5 højdepunkter fra CES 2018

Verdens største forbrugerelektronikmesse, CES, er løbet af stablen i Las Vegas. Director of Public Affairs & Education i inQvation, Birger Hauge bringer her sine fem højdepunkter fra årets messe… og så har Birger også en lille ekstra take away, som vi løfter sløret for nederst i artiklen!

Var det noget med en bil, der tjekker dit helbred, inden du kan starte motoren? Eller hvad med at din væg omdannes til et stort fjernsyn? Og hvad siger du til at kunne tale til din postkasse? Her får du fem højdepunkter fra CES 2018, som du, ifølge vores reporter Birger Hauge, skal holde øje med i fremtiden 👀

#1: Du kommer til at tale til alle dine apparater
I modsætning til de forrige år er stemmestyring nu en integreret del i en bred vifte af forskellige produkter — alt fra postkasser, der kan fortælle dig, om du har modtaget post til bestilling af varer hos Whole Foods 🍏 Alexa fra Amazon, Google Assistant og Siri fra Apple var de mest markante og de mest anvendte taleassistenter i produkter på årets CES.

Birger påpeger, at hvis man leverer services til de produkter, der anvender stemmestyring, så er det som aldrig før vigtigt at indtænke stemmekommandoer i sit produkt. Det betyder også, at du muligvis i højere grad får brug for en semantiker frem for en grafiker til at optimere kendskabsgraden til dit produkt.

Vi byder hjertelig velkommen til Alexa, Siri og Google Assistant i vores hjem. Det bliver spændende at se, hvordan teknologien bliver forfinet den kommende tid, så vi undgår akavede misforståelser som denne 🙈

#2: Biler bliver mere og mere selvkørende
Nu kan du snart tage dig en lur i bilen, mens den transporterer dig fra København til Odense 😴 Årets helt store nyhed på CES var verdenspremieren på den selvkørende bil, Byton, der kommer på gaden i 2019.

Pressebillede

Det interessante ved udviklingen af denne teknologi er, at bilerne bliver mere og mere intelligente. De selvkørende biler begynder nemlig at tale med hinanden. Dvs. din egen bil kan kommunikere med bilen foran dig og låne bilens kamera, så din egen bil kan forudsige trafikken endnu længere fremme end hidtil 🚗 🚙

Det bliver spændende at følge med i, hvilke bilmærker, der kommer til at sidde på markedet af selvkørende biler. Og ikke mindst, hvornår vi for alvor kan forvente at tage os en lille lur, mens vi kører fra Odense til København. Vi glæder os!

#3: Dine maskiner begynder at kommunikere med hinanden
For 5 år siden var det kun en lille håndfuld af dine maskiner i hjemmet, der var internetforbundet. I dag er antallet af internetforbundne maskiner et sted mellem 50 og 100, der bl.a. kan give dig et billede af, hvordan dit hjem opfører sig 🏠, hvordan du bruger din energi eller hvordan din helbredsstilstand er.

Lad os vende tilbage til den selvkørende bil, Byton, der er født ind i en ny samtalende teknologis tid. Når du sætter dig ind i Byton, kan den automatisk lave et helbredstjek på dig, inden du får lov til at tænde motoren 🤒

Spørgsmålet er, om man skal have en diagnose af sin bil eller sin læge? 👩‍⚕️ Vi er i hvert fald spændte på at følge udviklingen.

#4: Nu kan du lave dine egne sundhedstjek
Teknologi brugt i den gode sags tjeneste var også et stort tema på årets CES, hvor du nu bl.a. kan foretage egne sundhedstjek på din baby ved hjælp af små sensorer — se bl.a. her.

Eller forestil dig at du tager en hud- og allergiprøve derhjemme, hvorefter du får tilsendt en parfume, som er blandet specielt til dig og din hud. Det er da bare smart!

#5: Dit fjernsyn i fremtiden vil være MicroLED
På underholdningsscenen dominerede skærmen 📺 Samsung præsenterede en ny teknologi, hvor du ved hjælp af MicroLED bl.a. kan bygge skærme, der er tilpasset din indretning i hjemmet. Form og størrelse er altså helt op til dig selv takket være bittesmå LED-pærer! Skærmen fra Samsung, der hedder ”The Wall”, er hele 146” og er den første af sin slags!

Pressebillede

Vi glæder os til at kunne omdanne vores væg derhjemme til en kæmpe 146” skærm!

Pst… derudover var der også flere skærme, der viste 8K! ✨ Kvaliteten var så imponerende, at vi ligefrem blev blændet af en solstråle, der var fanget på film. Fantastisk.


#BONUS: CES er ikke længere en messe for forbrugerelektronik
Det siges, at CES er verdens største messe for forbrugerelektronik. Ifølge Birger har tendensen for messen ændret sig markant de seneste par år, som har resulteret i, at CES i dag er en messe for digital livsstil. Alt på CES 2018 var digitalt!

Det bliver spændende at følge med i, hvordan teknologierne, der blev præsenteret på årets CES, udvikler sig i den nærmeste fremtid og ikke mindst, hvornår produkterne er så modnet, at vi kan få fat i dem på hylderne. Vi glæder os hvert fald til næste års messe 👏

Tak fordi, at du læste med! 👀 Hvis du vil se mere til inQvation på CES, har vi uploadet flere videoer på YouTube.

Like what you read? Give inQvation a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.