dan 450.000.000 blogs, Als je niet weet hoe jij echt op de eerste pagina s van de zoekmachines zoalsGoogle kunt komen wordt je blog niet gevonden!
 2. Op YouTube alleen meer dan 100 uren nieuw video content per minuut!
 3. Meer dan 4 Miljoen uur nieuw video content op YouTube per maand, het is voor de meeste marketeers zeer moeilijk om tussen alle videos nog echt op te vallen.
 4. Er zijn nog relatief gezien zeer weinig podcasts, zeker in Europa en zeker podcasts in het Nederlands!
 5. Podcasts zijn uniek als het gaat om het opbouwen van een zogenaamde “loyal fanbase” dus een trouwe groep personen die elke week naar je podcast luisteren.
 6. Podcasts kunnen bijna altijd en overal beluistert worden, iedereen met een smartphone kan GRATIS naar podcasts luisteren.
 7. Je kunt podcasts gebruiken voor elke denkbare Niche, dus een speciale doelgroep.
 8. Het is relatief eenvoudig om met weinig middelen een eigen podcast te beginnen.
 9. Iedereen kan het, als het nu gaat over een podcast over tuinieren, of een podcast over zweefvliegen of een podcast over online marketing in Nederland, er zijn genoeg speciale doelgroepen die jij met een eigen podcast kunt bereiken.
 10. Eenmaal een (grote) groep trouwe luisteraars die trouw naar je podcast uitzendingen luisteren opgebouwd bestaat eer een realistische mogelijkheid om hiermee geld te gaan verdienen.Ik kom hier uitgebreid op terug in een volgende blogartikel.
 11. Ook als bedrijf is een podcast ideaal, denk maar eens aan bijvoorbeeld een platenzaak, ja ze bestaan nog en de vinyl platenzaak is weer terug van weggeweest LOL, een platenzaak kan zijn of haar bestaande klanten aan zich binden door via de podcasts te vertellen over de nieuwste platenspelers of de nieuwste LP releases, maar ook door NIEUWE KLANTEN gevonden worden in de zoekmachines, dus nog meer omzet genereren door een GRATIS podcast!
 12. Luisteren naar een podcast kan bijna overal, in de auto, tijdens het sporten, tijdens het koken, of tijdens een lange vlucht!
 13. Mensen kijken gemiddeld maar een paar minuten naar een video op YouTube, maar luisteren gemiddeld 15–25 minuten naar een Podcast! Dus veel meer tijd om je boodschap te verkondigen!
 14. Het luisteren naar audio podcast is veel intiemer voor personen dan naar het kijken naar een video, mensen krijgen veel sneller een persoonlijke connectie met jouw of je product of bedrijf.

Klik op de afbeelding voor meer info!

Podcasts de nieuwe radio van de toekomst?

Er bestaat zeker een mogelijkheid daat podcasts een deel van de trouwe radio uitzendingen zal gaan overnemen gemeten aan de populariteit van de podcast uitzendingen. Podcasts zijn inmiddels, zeker in de online en offline marketing branche in de USA een echt fenomeen geworden en niet voor niets komen er dagelijks nieuwe podcasts bij, maar we blijven in Europa ver en ik bedoel echt ver achter, het is de hoogste tijd dat dit gaat veranderen, Let s start a podcast! So, here you have it:

Klik op de afbeelding voor meer info!


One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.