In dit artikel wil ik je laten zien hoe ik op dagelijkse basis interacties opnieuw vormgeef en vooral; hoe simpel jij dat zelf ook kunt doen. Allemaal om meer energie in je werk te krijgen door iedereen volledig te betrekken en te activeren. Ik werk hiervoor veel met Liberating Structures. In dit artikel deel ik de vijf ontwerpelementen die in iedere Liberating Structure en zelfs in elke andere interactievorm zitten.

Interacties kun je vormgeven

De gesprekken die mensen met elkaar voeren zijn voer voor mijn creativiteit. Ik kijk naar interacties, denk na over hoe mensen de interacties die ze hebben kunnen verbeteren en ik…


door Ruben Klerkx

the Creators Company over de Fake-brainstorm

Heb je geen behoefte aan de frustraties over fake-brainstorms en wil je gewoon direct weten waar een goede brainstorm aan moet voldoen? Scroll dan door naar de laatste alinea

Het gebeurt voordat je het doorhebt. Vorige week overkwam het mij nog. Ik was er blijkbaar weer ingetrapt. Ik zag een uitnodiging langskomen om deel te nemen aan een brainstorm over het verduurzamen van de stad. Vol enthousiasme ging ik naar dit event. Helaas bleek de brainstorm niet zo duurzaam te zijn. Dat was eens en niet nog een keer. Met de term brainstorm werden we binnengelokt maar…


Keith McCandless en Henri Lipmanowicz zagen dat de meeste mensen interacties op ongeveer dezelfde manier aanvliegen. Dat we gaandeweg structuren hebben ontwikkeld voor verschillende soorten interacties die we met elkaar aangaan. Zo richten we een presentatie bijvoorbeeld in volgens de structuur: één iemand praat, alle anderen luisteren. Een brainstorm doen we volgens de structuur: hier is een probleem, iedereen mag in alle vrijheid roepen.

Die structuren zijn verre van perfect, zo concludeerden zij. Het grootste probleem? Teveel blijft in de hoofden hangen van de mensen die aan de interactie deelnemen. Te weinig komt vrij. In een poging dat probleem te…


door Laura Jorna

Vorige week nog.

Desing? Daar stond ik dan, naast een stapel reclamemateriaal ter waarde van ruim vijfduizend euro, hoorde ik een verbaasde stem achter mij zeggen: ‘’Communicatie en Des-ing?’’. Ik draaide me om en zag mijn opdrachtgever met één van de flyers in zijn hand met één verrekte spelfout in de tekst. Desing.

Zo dat was even zuur. Net zo zuur als die ene keer dat mijn opdrachtgever met smart aan het wachten was in Oegstgeest op drukwerk dat per ongeluk een verkeerde afslag had genomen en in een klein dorpje in verweggiestan was bezorgd.

Net zo…


door Ruben Klerkx

Regelmatig krijg ik de vraag “Wat doe jij nou eigenlijk, Ruben?!” Ik antwoord dan vaak dat ik het goede gesprek binnen organisaties faciliteer. Dat klinkt misschien wat vaag, daar ben ik me van bewust. Maar dat is het niet.

We nemen mijns inziens veel te weinig tijd om goed met elkaar te praten. Wanneer ik met organisaties aan cultuurverandering, organisatieverandering of andere complexe vraagstukken werk begin ik altijd met het inplannen van tijd.

Tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Tijd om empathie te oefenen.

Tijd om te luisteren.

Tijd om gehoord te worden.

In 100%…


door Tim Daalderop

Als er iets is waar we een hekel aan hebben, behalve op LEGO-steentjes trappen, natte sokken hebben en gebeld worden door een callcentermedewerker, is het wel van mening veranderen. Nee, wie van mening verandert is een draaikont en wie een draaikont is nemen we nooit meer serieus.

Zou het komen door Jan-Peter Balkenende, die in een debat met Wouter Bos in 2006 zei: ‘’u draait en u bent niet eerlijk’’? Nee, van mening veranderen was al iets voor lafaards die niet eens weten wat ze vinden. Maar het zou kunnen dat we onze draai-allergie rond die tijd…


door Robin Breedveld

Als je werkzaam bent in de creative business dan ben je beslist maar al te bekend met het volgende proces: je maakt iets, je stuurt het naar je klant, deze geeft er feedback op, jij past wat aan, je stuurt het weer op, etc.

Dit kan een lang verhaal worden, en aanpassingen doen is helemaal niet leuk. Je hebt immers je shotje voldoening van het maken van je werk al hebt gehad. Al het bijschaven is extra werk, en dat is niet heel spannend.

Om je te helpen bij het verminderen van de uren die je in…

Alles. Verandert. Altijd. De vraag is: hoe ga jij met die verandering om? En welke verandering wil jij in gang zetten, in jezelf of in anderen?

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store