5 goede redenen om vandaag al te BENOVEREN

Gewoon renoveren? Daar doe jij niet meer aan mee. Want wie verstandig is, renoveert beter. Wie verstandig is, BENOveert dus. BENOveren is BEter reNOveren dan gebruikelijk is. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties, goed gepland en met deskundig advies, zodat de verschillende renovatiestappen in de meest logische volgorde worden uitgevoerd, en ook latere renovatiestappen haalbaar blijven. Hier vind je alvast vijf goede redenen om vandaag al te BENOVEREN:

1. Een lagere energiefactuur

Niemand gooit graag geld door ramen, deuren, muren, daken en vloeren. Dat is nochtans precies wat we doen in een woning die niet voldoende is geïsoleerd en die niet op de juiste manier wordt verwarmd en geventileerd. Als je BENOveert, verbruik je niet langer onnodig veel energie.

2. Een gezonder binnenklimaat & meer comfort

Het belang van de luchtkwaliteit in een woning wordt vaak onderschat. Nochtans heeft die een belangrijke invloed op onze gezondheid. Een BENOvatie is een ideale gelegenheid om ook de ventilatie te verbeteren. Door continu en gecontroleerd te ventileren, krijgen we verse zuurstof binnen en wordt de vervuilde of vochtige lucht naar buiten afgevoerd.

Bovendien is het in een geBENoveerd huis prettiger wonen. De hogere en constante oppervlaktetemperatuur van de wanden verhogen je comfortgevoel, je hebt minder last van tocht, de wanden en vloeren voelen warmer aan in de winter, en in de zomer heb je minder last van oververhitting.

3. Financiële meerwaarde

Je hoeft maar naar de vraagprijzen van huizen te kijken en je ziet het meteen: gerenoveerde huizen worden veel duurder verkocht dan soortgelijke woningen die niet zijn aangepast aan de voorwaarden van vandaag. Als je BENOveert, zorg je ervoor dat je huis nog meer in marktwaarde stijgt - en in de toekomst zijn waarde behoudt - omdat het er dan heel wat beter uitziet én omdat je met een BENOvatie perfect in regel zal zijn met de energieprestatie-eisen van morgen.

4. Je woning klaar voor je oude dag

Met een doordachte BENOvatie kan je niet enkel de energiebehoefte laten dalen en het binnenklimaat en de leefkwaliteit verbeteren, je kan tegelijk ook het gebruiksgemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van je woning bevorderen. Zo kan je op latere leeftijd langer thuis blijven wonen, en nog lang genieten van de vele voordelen die je geBENOveerde woning je te bieden heeft.

5. De overheid betaalt mee

Door te BENOveren bewijs je het milieu, jezelf en je portemonnee een dienst, maar het blijft natuurlijk een investering. Gelukkig biedt de overheid heel wat ondersteunende maatregelen aan die BENOveren betaalbaarder maken: renovatiepremies, premies via de netbeheerder, energieleningen …

Bron: Vlaanderen.be
Nog meer redenen en hoe je een BENovatie het best aanpakt, lees je op: Benoveren: Wat en waarom en hoe


Wil jij je woning ook snel verkopen? Maak vandaag nog een afspraak met Immo Groep 5.