Bloggere bør heve blikket oftere

Er det virkelig plass til enda en blogger uten bein i nesa?

De kan imponerende tusenvis av lesere – men så velger bloggerne hvilke sider de skal vise av seg selv. Pressen har for lengst kastet seg rundt halsen på en rekke bloggere og gir dem massiv oppmerksomhet. Her er det jeg mener bloggerne kan bli bedre på:

Slutt med unnskyldinger

Mange starter innleggene sine med å beklage «bloggpauser», at det ikke var planlagt fravær og at de ikke liker å skuffe leserne sine. Og unnskyldningene er at det skjer så mye, tiden er knapp eller noe teknisk tull. Men slutt – vær et menneske, du har svake sider du og. Du var nok bare uinspirert eller ikke prioriterte tid til bloggen.

Ikke mål suksess i antall lesere

Men ikke mas om å få flere lesere eller følgere i sosiale medier. De som vil følge livet ditt, gjør det. Og det er de beste følgerne du kan få – nysgjerrige og engasjerte.

Du trenger ikke redde verden

Nei, du trenger ikke levere ut din livshistorie. Du kan med fordel ha hemmeligheter, være mystisk. Og det er mye bra i overflaten – mange leser blogger fordi det er et fristed og de vil bli underholdt. Så tenk på det – det trenger ikke være et budskap hver gang du deler noe med leserne dine.

Ikke utlever vennene dine

Mange, med toppbloggere i spissen, skriver mye om sine nærmeste. Et hav av detaljer, det er skremmende. Og alt dette gjør de for penger. Hallo? Og enda mer gjelder det barna dine, som ikke forstår noe og ikke kan forsvare seg senere i livet.

Vær relevant

Nordmenn er kjent for å snakke om været, bloggere om å dele bilder av plagg og antrekk. Kan vi komme videre? Hvis hvilken kraft som bor i deg, dine meninger. Så kult å lese hva andre synes om samfunnsutviklingen – alle mulighetene og utfordringene vi står ovenfor.

Gå foran

Ikke kroppspress eller kjøpepress, men med gode verdier og holdninger. Del ekte historier med erfaringer andre kan ha nytte av. Hvis dine hjertesaker – hva du kjemper for og hvorfor. Kanskje er det miljøspørsmål, barnearbeid eller politikk. Er du rå – utfordrer du leserne dine. Skriv noe skarp og uventet.

Vær ærlig

Det er noen som tar titalls bilder av seg selv, hver dag. Alt for å fremstå mest mulig attraktiv.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Halvor H. Spikkeland’s story.