With online shopping on the rise, retail has completely changed over the last decade. A changing landscape leads to new threats and opportunities. In the world of bricks, retailers were fighting over the best store locations. In the world of clicks we are trying to beat the competition with a better customer experience.

Last Friday we invited over some industry experts for a healthy breakfast and fresh talks. In the opening words Eva Heffernan (Vice-President Commerce Benelux at Salesforce) shared her vision on the importance of optimization in e-commerce. Speakers Inga Receveur (Lead Digital Development at L’Oréal) and Tim Zuidgeest…


Dat het niet kennen van een andere cultuur voor ongemakkelijke situaties kan zorgen is denk algemeen bekend. Volgens mij kan bijna iedereen zich wel een situatie voor de geest halen.

Zelf weet ik nog heel goed dat mijn moeder een keer bijna is meegenomen door een douanier op een vliegveld in Tunesië, nadat ze mij een corrigerend tikje gaf.

Dit tikje was overigens ongetwijfeld terecht. Op vakantie gaan was niet bepaald mijn strong suit en een vliegreisje betekende dat ik de hele dag als een ongeleid projectiel met 180 km/u over de vliegvelden schoot. Zo ook die dag. Zo hyper…


Afgelopen vrijdag was het moment daar. Donald Trump werd geïnaugureerd als 45e president van de Verenigde Staten. Bizar.

Goed we hebben even gehad om er aan te kunnen wennen. 9 November is immers alweer een tijdje geleden, maar toch. Ik kan nog steeds niet helemaal geloven dat een 70 jarige nutjob nu echt een van de machtigste mensen van de wereld is geworden.

Het bewijst maar weer eens dat een idee, hoe gek het ook klinkt, altijd een kans van slagen heeft. Mijn nieuwe levensmotto is dan ook: ‘Wie niet waagt wie niet wint.’

Ergens kon ik het simpelweg niet…


Afgelopen zondagnacht was het weer zo ver: de Super Bowl werd gespeeld. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n grote fan ben van American Football. Toch kijk ik eigenlijk wel altijd naar de Super Bowl. Dat is dan ook niet alleen vanwege de sport.

Of nouja altijd. Sinds mijn broertje een jaar in Amerika heeft gewoond, en daar intensief American Football speelde.

De (reclame) kermis
Het mooiste van de Super Bowl vind ik eigenlijk de hele heisa daaromheen. …


Donald Trump en twitter. Tsja wat moet je daar nou over zeggen…

Een ding is zeker erg handig is hij er niet mee. Of dat nou komt door z’n leeftijd (de beste man wordt over twee weken immers al 71) of door z’n temprament; Een ding is zeker z’n uitspattingen op twitter zijn vaak trending en halen zelfs regelmatig het nieuws.

Tijdens zijn campagne werd hij zelfs verbannen van zijn eigen twitteraccount.

Trump de twittersensatie

Trump z’n tweets zijn een heuse sensatie. Er zijn dan ook talloze lijstjes met titels als The 10 most offensive tweets by Donald Trump. En tijdens zijn campagne…


Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Bij dat gezegde denk je misschien niet direct aan de grote blauwe reus die Facebook heet en op dit moment een van de meest succesvolle internetbedrijven is. Toch, was dit een van de eerste dingen waar ik aan moest denken toen ik een tweet zag van Filip Struhárik over de nieuwe explorefunctie van Facebook.

Waarom ik dat dacht weet ik niet precies. Misschien omdat ik twijfel over de werkelijke motieven. …


Mensen geïnteresseerd krijgen in politiek en hen bewegen naar de stembus. Een fenomeen dat, met name onder bepaalde doelgroepen, uitermate lastig blijkt. Er is weinig intrinsieke motivatie onder bepaalde groepen om überhaupt naar de stembus te gaan, laat staan zich te verdiepen in de politiek.

Vaak denken mensen (onterecht) dat hun stem niks uitmaakt en/of dat de politici zakkenvullers zijn die zich helemaal niet hard maken voor het volk. Een negatief imago waar politici maar al te graag vanaf willen.

Hoe maak je een goede campagnespot?

Als politicus, politieke partij of ingeschakeld bureau sta je dus voor een lastig parket. Hoe krijg je een ongeïnteresseerd en…


Beeld: Engadget

Afgelopen week waren wij bij the Next Web conferentie om geïnspireerd te worden en om te kijken hoe het er aan toe gaat in ‘the heart of tech’. Naast de usual suspects als Microsoft, Buzzfeed en Strava was er ook een presentatie van Michael Martin (Global head of digital products bij Nike). ‘Een schoenenfabrikant op de mainstage?’ Als sneakerfreak was ik erg benieuwd wat hier ging gebeuren en was ik ruim op tijd in de grote zaal om een goede plek te bemachtigen…

Wat graan en schoenmaten met elkaar te maken hebben

De presentatie begon direct met een vrij krachtig statement (waarvan ik de wetenschappelijke onderbouwing niet heb kunnen…


Als pensioenuitvoerder kijkt Blue Sky Group voortdurend vooruit. Dat leidde tot een nieuwe strategie waarin digitalisering centraal staat. “We willen dat onze deelnemersportalen klantvriendelijker worden, efficiënter in gebruik en klaar zijn voor innovatieve toepassingen van de toekomst.”

Blue Sky Group stelde medio vorig jaar vast dat de online omgevingen grondig moesten worden herzien. Om een stap naar de toekomst te maken werden de deelnemersportalen die Blue Sky Group zijn klanten biedt volledig opnieuw ontworpen, ontwikkeld en ingericht.

Samen met Clockwork als digitaal partner werd afgelopen periode het fundament gelegd voor een nieuw, toekomstbestendig platform dat bijdraagt aan Blue Sky Group’s…


A short story about being different but the same.

Photo by Quino Al on Unsplash

Vaak lijk ik best normaal. Van buiten en van binnen. Een van de tientallen, nee honderden brave burgers. Ik heb een baan en een huis waar ik netjes huur over betaal. Ga op vrijdag met collega’s of vrienden naar de kroeg. En op zondagmorgen braaf sporten.

Toch ben ik niet normaal, althans zo voelt het niet. Diep vanbinnen borrelt er iets. Om daarachter te komen moet je diep graven, maar soms wil het naar buiten en kook ik bijna over.

Komt dat doordat ik anders ben? Of omdat ik niet anders wil zijn? Ik weet het niet. Hoort erbij zegt…

Rik Looijen

Talks about playing rugby. Actually plays golf. Has a dog. Named it after a joke. Good lines got him a job. Not a girlfriend. Hence the dog. | www.ikbenrik.nl

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store