Despre contul meu

instagram.com/tudor_chira/

Mi-am deschis contul de Instagram în iulie 2013 pe vremea când încă foloseam un Samsung Galaxy Ace cu o cameră de 5 MP. A început să-mi placă fotografia abia după primele vizite în Bucureşti, când am descoperit frumuseţea clădirilor istorice şi dinamismul oraşului. Nu semăna deloc cu Timişoara (facultate) sau Satu Mare (hometown). Chiar a fost dragoste la prima vedere. Prin septembrie 2014, când m-am mutat de tot în Bucureşti, deja văzusem mai toate locurile marcate pe harta turistică a oraşului: cele mai importante muzee şi parcuri, centrul istoric, mall-urile şi chiar toate magistralele de metrou. Iarna trecută a fost un sfetnic bun, pentru că de cum s-a făcut vremea bună, mi-am adus bicicleta în Bucureşti şi am început să explorez zonele din jurul blocului meu. Tot atunci am renunţat la vechiul telefon în favoarea unui nou smartphone: Nokia Lumia 930 (care are o cameră foto extraordinar de bună pentru un smartphone).

O să observaţi cu uşurinţă cum, din punct de vedere estetic, galeria mea e împărţită în două: înainte şi după Lumia 930 sau înainte şi după mutarea în Bucureşti.

Tot atunci mi-a venit idea unui proiect mai amplu de explorare a noului oraş adoptiv. Printr-o întâmplare foarte fericită am reuşit să primesc o hartă uriaşă a Bucureştiului (2.5 m X 2.5 m) care stă întinsă şi astăzi pe peretele camerei mele. Am profitit de weekend-ul prelungit de 1 mai şi am dat startul maratonului: vizitarea, într-o perioadă de doar doi ani, a întregii suprafeţe a Bucureştiului. Pe jos sau cu bicicleta, mi-am propus să văd toate străzile şi spaţiile publice sau private unde am acces. Până acum am reuşit să văd în totalitate cartierele Drumul Taberei, Cotroceni şi Militari, şi părţi din zona Izvor, Rahova, Regie, Crângaşi şi zonele limitrofe din partea de vest şi sud-vest. Am descoperit că acesta e modul meu preferat de a-mi petrece timpul liber: hoinărind cu bicicleta într-o zonă mereu necunoscută a Bucureştiului, ascultând la căşti un audiobook şi admirând panorama oraşului de la ultimul etaj al unui bloc.

Sunt foarte foarte bucuros că în ultima jumătate de an mi-am făcut tot mai mulţi prieteni pe Instagram şi am primit multe mesaje de apreciere şi încurajare. Am ales să folosesc Instagram-ul ca principalul canal unde împărtăşesc cele mai interesante descoperiri din călătoriile mele prin oraş.

Cam astea sunt cifrele după 2 ani de double-tap: peste 1800 de followeri şi…

Observaţi ce se întâmplă începând cu luna mai 2015.

Cum am spus şi în descrierea profilului, majoritatea pozelor mele sunt şi vor fi despre arhitectură frumoasă şi interesantă, artă urbană sau panorame originale. Pe viitor o să vedeţi mai multe încercări de fotografie minimalistă, sper să vă placă!

+ sunt destule poze şi din locurile din afara Bucureştiului pe care le vizitez.

Un top cu pozele mele care au primit cele mai multe like-uri.

Sper să vă placă ce am postat şi aştept cu drag de la voi ponturi despre locurile interesante care trebuie neapărat văzute în Bucureşti sau sfaturi despre cum pot să fotografiez mai bine.

Să vă meargă din plin,

Tudor

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.

Responses
The author has chosen not to show responses on this story. You can still respond by clicking the response bubble.