Kako se soočiti s strahom?

Prepričan sem, da ni človeka, ki se ne bi soočal s strahovi. Strahovi so produkt naše osebnosti in dokler bomo tlačili ta naš planet, bodo del nas.

Zakaj bi se torej ukvarjali s tem kako odstraniti strah iz naših življenj? Smotrneje bi bilo, da se zavestno podamo na pot soočanja s strahovi in s tem pričnemo “preklapljati” v cono zaupanja oziroma (širše) predaje.

Obstaja n tehnik in pristopov za soočanje z našimi največjimi strahovi, a dejstvo je, da konkretna akcija spremeni energijo, ta vpliva na informacijo in naš zorni kot se poveča. Seveda je lažje pisati o tem, kot zadevo spraviti v prakso, a vseeno lahko ugotovitev zasidramo, da se pri naslednjem poizkusu izogibanja (če se ga seveda zavemo), morda celo ustavimo in naredimo ravno to, kar je potrebno: soočanje.

Love is what we were born with. Fear is what we learned here. (Marianne Williamson)

Nekaj pa je zagotovo. Dlje kot se prepuščamo strahu, bolj postajamo nemočni in odvisni. Če želimo postati od strahu osvobojeni posameznik, potem moramo narediti ravno tisto česar se bojimo. Seveda nas pri tem “ovira” kompas živčnega sistema ter kemija (organi, ki nas zasipavajo s kemikalijami), ki nam sporoča, da je nekaj nevarno in je zato bolje, da ostanemo na isti točki.

Razumsko vsi vemo, da je strah votel, naokoli ga pa nič ni, a reševanja se težko lotimo razumsko, saj je strah v osnovi iracionalen. In to s prida izrabljajo upravljalci sistemov. A o tem kdaj drugič…

Priporočam ogled kratkega videa gospoda Tony Robbinsa.

In kot sem slišal nekje:

Pogum ni odsotnost strahu, pogum je delovanje kljub temu, da nas je strah.
Like what you read? Give Indigo a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.