de voedselbank: dag 1

Buiten is het mistig en klam. Binnen zit ik aan het ontbijt. Biologische havermout, water, banaan en rauwe honing. Ik had moeite met uit bed komen, maar dat is niet nieuw. Ik heb weinig zin in vandaag. Om half 11 moet ik me bij de voedselbank in Groningen melden om een portie eten voor één week voor één persoon op te halen.

Ik ben eerlijk gezegd een beetje bang. Straks sta ik daar voor de deur. Ben ik net op mijn hippe fiets aan komen fietsen. Ik heb erover nagedacht oude kleren aan te trekken, of met de bus te komen. Maar ze zullen me toch wel doorhebben. En wat zullen ze daar van vinden? Iemand die een week lang leuke stukjes gaat schrijven over hun werkelijkheid?

Erger nog: ik kan het een weekje lang proberen, maar ik leef natuurlijk niet in die werkelijkheid. Vanavond ga ik een biertje drinken met iemand, morgen ben ik uitgenodigd om ergens te komen eten, woensdag heb ik een borrel over duurzaam eten. En elke dag staat er op kantoor bij YFM lunch voor me klaar.

Waarschijnlijk zijn het deze week dus gezapige stukjes over dat ik een blikje Red Bull drink, of uit een pakje kook. Misschien een unboxing video van de kist van de voedselbank. Want mijn leven lijkt in de verste verten niet op dat van klanten van de voedselbank. Maar ik ben wel benieuwd wat er straks in mijn kist zit.


Originally published at eengarde.nl.