5 Must-Reads als je ‘human capital’ je lief is.

Als werkgever wil je uiteraard de best mogelijke werkomgeving voor je bedrijf en je werknemers ontwikkelen. En praktische zaken als ergonomische stoelen, snelle computers en gezonde snacks zijn niet onbelangrijk.

Maar laat je zeker ook inspireren door andere bedrijfsleiders en professionals op vlak van bedrijfscultuur. Hun ideeën en manier van aanpak zullen je helpen met het uitbouwen van de ideale werkplek!

We geven je alvast 5 boekentips met daarin boeiende inzichten over hoe en waarom we werken, en hoe je de werkervaring voor je werknemers kan optimaliseren.


1. Games People Play | Eric Berne, MD.

Dit boek is uitgebracht in 1964 en was vooruitstrevend op vlak van het functioneren (of niet functioneren) van sociale interacties op de werkvloer.

Ondanks dat de theorieën meer dan 50 jaar oud zijn, blijft het boek hoe dan ook relevant. Dit is het perfecte handboek voor wie moeizame interacties binnen het bedrijf wil aanpakken.


2. First, Break All the Rules: What the World’s Greatest Managers Do Differently | Marcus Buckingham and Curt Coffman

De auteurs schreven dit boek nadat ze meer dan 80.000 succesvolle, gemotiveerde en enthousiaste managers hadden geïnterviewd. Ze wilden het geheim van ‘een goede baas’ te weten komen.

Zo stelden ze bijvoorbeeld vast dat top-managers zich focussen op de sterktes van hun teams en werknemers in plaats van te wijzen op de fouten en zwaktes. Sommige conclusies lijken soms evident, en toch worden ze vaak te weinig toegepast of vergeten.


3. Good to Great | Jim Collins

Door de Wall Street Journal uitgeroepen als een van de beste boeken ooit geschreven over management. Jim Collins geeft je inzichten in waarom sommige bedrijven erin slagen te groeien, en waarom zoveel anderen hierin mislukken.

Goed is de grootste vijand van uitstekend’ en andere wijsheden zullen je voor altijd bijblijven!


4. The Human Equation | Jeremy Pfeffer

Jeremy Pfeffer stelde vast dat een hiërarchische structuur zeker niet het geheim tot succes is op de werkvloer. Deze onpersoonlijke aanpak is vaak zelfs vaak de grootste oorzaak van inefficiëntie. Succesvolle bedrijven gaan dieper in op de persoon achter de werknemer — met het resultaat dat beide partijen zich hier opmerkelijk door verbeteren.

Een ideale gids voor wie een betere bedrijfscultuur wil initiëren en voor wie op zoek is naar effectieve incentives voor werknemers.


5. 1501 Ways to Reward Employees | Bob Nelson

Bob Nelson vertelt over hoe je teamleden kan belonen en dit boek is herschreven voor deze moderne, digitale tijden. Ondanks dat thuiswerken steeds meer ingeburgerd raakt, mogen we het persoonlijke contact nooit uit het oog verliezen.

Dit boek bevat 1501 praktische (goedkope of kosteloze) tips over hoe je je werknemers kan belonen. Bovendien geeft de schrijver heel veel nuttige voorbeelden mee die managers en werknemers kunnen helpen om uit te zoeken welke incentives het beste werken voor het team.


We hopen dat één of meerdere van deze boeken je kunnen inspireren om je bedrijfscultuur nog te verbeteren. Het zal je huidige werknemers extra motiveren en verhoogt je aantrekkingskracht voor potentiële kandidaten bij openstaande vacatures.


Over Hcmvision

De meest efficiënte weg naar succes? Dat is investeren in je menselijk kapitaal. Gemotiveerde talenten op de juiste plaats maken het verschil voor je onderneming. Dat hebben we bij Hcmvision goed begrepen. Medewerkers, managers en bedrijfsleiders coachen, sturen, prikkelen, inspireren: het is onze expertise.

Elke dag versterken we kmo’s met onze complete HR-oplossingen. Gespecialiseerde diensten met een resultaatgedreven aanpak. Helemaal op maat van je onderneming. Wij denken mee. Anticiperen. Durven een kritisch klankbord zijn. Wij gaan tot het uiterste om het menselijk kapitaal van je onderneming ten volle te benutten. Mét meetbare resultaten. En altijd in een directe, persoonlijke communicatie. Want dat werkt. Voortaan heb je slechts 1 aanspreekpunt voor al je HR-beleid.

www.hcmvision.be

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Hcmvision’s story.