Ροχαλητό — Πως να το σταματήσετε!

Ροχαλητό — Γιατί προκαλείται — Πως να το σταματήσετε

Τι προκαλεί το ροχαλητό;

Σίγουρα έχει συμβεί και σε εσάς — είτε να ροχαλίζετε ο ίδιος είτε το άτομο που βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με εσάς!

Το ροχαλητό συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον αέρα ελεύθερα μέσω της μύτης και του λαιμού σας, κατά την διάρκεια του ύπνου.

Συμβαίνει χωρίς να το καταλάβετε — αλλά είναι κάτι που το καταλαβαίνουν ιδιαίτερα καλά οι διπλανοί σας!

Οι άνθρωποι που έχουν συχνά ροχαλητό συνήθως έχουν μεγάλο ρινικό ιστό που είναι πιο επιρρεπείς σε δονήσεις κατά την αναπνοή.

Επίσης η θέση της γλώσσας κατά τον ύπνο μπορεί να εμποδίσει την ομαλή αναπνοή και να οδηγήσει σε ροχαλητό.

Αν ροχαλίζετε κάθε βράδυ, αυτό θα οδηγήσει σε μια συνεχή κόπωση καθώς η ποιότητα του ύπνου σας θα είναι ιδιαίτερα κακή και δε θα ξεκουράζεστε όσο πρέπει.

Μια κακή ποιότητα ύπνου οδηγεί σε αυξημένα προβλήματα υγείας.

Πέρα όμως από τα δικά σας προβλήματα, το ροχαλητό θα δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και στη σχέση σας! Το δικό σας ροχαλητό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κρατάει ξύπνιο και τον/την σύντροφό σας μέχρι αργά!

Ευτυχώς όμως ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια δεν είναι πλέον το μόνο φάρμακο!

[ Δείτε ΕΔΩ το νο1 μανταλάκι για το ροχαλητό — Το προτείνει το Medium.com]

Υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές λύσεις, με την νο1 αυτή τη στιγμή να είναι η συσκευή SNOREST που επεμβαίνει δυναμικά στο ροχαλητό και σας επιτρέπει να κοιμάστε άνετα και με ποιότητα, δίχως να διαταράσσεται την ηρεμία του συντρόφου σας!

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν ροχαλητό για διάφορους λόγους — άλλοτε σοβαρούς και άλλοτε απλά λόγω «κατασκευής» — είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε τους λόγους πίσω από την δημιουργία του ροχαλητού.

Συχνές αιτίες που προκαλούν ροχαλητό:

Ηλικία: Καθώς φτάνετε στη μέση ηλικία, ο λαιμός σας γίνεται στενότερος και ο μυϊκός τόνος μειώνεται. Όσο πιο στενός ο λαιμός, τόσο καλύτερη συγκυρία για το ροχαλητό!

Γι’αυτήν την κατάσταση δεν μπορείτε να κάνετε συνήθως τίποτα παρά μόνο μερικές ασκήσεις για το λαιμό, αλλαγές στον τρόπο ζωής και νέες ρουτίνες όπως υγιεινή ζωή και άσκηση!

Περιττά κιλά: Τα περιττά κιλά δημιουργούν πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, μεταξύ των οποίων και το ροχαλητό. Ο λιπώδης ιστός συμβάλλει στο ροχαλητό και είναι μεταξύ των πρώτων αιτιών για τη δημιουργία του.

Αυτό συμβαίνει από την μετατόπιση βάρους προς τον λαιμό και την μικρότερη διείσδυση αέρα από εκεί.

Η άσκηση και η απώλεια βάρους θα σας βοηθήσει να τερματίσετε το ροχαλητό και να σταματήσετε να ενοχλείται τους δίπλα σας καθώς επίσης και να έχετε έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο!

Λόγοι κατασκευής: Οι άνδρες έχουν στενότερες διόδους αέρα από τις γυναίκες και είναι πιο λογικό, από την φύση τους, να ροχαλίζουν. Ένας στενός λαιμός καθώς και διευρυμένοι αδενοειδείς, είναι μερικές αιτίες για να προκαλείται έντονο ροχαλητό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Και πάλι όμως το ροχαλητό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την συσκευή SNOREST — την νο1 συσκευή κατά του ροχαλητού παγκοσμίως.

[ Δείτε ΕΔΩ το νο1 μανταλάκι για το ροχαλητό — Το προτείνει το Medium.com]

Ρινικά προβλήματα: Αν έχετε βουλωμένη μύτη, η πρόσληψη αλκοόλ καθώς και το κάπνισμα μπορούν να οδηγήσουν σε παρατεταμένο πρόβλημα με το ροχαλητό.

Αυτό που προτείνεται είναι μια υγιής ζωή και καθημερινή, τακτική άσκηση για την αποφυγή όλων των παραπάνω προβλημάτων.

Πιο σοβαρές αιτίες που προκαλούν ροχαλητό

Το ροχαλητό μπορεί να δημιουργείται από πιο σοβαρές αιτίες όπως άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου, διαταραχές ύπνου, κ.α.

Αν υποφέρεται από άπνοιες, αυτό σημαίνει πως για μερικά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου, η αναπνοή σας κόβεται τελείως.

Αυτή είναι μια σημαντική διαταραχή που θα πρέπει άμεσα να εξετάσετε με τον γιατρό σας.

Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθετε κουρασμένοι, εξοντωμένοι και δεν έχετε ενέργεια να κάνετε τίποτα, τότε πολύ πιθανόν η ποιότητα του ύπνου σας δεν είναι η ενδεδειγμένη.

Θα πρέπει άμεσα να μιλήσετε με τον γιατρό σας ώστε να γίνει παρακολούθηση του κύκλου ύπνου σας και να βρείτε άμεσα μια λύση.

Η παρακολούθηση του ροχαλητού πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν καθώς θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους για τους οποίους το ροχαλητό δημιουργείται.

Κάποιες φορές ο λόγος είναι ασήμαντος π.χ. απλή κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή υπερβολική κατανάλωση φαγητού όμως κάποιες άλλες φορές, το ροχαλητό μπορεί να κρύβει σημαντικούς λόγους υγείας από πίσω του.

Θεραπεία ροχαλητού

Αν το ροχαλητό κρύβεται πίσω από ασήμαντες αιτίες όπως κόπωση, «κατασκευαστικούς» λόγους, ηλικία, παραπάνω κιλά, κ.α. τότε η θεραπεία για την αντιμετώπισή του είναι μέσα από το ειδικό μασελάκι ύπνου SNOREST.

Η συγκεκριμένη συσκευή τοποθετείται στη μύτη και βοηθάει να εισπνέεται καθαρό αέρα μέσα από το τοποθετημένο φίλτρο ενώ κρατάει τα «κανάλια» αέρα στη μύτη σας, πάντα ανοιχτά.

Ακόμα κι αν η μύτη σας είναι βουλωμένη από άλλον παράγοντα, π.χ. κρύωμα ή αλλεργία, το Snorestθα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε άνετα και να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο που θα σας ξεκουράσει.

Το καλύτερο σπρέι για ροχαλητό

Όλα τα σπρέι για ροχαλητό δυστυχώς δεν κάνουν καμία δουλειά. Κρατάνε την μύτη ανοιχτή για λίγη ώρα και έπειτα το ροχαλητό ξανά αρχίζει. Έχουν παρόμοια δράση με τα σπρέι που είναι κατά της αλλεργίας και του βουλώματος της μύτης.

Η πιο αποτελεσματική λύση που έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους μεταξύ αυτών και εμένα, είναι το SNOREST.

[ Δείτε ΕΔΩ το νο1 μανταλάκι για το ροχαλητό — Το προτείνει το Medium.com]

Πως θα σταματήσω το ροχαλητό

Το ροχαλητό σταματάει με 2–3 αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή. Αν είστε υπέρβαρος, προσπαθήστε να χάσετε μερικά κιλά και θα δείτε αμέσως την διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σας.

Από την άλλη, προσπαθείτε να τρώτε το τελευταία σας γεύμα γύρω στις 8 (περίπου 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο) και να είναι κάτι ελαφρύ δίχως λιπαρά ή υδατάνθρακες.

Τέλος, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για μερικές ημέρες, έτσι ώστε να δείτε αν το ροχαλητό υποχωρεί.

Η συσκευή SNOREST θα σας βοηθήσει να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ το ροχαλητό μια για πάντα από τον οργανισμό σας και να κοιμάστε επιτέλους ήρεμα, δίχως να ενοχλείται τον σύντροφό σας!

[ Δείτε πληροφορίες για το μανταλάκι ύπνου SNOREST ΕΔΩ ]