Інтеграція Bitmark з Oasis Network

Ikotsulim
4 min readFeb 9, 2022

--

Перегляд майбутнього NFT шляхом забезпечення довгострокового і аутентифікованого зберігання

Ми раді оголосити про наше партнерство з компанією Bitmark. Компанія Bitmark, удостоєна нагороди, Всесвітнього економічного форуму “ Піонер технологій в 2020 році”, створює криптографічні продукти, котрі дозволяють людям співпрацювати, захищаючи їх діяльність та активи.

Відмова від відповідальності : Приведений нище текст являється аматорським перекладом, виконаним членом спільноти Oasis. Першозразок

Bitmark вирішує проблему, з якою стикаються всі творці - бюрократія, котра присвоює собі заслуги і отримує винагороду за роботу, котру вони
виробляють. Ця проблема спостерігається у всіх видах СМІ: мистецтві , музиці, кіно, відео, журналістиці і письменстві. Тепер використовуючи соціальні мережі, любий може стати творцем, але більшість не в змозі реально заробити винагороду від того, що вони виробляють на цих платформах. Художнику завжди доводилось жертвувати своїми правами власності на користь привратникам.

Bitmark і Oasis Network розділюють одне бачення: створити технологію , котра дозволить реалізувати істинне право власності в цифровому форматі. Oasis Parcel об’єднює конфіденційні обчислення з технологією блокчейн для створення безпечного і зберігаючого конфіденційності довірчевої верстви для данних. Bitmark вважає Parcel критично важливою для досягнення своєї місії і зараз інтегрує її в два своїх продукти -Feral File и Autonomy.

Feral File -онлайн галерея для єкспонування, курування і колекціонування цифрового медіа.

Feral File -це дім для спільноти нових медіа. На платформі проводяться куруючі онлайн-виставки мистецтва заснованого на файлах. Недавно Feral File оголосила про дев’яту виставку галереї, на котрій були представлені роботи медіахудожника Refik Anadol, котрий обучив унікальну модель штучного інтелекту з допомогою метаданних із унікальної колекції Museum of Modern Art’s (MoMA). Інші помітні виставки Feral File включають –GRAPH, виставку програмного мистецтва і плотерних малюнків , куратором котрої являється Jason Bailey. Кожний витвір мистецтва був доступний коликціонерам в вигляді NFT.

Feral File важливий для художників, оскільки він забезпечує безпечний і захищений простір творчих поглядів для демонстрації і продажу мистецтва колекціонерам. Завдяки інтеграції з Oasis Parcel, забезпечуються функції конфіденційності і токенізації данних. Це означає, що художники можуть краще контролювати процес аутентифікації того, як люди скачують їх витвори мистецтва, і зберігають повне походження того , як мистецтво було створене і виставлене.

“Feral File — це створення стійкої, куруючої екосистеми для цифрового мистецтва, котра керується довгостроковими інтересами наших художників, кураторів и коллекціонерів. Проте сьогодні цифрові формати, як відомо, хрупкі, оскільки комп’ютери, на яких зберігається витвори мистецтва , стають недоступними, або програмне забезпечення , необхідне для перегляду витворів мистецтва, застаріває. NFT і мережеві сховища ще більше ускладнюють зберігання цифрових матеріалів, але вони також створюють нові можливості. Ось чому Feral File така рада интеграції Parcel і співпраці з Oasis Network, щоб допомогти всій екосистемі зберегти і перевірити оригінальність цифрового мистецтва ”. Casey Reas художник-засновник Feral File

для колекціонерів виставковий зал- це місце, де можна побачити, купити і насолодитися високоякісним цифровим мистецтвом в тому вигляді, в якому його задумав художник. В майбутньому Feral File буде використовувати можливості Oasis Parcel для забезпечення кросс-чейн передачі своїх NFT.

Autonomy — галерея NFT для вашого телефона з великими амбіціями

Autonomy — це мобільний додаток, створений для того, щоб стати домом для всього вашого мистецтва NFT і інших колеекційних предметів — бесшовний, настроюваний спосіб насолоджуватися вашою колекцією. Autonomy дозволяє користувачам зберігати NFT безпечно, надійно і довгостроково. Додаток використовує Parcel ParaTime для безпечного зберігання NFT і обчислень на них в конфіденційному середовищі без викриття основних даних.

“Oasis Network — ідеальний партнер для співпраці, щоб привнести аутентифікацію і конфіденційність в NFT, але також добавити нові варіанти використання в майбутньому, котрі росширюються від мистецтва до всіх видів активів. В 2022 році ви побачите, як ми допоможемо людям контролювати свою музику і особисті дані. Наша місія — допомогти кожному із нас викрити цінність наших активів, “стати своїм власним привратником”, тому Parcel і Oasis Network — ідеальна платформа для реалізації всього цього”, — сказав Sean Moss-Pultz, генеральний директор Bitmark.

Використовуючи Parcel, Autonomy надає своїм користувачам справді безпечний спосіб:

  1. Зберігати свої цифрові активи
  2. Управляти тим, як ці активи використовуються і переглядаються
  3. Забезпечити обчислення на активах, наприклад, перевіряти право власності, ділитися вмістом активу, не викриваючи його.
  4. Вести облік використання кожного із своїх активів.

Проблема, котру вирішує Autonomy, на перший погляд проста — як зберігати цифрові активи надійно, безпечно і конфіденційно протягом тривалого часу, але при цьому мати можливість викрити їх при необхідності?

Точно так, як гаманець, котрий ви носите з собою кожний день, щоб не викривати номер своєї картки кожному прохожому на вулиці. Навіщо вам розкривати свою колекцію дорогих цифрових активів кожному, хто має доступ до комп’ютера?

Ви можете захотіти зберегти в таємниці не тільки свою колекцію цифрового мистецтва. Як ми вже говорили в нашій статті “можливість данних на міліард”, як ми вказували на те, що створюють наші друзі із MetaMirror. NFT — це не тільки медіа, такі як мистецтво, відео або текст; це можуть бути і будуть дані, котрі ми всі створюємо кажний день.

Наше спільне бачення
NFT, засновані на даних
, абсолютно змінює гру, коли діло дійде до отримання пасивного доходу в масовому масштабі. Проте це буде пов’язано з значними загрозами безпеці. Іменно тому зберігання, безпека, надійність і приватність всіх ваших активів, заснованих на даних, стає експонентно більш важливим. По мірі того, як ми перевертаємо цю модель з ніг на голову, де право власності на дані переходить від централізованих організацій до децентралізованим лицям, безпека і конфіденційність стають критично важливими для довіри до системи. Іменно тому ми вважаємо, що проблема, котру вирішує Autonomy, виходить за рамки простого зберігання і відображення даних.

Щоб дізнатися більше про компанії Autonomy и Bitmark Inc відвідайте сайт.

Як завжди, ви можете задати любі додаткові питання в наших каналах спільноти :

--

--