De Kracht van Doen: leren en geïnspireerd raken door doeners

Op 15 november verwelkomen we u graag op het Energie Event: De kracht van Doen. We hebben een mooi programma waarbij o.a. de volgende ‘doeners’ in de energietransitie hun ervaringen willen delen: Gemeente Oss, Heineken, Arriva, Alliander, Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat, Dommelstroom en wijzelf als Infram. 
 Samen met verantwoordelijken voor energietransitie van overheden en bedrijven kunt u meedoen met dit Event! Bestuurders, programmamanagers en anderen. Om van goede voorbeelden te leren en inspiratie op te doen. Tijdens dit Event inspireren we elkaar om concreet aan de slag te gaan met deze grootse opgave. Want waarom wachten met ‘doen’ tot morgen, als je ook vandaag al stappen kunt zetten?

Programma-outline: in gesprek met ‘doeners’

We starten met een gezamenlijke aftrap, met o.a. de openingsspreker gedeputeerde Pim van den Berg van de Provincie Utrecht die zich als portefeuillehouder energietransitie onder meer inzet voor duurzame energie.

Daarna presenteren diverse ‘doeners’ in parallelsessies hun ervaringen: Waarom gingen zij “doen”? Welke twijfels hebben zij daarvoor opzij gezet? Welke uitdagingen lagen er en hoe hebben zij deze hobbels overwonnen? Wat ging goed? Wat kan beter? Welke keuzes en overwegingen zijn er gemaakt? 
 Zij gaan hierover in gesprek met de deelnemers van elke parallelsessie. Hierin is ook ruimte om uw vraag of uitdaging voor te leggen en de kennis en ervaring van de spreker en de andere deelnemers te benutten.

Programmaonderdelen

— Rijkswaterstaat | Grootschalige energieopwekking langs infrastructuur
 — Waterschap Zuiderzeeland| Mede ontwikkelaar Windpark Hanze met gezamenlijke project-BV
 — Heineken |Duurzame Distributie 
 — Arriva | Stapsgewijs naar duuzame mobiliteit
 — Dommelstroom |De eerste coöperatieve waterkrachtcentrale
 — Infram | Waterstofauto’s en de eerste eigen waterstoftankvoorziening
 Daarnaast zijn we nog met een aantal andere ‘doeners’ vanuit overheden en bedrijfsleven in gesprek over hun specifieke inhoudelijke deelname.

Wanneer en waar?

Donderdagmiddag 15 november van 14 tot 18 uur op landgoed ‘t Stort in Maarn (Amersfoortseweg 9). Goed bereikbaar via OV en via auto (zie www.infram.nl/contact).

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden door op deze mail te reageren/een e-mail te sturen naar secretariaat@infram.nl. Graag ontvangen we u aanmelding voor 15 oktober 2018. We hebben 70 plekken ter beschikking. Na aanmelding ontvangt u het programma en kunt u aangeven met welke ‘doeners’ u in gesprek wilt. Kunt u zelf niet? Stuur de uitnodiging vooral door naar uw collega.

Aanleiding?

We denken in Nederland veel na over de energietransitie en dat is goed. Maar gelukkig gebeurt er ook veel in de praktijk. Die praktijk is inspirerend en leerzaam voor de manier waarop we de energietransitie vormgeven. Als adviseurs zien wij dat het rijden op waterstof belemmerd wordt door het ontbreken van tankmogelijkheden en dat het voor openbare tankstations nog niet rendabel was, omdat er te weinig auto’s op waterstof rondrijden. Wij doorbreken die vicieuze cirkel door zelf op waterstof te rijden én als eerste MKB bedrijf onze eigen waterstoftankvoorziening te realiseren.

Dit en nog vele andere goede voorbeelden uit de praktijk willen we graag met u delen. Daarom zet Infram ‘de doeners van nu’ in de schijnwerpers tijdens het Energie Event “De Kracht van Doen”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maaike Rimmelzwaan: maaike.rimmelzwaan@infram.nl, 06–2011 4443.

Wij hopen dat u op 15 november a.s. ook mee wilt doen!

Met vriendelijk groet,

Bart van Bussel
 Directeur Infram


Infram?
 Infram organiseert dit Energie Event om bij te dragen aan het in beweging brengen van de energietransitie. En om de opening van haar eigen waterstoftankvoorziening te vieren. Dat is een mijlpaal, omdat dit de eerste eigen waterstoftankvoorziening is in combinatie met een eigen vloot waterstofvoertuigen. Tijdens het Event is tevens gelegenheid om zelf ervaring opdoen met het rijden op waterstof en kunt u zien hoe eenvoudig deze waterstoftankvoorziening werkt.

Infram is een adviesbureau dat werkt aan mobiliteit, ruimte, water en energie (www.infram.nl en klik hier voor een indruk van de projecten die Infram al heeft uitgevoerd op het gebied van energietransitie)