Adminii paginilor de feature ne spun cum aleg pozele pe care le promovează!

Când am scris articolul ACESTA despre cum poţi ajunge să fii mai popular pe Instagram prin preluarea de către alte pagini a pozelor tale, le-am scris şi adminilor paginilor menţionate acolo, cu rugămintea să-mi spună cum anume selectează pozele şi cum trebuie să arate pozele ca să se diferenţieze. Mai jos aveţi o parte dintre răspunsurile primite de la ei, care sunt sigur că vă vor fi de ajutor.

Criteriul de selecţie al pozelor pentru @discoverbucharest e unul cât se poate de firesc, şi anume să placă ochiului, să nu fie doar nişte poze ca oricare altele , să existe un echilibru vizual. Postprocesarea reprezintă şi ea o etapă esenţială în realizarea unei fotografii, cred că şi aici se află o bună parte din ceea ce ne face pe noi să selectăm sau nu anumite fotografii.
Editarea nu ar trebui să fie folosită doar pentru a trage de butonul de saturare la maxim, ci pentru a scoate în evidenţă mai mult emoţia sau atmosfera surprinsă de fotograf. Când dăm peste astfel de fotografii, suntem bucuroşi că avem ocazia să le repostăm şi să promovăm talentul şi viziunea autorului.
Iar acest criteriu de selecţie se aplică atât pentru @discoverbucharest cât şi pentru @romaniapitoreasca, @ig_romania şi @romanianportraits.
În ceea ce priveşte criteriile de selectare a pozelor pentru @myheartinbucharest, este destul de simplu. Căutăm locuri bune, noi şi vechi, din Bucureşti, care pot fi recomandate persoanelor ce ne urmăresc pe Instagram (15–35 de ani. De asemenea mai promovăm tradiţii şi branduri româneşti.
Pentru @we_are_bucharest criteriul cel mai important de selecţie este redarea atmosfereri bucureştene din ziua respectivă.
Ce spune admin-ul @prettycitybucharest?
Am nişte criterii destul de simple în legătură cu selectarea pozelor pentru pagina mea: în primul rând caut ceva care să nu fie extravagant, dar nici simplu; o imagine care să placă ochiului, care să aibă “un ceva special”. Apoi perspectiva fotografului; uneori descrierea ajută şi, dacă simt nevoia, adaug o a doua descriere. De asemenea, felul în care fotografia este expusă este important pentru ca, până la urmă e viziunea fotografului care a dorit să împărtăşească acea imagine cu noi, iar eu apreciez toate aceste lucruri.
@StoryofBucharest poate fi văzut ca o galerie de emoţii. O colecţie veselă, de muze care experimentează şi ne tramsmit din creativitatea lor. Aceste muze sunt fotografii. Caut să aleg fotografii care ne dezvăluie efectul vremii şi al vremurilor asupra oamenilor şi locurilor prin care trecem. Nu contează mărimea contului celui preluat pe hub sau relaţiile de prietenie. Când o fotografie iese din mulţime, indiferent cui aparţine, este preluată. Folosirea hashtag-ului #storyofbucharest ajută foarte mult în administrarea acestui cont, aţa că folosiţi-l. Pe mine mă găsiţi pe Instagram @anda_stanciu.

Vă invit să vă implicaţi mai mult în comunitate, să vă autodepăşiţi şi să faceţi poze tot mai bune! Ne întâlnim în curând din nou aici cu interviuri cu instagrammeri români şi articole utile.

Sărbători frumoase!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.