Rosenberg Trio

Vanmiddag zat held Stochelo, nederig en bescheiden — met zijn maten Nonny (een dijk op contra-bas) en Nousche (de slaggitarist met een staaldraad in zijn arm) — op het podium van het Sneker Theater.

Het Rosenberg Trio raakte daar letterlijk van de regen in de drup. Met name één van de gasten van het trio, violist Christiaan van Hemert werd spatnat. Hij merkte de lekkage op het podium geroutineerd en zijdelings op. Het publiek zag dat ook, maar dat kon het enthousiasme van de goedlachse zangeres Sam Pari niet deren. Raindrops keep falling on my Head stond vandaag echt niet op haar setlist. Twee uurtjes kijken en luisteren naar het Rosenberg Trio c.s. Beulen van muzikanten! Hard aan het werk!

Met onder anderen geweldig mooie nieuwe parels uit het Django Reinhardt’s swing repertoire. In de drie stukken gespeeld op basis van de originele Django Reinhardt en Stéphane Grappelli arrangementen etaleerde frontman gitarist Stochelo zijn uitzonderlijke klasse. Violist Christiaan van Hemert wekte buitengewoon kundig de klanken van the late great Grappelli tot leven. Hij riep het beeld bij mij op, van een echte Stehgeiger. Stochelo staat als gitarist op werkelijk eenzame hoogte. Hij deed mij denken aan het voetbal-fenomeen Messie. Die statuur! Zijn brede glimlach vond ik prachtige lichaamstaal, toen zangeres Sam Pari in een tussenzin It’s a real Gypsy Song, haar volgende nummer aankondigde. Zo glimlacht Harm Rozenberg ook als het over de Sneker Waterpoort gaat of zoals dichter Henk van der Veer één van zijn gedichten in het Snekers voordraagt. Ontroerend is dat!