Είστε $GMI; Παρουσιάζουμε τον Bankless Δείκτη Καινοτομίας της Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFI)

The Index Coop Greece
7 min readJan 10, 2022

--

Του Lemonade Alpha

Το Index Coop έχει ως αποστολή να καταστήσει την επένδυση στα κρύπτο απλή, προσιτή και ασφαλή για όλους.

Το Bankless DAO ενεργεί ως αντιπρόσωπος του κινήματος χωρίς τράπεζες, βοηθώντας τον κόσμο να συμμετέχει σε ένα μέλλον μεγαλύτερης οικονομικής ελευθερίας.

Τα δύο DAO συνεργάζονται για ακόμα μια φορά για τη δημιουργία του Bankless Δείκτη Καινοτομίας της Αποκεντρωμένης Οικονομίας — DeFi (GMI). Το GMI προσφέρει σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, παθητική έκθεση σε πρωτοποριακές εφαρμογές της Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi).

Ο δείκτης καινοτομίας Bankless DeFi Innovation Index (GMI) χρησιμοποιεί μια στρατηγική δεικτοδότησης για να προσφέρει ευρεία, διαφοροποιημένη έκθεση με ένα μόνο token. Ο δείκτης θα αντιπροσωπεύεται από ένα πλήρως οικονομικά διασφαλισμένο token ERC20 το οποίο θα είναι διαθέσιμο για αγορά στα ανταλλακτήρια Uniswap v3, TokenSets, & διάφορα άλλα.

Στην παρούσα δημοσίευση, θα καλύψουμε τα παρακάτω:

  • Γιατί αξίζει να αγοράσετε τον Δείκτη GMI;
  • Μεθοδολογία και συντήρηση
  • Πού να αγοράσετε το GMI κατά την κυκλοφορία του (+Κίνητρα αγοράς!)

Γιατί αξίζει να αγοράσετε τον Bankless Δείκτη Καινοτομίας της Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi);

Διαφοροποιώντας το κεφάλαιό σας σε μια σύνθεση από δώδεκα token, το GMI επιτρέπει στους κατόχους του να περιορίσουν το ρίσκο που παίρνουν ως προς την έκθεσή τους σε νεοφυείς εταιρείες DeFi — οι οποίες είναι συχνά καινοτόμες και άρα επικίνδυνες για την επένδυσή σας, αλλά παράλληλα έχουν σημαντικές πιθανότητες να αυξήσουν την τιμή τους .

Μια νέα προσθήκη στη δημιουργία του GMI είναι η δυνατότητα συμπερίληψης token που είναι συμβεβλημένα με το yield-farming. Κατά την έναρξη λειτουργίας του, ο δείκτης θα περιλαμβάνει και θα συμμετέχει αυτόματα στην παραγωγικότητα του gOHM (το token διακυβέρνησης και απόδοσης yield του Olympus Dao), το οποίο παράγει ετήσια ποσοστιαία απόδοση μεγαλύτερη από 5.000%. Στο μέλλον, αναμένετε να ενεργοποιηθούν και άλλα token, με χαρακτηριστικά όπως το παραπάνω, με ελκυστικές ευκαιρίες απόδοσης.

Υπάρχουν 4 σημαντικά οφέλη από τη χρήση του GMI:

Απλότητα — Το GMI προσφέρει συνεχή έκθεση στα κρύπτο και στην καινοτομία της Αποκεντρωμένης Οικονομίας (DeFi).

Διαχείριση κινδύνου — Η μεταβλητότητα των τιμών, που συχνά συναντάει κανείς στις αγορές κρύπτο, αντισταθμίζεται με τη συμπερίληψη στο χαρτοφυλάκιό σας ενός Δείκτη όπως το GMI. Οι διμηνιαίες εξισορροπήσεις (rebalances) αποτρέπουν τη μονόπλευρη έκθεση σε ένα περιουσιακό στοιχείο, αλλά επιτρέπουν στα κερδοφόρα token να αποφέρουν περισσότερα κέρδη.

Αποδοτικότητα κόστους — Μειωμένα κόστη ως προς το gas, φορολογικά αποδοτική εξισορρόπηση και εσωτερική απόδοση.

Διαφάνεια — Ο δείκτης ακολουθεί ένα σύνολο διαφανών κανόνων για την αξιολόγηση των tokens προς συμπερίληψη και αφαίρεση.

Επιπλέον, για να προσφέρει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των κεφαλαίων τους, ο δείκτης GMI κατασκευάζεται και διαχειρίζεται με βάση την δοκιμασμένη υποδομή διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Set Protocol.

Επιπλέον, οι συναλλαγές επαναπροσδιορισμού ισορροπίας που πραγματοποιούνται εντός του θησαυροφυλακίου/προϊόντος προστατεύουν τους κατόχους από συμβάντα που συνήθως συνεπάγονται με φόρους κεφαλαιακών κερδών (σημειώστε ότι εάν κάποιος πουλήσει το ίδιο το token του δείκτη με κέρδος, συνήθως δημιουργεί ένα φορολογητέο γεγονός). Όπως συμβαίνει με όλους τους σύνθετους δείκτες του Index Coop, τα τέλη συναλλαγών για την εξισορρόπηση διαμοιράζονται σε όλους τους συμμετέχοντες, επιτρέποντας χαμηλότερα τέλη ανά μονάδα.

Μεθοδολογία GMI: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Ο δείκτης GMI σκοπεύει να επιτύχει τη βέλτιστη απόδοση για τους κατόχους του, χρησιμοποιώντας έναν νέο τύπο στάθμισης των εξισορροπήσεων, ο οποίος συνδυάζει την τετραγωνική ρίζα της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, τη σχετική ρευστότητα των αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων και τα σχετικά ποσοστά αποδέσμευσης των token. Επιπλέον, ο δείκτης GMI προσφέρει συνεχή έκθεση στην καινοτομία της Αποκεντρωμένης Οικονομίας μέσω της εφαρμογής ενός συστήματος για τη διαβάθμιση των token με βάση τη συμπερίληψή τους στον εμβληματικό δείκτη DeFi Pulse Index (DPI) της Index Coop ή τη διάρκεια της συμπερίληψής τους στον δείκτη (πάνω από 18 μήνες). Επιπλέον, ο GMI θα διαθέτει την δυνατότητα ταχείας αφαίρεσης tokens σε περίπτωση που αυτά, ή οι εφαρμογές που αντιπροσωπεύουν, ενέχουν ή αναπτύσσουν κινδύνους για την ασφάλεια των χρηστών.

Ο δείκτης GMI χρησιμοποιεί μια μέγιστη αντιπροσώπευση της τάξης του 15% για κάθε μεμονωμένο token, ωστόσο, χρησιμοποιεί ένα διμηνιαίο ρυθμό εξισορρόπησης, προκειμένου να δώσει στα επιτυχημένα token μεγαλύτερο περιθώριο για να επιτύχουν υπερμεγέθεις αποδόσεις σε σχέση με έναν πιο τυπικό μηνιαίο κύκλο.

Σύνθεση GMI κατά την έναρξη:

Προδιαγραφές της Αγοράς

  • Κεφαλαιοποίηση αγοράς: >$30 εκατ., <$5 δισ.
  • Χάρτης πορείας του προϊόντος που προτεραιοποιεί το οικοσύστημα του Ethereum
  • Συμβατό με την Αποκεντρωμένη Οικονομια (DeFi): Συμπερίληψη εφαρμογών ή πρωτόκολλων που διευκολύνουν ή βοηθούν στη διευκόλυνση χρηματοοικονομικών προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως ανταλλαγή, δανεισμός, παράγωγα, απόδοση κ.λπ. Σε αντίθεση με τα θέματα εφαρμογών που δεν εμπίπτουν στον τομέα της Αποκεντρωμένης Οικονομίας- DeFi (όπως π.χ. keeper bot συστήματα, oracles, υπηρεσίες staking, MEV, γέφυρες κ.λπ.)
  • Δεν περιλαμβάνονται τα token των Compound, Aave ή άλλα τοκοφόρα token χρηματαγορών
  • Τα περιουσιακά στοιχεία δεν εκδίδονται με συνθετική μεθοδολογία
  • Τα περιουσιακά στοιχεία δεν είναι κοινά με το DPI
  • Δημοφιλία: Σε σχέση με την κατηγορία εφαρμογής

Τεχνικές απαιτήσεις

  • Τα στοιχεία στο ενεργητικό πρέπει να διαθέτουν επαρκή ρευστότητα για την αρχική ένταξή τους και την εξισορρόπηση των token.
  • ERC20

Συντήρηση Δείκτη

Το GMI διατηρείται μηνιαίως σε δύο φάσεις:

Φάση προσδιορισμού

Η φάση προσδιορισμού είναι διμηνιαία και πραγματοποιείται κατά την τέταρτη εβδομάδα κάθε μήνα (η 1η φάση είναι τον Ιανουάριο του 2022). Πρόκειται για το στάδιο κατά το οποίο προσδιορίζονται οι αλλαγές που απαιτείτε να ενσωματωθούν κατά την επόμενη ανασύσταση του Δείκτη.

Φάση ανασύστασης

Μετά τη δημοσίευση του αποτελέσματος της φάσης προσδιορισμού, η σύνθεση του δείκτη αλλάξει, εισάγοντας τους νέους συντελεστές στάθμισης, την πρώτη Παρασκευή του επόμενου μήνα, όπου και δύναται να προστεθούν ή να αφαιρεθούν στοιχεία.

Τέλη

Ο Δείκτης GMI θα έχει τέλος ροής 1,95% (195 μονάδες βάσης). Τα έσοδα που θα προκύψουν από το τέλος ροής θα μοιραστούν κατά 40% στο Bankless DAO και κατά 60% στο Index Coop.

Πώς να αγοράσετε το GMI

Κατά την έναρξη διάθεσης του προϊόντος, το GMI μπορεί να αγοραστεί σε διάφορους χώρους, όπως:

Αγορές στο Ethereum Mainnet:

Αγορές στο Polygon:

  • Uniswap v3 (μεγαλύτερα ποσά π.χ. >$1.000 μπορεί να προκαλέσουν υψηλή ολίσθηση-slippage)
  1. Πηγαίνετε στο https://app.uniswap.org/#/swap
  2. Συνδεθείτε στο δίκτυο Polygon
  3. Προσθέστε τη διεύθυνση του συμβολαίου GMI Polygon στο πεδίο swap:
    (0x7fb27ee135db455de5ab1ccec66a24cbc82e712d)

Minting

Σε περίπτωση υψηλής ολίσθησης για μεγάλες συναλλαγές στα διάφορα DEX, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TokenSets για την εξασφάλιση καλύτερης τιμής. Οδηγός κοπής (minting) εδώ.

Κίνητρα

Προσθήκη ρευστότητας
To GMI χρειάζεται ρευστότητα! Αντί να βασίζεται σε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα εξόρυξης ρευστότητας, το GMI δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση με σημαντικά, μοναδικά κίνητρα.

Πρώτον, όποιος παρέχει ρευστότητα στο Uniswap V3 για το ζεύγος GMI/ETH θα κερδίζει 50% των τελών ροής του δείκτη για 60 ημέρες. Προκειμένου να δικαιούνται τις ανταμοιβές, οι πάροχοι ρευστότητας (LP) θα πρέπει να παρέχουν ρευστότητα για το σύνολο των 60 ημερών.

Πέρα από τα τέλη ροής, υπάρχει ένα πρόγραμμα κινήτρων για τους 20 κορυφαίους παρόχους ρευστότητας!

Κάθε 🐳 LP που βρίσκετε στο Top 20 με βάση το ποσό της παρεχόμενης ρευστότητας θα έχει επίσης την ευκαιρία να κερδίσει 25.000 δολάρια σε INDEX tokens και αυτό το ελίτ φούτερ GMI. Ισχύουν οι ίδιες παράμετροι με τις αμοιβές ροής: Οι πάροχοι ρευστότητας (LPs) πρέπει να παρέχουν ρευστότητα για 60 ημέρες και απομένουν μόνο ~48 ώρες για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα!

Το πρόγραμμα λήγει στις 8 Μαρτίου στις 12 μ.μ. PST, που σημαίνει ότι απομένουν λιγότερες από 48 ώρες για να συμπεριληφθείτε ως δικαιούχος ανταμοιβών.

Οποιοσδήποτε συμμετάσχει στο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας (LP), αλλά αποφασίσει να αφαιρέσει τη παρεχόμενη ρευστότητα οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις 7 Μαρτίου, θα αποκλειστεί και θα αφαιρεθεί από τη δεξαμενή ανταμοιβών. Μπείτε τώρα!

Single-Sided Staking

📅 Το Single Side Staking θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου, στις 12μμ PST. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ενώ η παροχή ρευστότητας είναι σημαντική και τα τέλη συναλλαγών στο Uniswap V3 είναι εξίσου σημαντικά σε περιόδους υψηλού όγκου συναλλαγών, το GMI λανσάρει επίσης ένα συμβόλαιο single-sided staking, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κερδίζουν INDEX για το GMI που θα κάνουν stake.

To Index Coop έχει διαθέσει συνολικά 18.750 INDEX σε ένα πρόγραμμα single-sided staking διάρκειας 60 ημερών. Τον πρώτο μήνα πρόκειται να διανεμηθούν 12.500 INDEX, ενώ τον δεύτερο μήνα πρόκειται να διανεμηθούν 6.250 INDEX.

Συνολικά, τα token αντιπροσωπεύουν πάνω από 350.000 δολάρια σε ανταμοιβές για το πρόγραμμα των 60 ημερών. Το APY ποικίλλει ανάλογα με το ποσό του GMI που έχει τοποθετηθεί στο συμβόλαιο, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Πώς να κάνετε stake το GMI

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα single-sided staking, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Αποκτήστε το GMI μέσω Uniswap ή minting
  2. Πηγαίνετε στη σελίδα Εξόρυξης Ρευστότητας του Δείκτη.
  3. Μόλις τεθεί σε λειτουργία τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, θα υπάρχει μια επιλογή για το staking του GMI, κάντε κλικ στο “staking” και επιβεβαιώστε όλες τις συναλλαγές στο πορτοφόλι σας.
  4. Μόλις αυτές εγκριθούν, μπορείτε να κάνετε κατάθεση και θα αρχίσετε αμέσως να κερδίζετε ανταμοιβές σε INDEX!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Index Coop, επισκεφθείτε:

Discord | Twitter | Ιστοσελίδα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Bankless DAO, επισκεφθείτε:

Discord | Ενημερωτικό δελτίο | Twitter | Ιστοσελίδα

--

--