Saya datang lagi dan kali ini, saya nak berikan sedikit perkongsian pengalaman pergi backpacking hingga ke Cameron Highland dan Bukit Tinggi. Alhamdulillah, hasil daripada tips percutian bajet Cameron Highland dan percutian bahet Bukit Tinggi ini saya berjaya sampai ke kedua-dua tempat. Yang menariknya adalah, saya menempah hotel yang saya dengan apa yang direkemen oleh 2 blog di atas. Apapun memang terbaik dan puas hati percutian kali ini.

Percutian Tanah Tinggi

Cameron Highland dan Bukit Tinggi adalah destinasi percutian tanah tinggi yang popular di Malaysia dan memang tidak asing lagi. Ramai yang pernah ke sini disebabkan oleh banyak reviewer yang ada. Disebabkan banyak reviewer ini, ia secara tidak langsung memudahkan kerja saya terutama untuk memilih hotel yang bagus dan berkualiti di kedua-dua tempat tersebut. Memang terbaik dan memuaskan.

Apa yang menarik

Percutian tanah tinggi ini memang mempunyai keunikan yang tersendiri. Di sini anda boleh lakukan perlabagai aktiviti seperti jungle tracking, hunting, camping dan lain-lain lagi. Kawasan tanah tinggi ini kebanyakannya adalah kawasan yang agak sejuk dibandingkan dengan tempat lain di Malaysia. Kedua-dua tempat ini memang satu destinasi percutian yang terbaik untuk berehat dan bersantai bersama keluarga. Terbaik, memang terbaik.

Banyak perkara yang menarik yang kita boleh jadikan iktibar terutama ketika melihat keindahan alam. Kagum dengan keindahan alam ciptaan tuhan yang maha esa. Apapun sumber percutian saya pada kali ini adalah http://bit.ly/1U2NLR1 dan http://bit.ly/1Se3ZTZ. Banyak info yang saya dapat daripada dua blog di atas.

Backpacker dan percutian bajet

Saya ke sini memang hendakkan percutian bajet, tidak lain daripada itu. Pergi dengan 2 rakan lain dan akhirnya kami tiba di sini. Kami akan ceritakan lebih detail berkenaan dengan percutian bajet kami di sini. Apapun doakan yang semuanya dipermudahkan dan mendapat keredaan Allah.

Kepada mereka yang baru nak berkecimpung dalam dunia backpacker ini, nasihat saya persiapkan persediaan mental dan fizikal dulu. Fizikal untuk aktiviti yang memerlukan fizikat, dan mental di saat ketiadaan kewanagn dan lain-lain lagi.

Inilah serba sedikit review saya berkenaan dengan destinasi percutian bajet pada kali ini. Harap anda dapat manfaat daripada artikel-artikel ini.

The post Percutian bajet Cameron Highland dan Bukit Tinggi appeared first on interactivemediahoarding.

via interactivemediahoarding http://bit.ly/1U2NLR2

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.