For litt over ett år siden begynte jeg å jobbe med tidsskrifter på Bergen Offentlige Bibliotek-hovedbiblioteket.

Endel av jobben har vært å få tidsskrifter som kun har vært lagret på magasin ut på åpen hylle i biblioteket. Disse tidsskriftene har heller ikke vært til utlån, men kun til bruk i biblioteket.

Blant disse har vi Norsk Husflid, medlems-og fagbladet til Norges Husflidslag som siden 1964 gitt ut medlems- og fagbladet Norsk Husflid som har husflid og håndverk som tema. Det redaksjonelle fokuset er på bunad, strikk, vev, tre, broderi, skinn, glass, tekstil, tradisjoner og design. Bladet har et opplag på mer enn 26 000 eksemplarer( fra Wikipedia) Biblioteket har abonnert på bladet siden 1966, så biblioteket har i 2015 49 årganger. Nå er flere årganger registrert i Periodikamodulen i Bibliofil. Men 2005-årgangen glimrer med sitt fravær, den var ikke på plassen sin i magasinet og en etterlysningsmail på biblioteket har ikke gitt resultat så langt.

Men nå står ihvertfall årgangene 2013–2015 på hylla i bibliotekets 2 etasje sammen med andre tidsskrifter med lignende emner, klare til utlån. Årganger eldre enn 2 år står på magasinet og er ikke til utlån.