Je doelen delen!

Misschien werkt het, gewoon rechtuit vertellen wat je nodig hebt. En waar je op uit bent. Dus in deze post die nog net geen vlog is, vertel ik recht voor de raap wat we in 2016 nodig hebben. En als de “help-economie” werkt zoals alom beschreven, vind ik vast support en funding voor mijn wilde plannen. En in 2016 staan er weer verschillende wilde ideeën op de rol.

Uiteraard gaan we door met strategisch werk voor ANWB, voor De Persgroep en voor Fletcher Hotels. Dat is te véél te leuk en véél te interessant om niet te doen. Inspireert ons netwerk, brengt heel veel nieuwe inzichten, ideeën en kansen.

Uiteraard pionieren we ook graag verder met onze initiatieven werkenbijictivity, en bij werkenbij4IP, choosetheapp.com en plannen als hockeyworld.nl en golftournooien. Ze zijn onwijs leuk, ze werken supergoed en ze bewijzen dat eerst goed nadenken en vast leggen over wat je digitaal wilt bereiken, beter werkt en websites functioneler en daarmee effectiever maakt. Goed nadenken over wat je wil bereiken en dat vorm geven, is effectiever dan een leuk idee online zetten en kijken of daar animo voor is. En is uiteindelijk ook veel meer bevredigend. Die gave campagne is echt veel leuker als hij ook aantoonbaar conversie oplevert en dus doet wat hij moest doen, in plaats van vage nietszeggende bereik percentages. Gelukkig kunnen we anno nu alles meten en kunnen GRP’s, likes en shares de vuilnisbak in omdat we keiharde conversiedoelen kunnen meten en naleven. Alleen bereiken, dat de massa jouw merk 3 tot 30 seconden heeft gezien is passé. Het is vitaal dat je bereik iets met die massa doet. Dat iemand zich bewust inschrijft, zich registreert, lid of klant wordt en daarmee toestaat dat je met ze mág communiceren omdat je relevant bent en ze jou hun sympathie gunt omdat je authentiek en relevant bent. In plaats van ze lastig te vallen met net iets te leuk bedachte en net niet relevante hippe acties en concepten, moet je ze serieus bedienen naar hun behoeften. De klant schaft alleen nog maar producten aan als hij of zij ze nodig heeft, niet meer omdat het reclamebureau zégt dat hij of zij het móet aanschaffen. De dolle dwaze dagen, zijn ineens ook écht dol en dwaas. Het moeten verdwijnt namelijk steeds harder uit onze beslissingsboom. We moeten niets meer, maar we willen iets. En wat we willen, is via internet inmiddels 24/7 bereikbaar. Campagnes moeten (haha) dus gaan inspelen op wat de consument wíl in plaats van wat hij of zij moet. Merken en marketeers móeten (ja nog een keer) gaan achterhalen wat consumenten drijft in plaats van hun te vertellen wat ze zou moeten drijven. Merken moeten relevant worden en blijven, anders worden ze keihard afgerekend. Storytelling is verplaatst naar testimonials, en vind niet meer plaats op print, radio, tv of billboards. Beleving is verplaatst naar echt gebruik en tastbaar ervaren, naar vasthouden, zien voelen ruiken en gebruiken en niet meer wat de “agencies” ons jaren hebben voorgespiegeld in fancy fairy tales.

Mijn kinderen drinken Cola of Holy Soda omdat ze het lekker vinden. Niet omdat een opgemaakte Hollywoodster in een 5* setting vertelt wat het met hém of haar doet of heeft gedaan. De nieuwe generatie haalt hun schouders op voor dat soort simpele verhalen. If it’s good, it is ok. If it’s not, it is not.

Het zoeken naar aandacht en merkfans is verschoven naar het genereren van tevreden klanten en gebruikers en vooral dus naar het organiseren van transacties, naar het bouwen aan oprechte interesse en tevredenheid bij klanten, naar oprechte positieve reviews en het er voor zorgen dat die tevreden klanten, gebruikers of kandidaten ook weer graag bij je terug komen .

Wij zijn daar als Ecomgroup goed in, dat is onze drive. Wij helpen ónze klanten bij die noodzakelijke transitie van mooie verhalen vertellen naar mooie verhalen waarmaken. Wij willen structurele resultaten realiseren in plaats van snelle en mooie campagnes bedenken, wij vechten voor het bouwen aan en het inbedden van langdurige klant-relaties in plaats van voor hun even flirten en vluchtig contact maken met de doelgroep door middel van een snelle en gelikte marketing actie of hip concept. We zijn geen reclame of event bureau. We verkopen geen campagnes. Maar we bedenken ze wel . We verkopen geen snelle acties of promoties, we zetten niet eventjes een website of actie online, maar we bedenken ze wel. Wij willen meedenken op de lange termijn, niet over die éne campagne.

We werken gewoon in dienst van onze klanten, maar dan wel met de allerbeste beschikbare mensen uit ons netwerk. Frank de Boer die Messi en Ronaldo even kan opstellen in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Of Reinout Oerlemans die Kim van Kooten en Carice van Houten even kan casten voor een nieuwe film. Maar we zijn er ook voor de beste ballenjongens en de snelste kabeldragers, we supporten op elk niveau.

In 2016 willen we gaan werken voor opdrachtgevers die ons leuk vinden en ons begrijpen. En die daarmee in 2021 nog klant van ons willen zijn. Verder vooruit kijken willen we nog niet, want dat kunnen we ook niet.

De meest eenvoudige manier om met ons te gaan werken is om

  1. kennis met ons te gaan maken, een cappuccino of witte wijn workshop of dito brainstorm te plannen (tegen gematigd tarief, de consumpties zijn in ieder geval voor jouw rekening, over de rest komen we wel uit)
  2. te gaan bekijken waar we aan kunnen gaan werken en wat we kunnen gaan beet pakken of oplossen. Veel moeilijker is het eigenlijk niet. Maar we gaan het wél veel leuker maken dan je gewend bent. Eerlijk gezegd willen we dat zelf ook namelijk ook steeds op blijven zoeken…

We hopen en rekenen in 2016 op veel nieuwe avonturen, het zou leuk zijn als jouw merk of organisatie daar bij zit.

Happy new year dus.

igor@ecomgroup.nl en martijn@ecomgroup.nl