Ane Brun — All my tears — Rarities (2013)

Continuant amb la dinàmica escandinava del post anterior, casualitats -laborals- de la vida em van portar a un cafè amagat al barri de Grünerlokka a Oslo. La zona del nord de la capital Noruega fou una zona industrial ara conversa a la zona més cosmopolita i independent de la ciutat. Alguns vestigis punks i les pintades a les parets em van recordar a Sant Pauli, Hamburg.

La Ulrikke fa de DJ a més de servir cafès. Les cançons que sonen a través dels altaveus del local van acord a la decoració minimalista i gens pretensiosa tan típica escandinava. Reconec al suecs José González o a Jonas Johanssen mentre em perdo a la densitat del meu -quasi sòlid- cafè. De sobte, un tema em crida la atenció.

Una aplicació del mòbil reconeix la cançó i l’artista: “All my tears” de la Ane Brun. Ulrikke amb confirma que és una cantant noruega coneguda per les seves versions: “True Colors” o “Halo” tenen més reproduccions a la plataforma musical Spotify que els seus propis temes.

L’original “All my tears” és un tema escrit per la texana Julie Miller: Pop Rock cristià estàndard amb al·legories a Déu i a la salvació eterna.
 La versió de l’Ane Brun te molt poc a veure amb la original. La escandinava millora considerablement la cançó donant-li el seu toc folk minimalista acompanyada només d’uns arpegis de guitarra i baix acústics.

Ane te veu mel·líflua de soprano que arriba a uns tons agudíssims durant el tema. El seu accent escandinau li dona un toc diferent i quasi exòtic.

El panorama musical escandinau te artistes femenines de gran talent: el synth pop de Karin Dreijer (The Knife), el folk suec de la Melissa Horn (“Du går nu” és molt recomenable) o la vertent més purista del pop de la Veronica Maggio.

“All my tears” es troba al disc de “Rarities” de l’Ane Brun, un àlbum imprescindible pels amants del poder del retraïment introspectiu de la música.

En-joy! (Division)

https://www.youtube.com/watch?v=GNSBctmMI3k

� z�A�

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Indi Pendent Musica’s story.