Hamdorff & Tabak — afl. 26

het hele verhaal

“Zijn jullie eigenlijk nog bij Van Coehoorn langs geweest?”, vroeg Tabak.

Hamdorff knikte. “En?” vroeg Tabak.

“Lang verhaal kort”, zei Hamdorff, “hij wil meedoen. We kunnen op hem rekenen, bij het uitwerken van onze plannen voor print. Maar hij heeft een beetje koudwatervrees. Dus er is nog wel wat massagewerk te doen, Jack. Ik heb Jantine alvast een afspraak voor ons drieën laten vastleggen.”

“Als ik net zo’n zeperd zou hebben gehaald als Marcel met zijn krant, zou ik ook koudwatervrees hebben”, zei Tabak. “We moeten er samen maar even wat meer tijd in steken. Dan komt het wel goed”

“Heb je hem trouwens verteld van ons gesprek met Frank Ankerlicht?

“Niet aan toegekomen”, zei Hamdorff.

“Dan ken jij het verhaal ook nog niet”, zei Tabak tegen mij. En tegen Hamdorff: “Heb je Hubert wel al een beetje ingelicht over de koers die we gaan varen?”

“Ook nog niet aan toegekomen”, zei Hamdorff.

“Dan is er werk aan de winkel”, zei Tabak. “Kom op, Guus, jij bent onze verhalenverteller. Steek van wal.”

“Met permissie, liever niet hier in jouw kantoor”, zei Hamdorff. “Dat je rookt, vind ik prima, maar je zit intussen wel tevens mijn zuurstof weg te werken.”

Tabak grijnsde. Hij keek op zijn klokje. “Ireen”, riep hij naar de open deur, “reserveer even een lunch-tafeltje bij De Erfgooier. Over een half uur. Guus wil eerst wat frisse lucht. Ik neem hem wel mee op een wandelingetje over de hei.”

(wordt vervolgd)