Mersmak

Ord blir fattige når man skal beskrive drømmer, fordi det handler om følelser det er vanskelig å sette ord på.

Selv om Cayenne fikk en lillebror i Macan tilbake i 2014, har storebror solgt bedre her hjemme. Det skyldes først og fremst at den har vært tilgjengelig som hybrid – og byr på litt mer plass.

Og det er nettopp derfor Porsche selger i bøtter og spann. De forstår at livet trenger mer enn to dører og to seter som i sportsbiler. Tanken er å gjøre langt større og mer praktiske biler sportsligst i sine klasser. Der har de langt på vei klart, og kundene står i kø.

Dermed selger ikke bare Porsche mange biler for å være nisjeprodusent, den høye etterspørselen gjør at de kan selge biler med svært høye marginer.

Og med det i bakhodet, er forventningene til tredje generasjon Cayenne mildt sagt høye. Den må ikke bare være vakker og gjennomtenkt, men by på høy kvalitetsfølelse og kjøreegenskaper av beste sort.

Porsche sine firehjulstrekkere veier veldig mye, og selv om det kamufleres godt, er det absolutt å foretrekke om kiloene hadde forduftet med generasjonsskiftet.

Også et mer moderne interiør har vært øverst på ønskelisten, og her innfri tyskerne med store skjermer og mange muligheter.

Motoren er ubeskrivelig god, og sammen med girkasse og veigrep er milene som en dans på roser. Man kjenner balansen, tilbakemeldingene fra underlaget og bremser som biter fra seg. Det er en av de beste følelsene i min verden. Selv om ikke alt stemmer, kan det ikke gjøres bedre. Tolk den påstanden som du vil. Nå skal jeg nyte en bil som snart vil forsvinne med nye miljøkrav.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Halvor H. Spikkeland’s story.