Blogin nimeämisen vaikeus

Koska ensimmäinen teksti ei juurikaan vastannut kysymykseen kuka bloggaa ja miksi, seuraa tässä vähän perinteisempi blogin aloitus.

Olen toistaiseksi alle 30-vuotias, koulutukseltani historioitsija ja ammatiltani arkistonhoitaja. Tai olin, kunnes tein urani kannalta ratkaisevan virheen, eli lapsen. En kadu, joskin täytyy sanoa, että työn löytäminen ylikoulutetulla alalla nuorena naisena ei ollut kovin helppoa aiemminkaan, mutta yhden pienen lapsen äitinä se tuntuu olevan mahdotonta. Päätin siis lähteä opiskelemaan, ja koska halusin jotain muuta kuin aiemman kaltaisen humanistisen tutkinnon, lähdin opiskelemaan insinööriksi. Olen siis nykyinen humanisti, ja tuleva insinööri.

Muutenkin voisi varmaan sanoa, että olen jonkin sortin ääripää-ihminen. Äitini on karjalainen ja isäni pohjalainen, itse samaistun vahvasti molempiin kulttuureihin. Tällä yhdistelmällä minusta on tullut ihminen, jolla on paljon sanottavaa ja joka ei osaa jäädä hiljaiseksi, mikä lienee perimmäinen syy blogin aloittamiselle. Olen myös aikamoinen nörtti, ja seuraan tiiviisti mm. politiikkaa ja maailman tapahtumia. Ehkä jonkinlainen ääripää on sekin, että on samanaikaisesti ortodoksi ja feministi (joka on ehkä aihe, johon palaan myöhemmin).

Olen pohtinut blogin aloittamista aiemminkin, mutta ongelma on ollut tyylilajin valitseminen: kirjoitanko tiukan asiallisia yhteiskunnallisia tekstejä vai täysin hatusta vedettyjä “uutisia”? Kirjoittaako äitiydestä ja kahvinjuonnista vai historiasta ja insinööriopinnoista? Päätin ratkaista ongelman kirjoittamalla siitä, mistä milloinkin on sanottavaa sillä tyylillä, mikä kussakin tilanteessa tuntuu sopivalta. Savossa kasvaneena jätän vastuun lukijalle.

Toistaiseksi blogille on myös ollut vaikea keksiä nimeä. Mielessäni oli ”nörttimutsi”, mutta hylkäsin sen, koska tarkoitus ei ole pitää perheblogia, vaan kirjoittaa itseäni kiinnostavista aiheista ja löytää kanava erinäisille pöytälaatikkoon kertyneille teksteille. Siksi blogi kantaa nyt yksinkertaisesti omaa nimeäni, ja vaihdan sen jos joskus keksin paremman. Ehdotuksia otetaan vastaan.