İTÜ Girişimcilik Kulübü Nedir? Haydi Tanışalım!

İTÜ Girişimcilik Kulübü
4 min readAug 15, 2021

--

İTÜ Girişimcilik Kulübü; meraklı, gelişmeyi ve geliştirmeyi önceliğinde tutan, daha iyi bir gelecek için hayal kuran gençleri bünyesine alan, 2006 yılından bu yana girişimcilik ekosisteminin gelişmesine ve canlanmasına büyük katkısı olan İTÜ’nün en aktif öğrenci kulüplerinden biridir. Girişimcilik ruhunu her yıl canlı ve dinamik ekibiyle yaymaya ve geleceğin girişimcilerinin ortaya çıkmasına ön ayak olmaya devam etmektedir.

Kulüpte Ne yapıyoruz? & Seni Ne Bekliyor?

Girişimcilik anlayışını ve düşünce yapısını her yıl dinamizmini koruyan etkinliklerimizle yayıyoruz. Ekosisteme daha fazla genci dahil etme misyonuyla kendimizi geliştirebileceğimiz eğitimler, yarışmalar düzenliyor, projeler geliştiriyoruz. Gençler olarak bir araya geliyor, her yıl ekosistemin ihtiyacına göre kulübümüzü ve faaliyetlerimizi evriltiyor ve birbirinden farklı etkinlikler düzenleyerek farklı hayatlara dokunuyoruz. Kendimizi yeni yüzyılın gereksinimlerine göre yetiştiriyor, kariyer fırsatlarını yakından takip ederek network ağımızı genişletiyoruz. Yeri geliyor hata yaparak öğreniyor, yeri geliyor akran öğrenmesi ile birbirimize yeni yetiler kazandırıyoruz. Kendimizi ifade edebileceğimiz alanlar yaratırken eğlenmeyi ve sosyalleşmeyi asla es geçmiyoruz. Peki neler yapıyoruz? Aşk Para Girişim (APG) gibi eğlenceli oyunlar oynuyor, partiler düzenliyor ve beraber İstanbul’u geziyoruz. Bu yıl bolca eğlenirken ve kulübü daha ileriye taşırken seni de aramızda görmek istiyoruz.

Etkinlikler

  • İTÜ Girişimcilik Zirvesi

Panel ve oturumlar aracılığıyla girişimcilik kavramını, alanında uzman kişilerin girişimcilik serüvenlerinden dinleyeceğimiz, tecrübelerinden yola çıkarak kendimize pay çıkaracağımız zirvedir. Aynı zamanda etkinlik ile ekosistemin içerisini görebiliyor ve oyunlaştırma yöntemi ile network ağımızı genişletme fırsatı buluyoruz. Bu yıl bünyesine farklı konseptler de katacağımız zirvemiz şimdiden göz kamaştırıyor.

  • Innovation Boost

Üniversite öğrencilerini girişimcilikle tanıştırmayı amaçlayarak design thinking, (problem saptama- tasarım odaklı çözüm üretme) persona oluşturma, iş fikri geliştirme, mentor görüşmeleri ile birçok eğitim ve çalışma alanı oluşturulup takımların süreç sonunda ortaya bir iş fikri çıkarıp jüriye sunmasıyla dereceye giren takımların ödüllendirildiği uzun soluklu bir girişimcilik yarışmasıdır.

  • Failure Week

Hata yapmanın başarıya giden yolda bir başlangıç olduğunu aşılayan panel, workshop ve söyleşiler ile başarısızlığa olan bakış açımızın değiştiği bir etkinliktir. Bol bol eğlenme fırsatımız olan etkinlikte, Fuck Up The Start Up gecesi ile adını duyurmuş isimlerden başarısızlık hikayelerini dinleyerek dersler çıkarmış oluyoruz. Her yıl yeniliklerle karşımıza çıkan etkinliğimiz bu yıl da sürprizlerle dolu olacak.

  • Women in Startup

Katılımcıların girişim ekosistemindeki lider kadınlardan hayat hikayelerini, geçtikleri yolları dinlerken aynı zamanda ekosistem içerisinde kendilerine yer açacak cesareti bulmalarına teşvik etmeyi amaçlayan bir etkinliktir.

  • Hult Prize

Hult PrizeÖğrencilerin Nobel Ödülü” olarak adlandırılan ve her yıl sosyal etki yaratıp daha güzel bir gelecek inşa etmek isteyen 1000’den fazla gencin katıldığı uluslararası bir sosyal girişimcilik yarışmasıdır.

  • Girişim Fabrikası

Bir iş fikri nasıl hayata geçirilir konseptli etkinliğimiz şu an da fikir aşamasında.

  • Aşk, Para, Girişim

En başta verilen oyun parasını katlamayı amaçladığımız ve en sonunda en çok paraya sahip olan ekibin kazandığı İTÜ Girişim imzalı oyundur.

  • Olympia Academy

Farklı alanlarda alanında uzman eğitmenlerden alacağımız, bizi 21. yüzyılda edinmemiz gereken yetkinlikleri kazandıracak photoshop programları, python kodlama geliştirme, iş planı hazırlama, marka yönetimi, pazar araştırması, Design Thinking atölyeleri, finansal okuryazarlık, mobil uygulama hızlı MVP çıkarma ve dijital pazarlama gibi eğitimleri içeren workshop serisidir.

  • Bee’ntrepreneur Talks

Girişimcilik ruhunu ve yapısını, bu alanda donanımlı ve bizim gibi gençlere öncü olacak insanlardan dinleyip ilham aldığımız kısa konuşmalardır.

  • Ideathonlar

Bireysel veya takım olarak belirli bir konu üzerine iş geliştirme, tasarım ve proje yönetim yeteneklerini kullanarak fikirlerimizi yarıştırdığımız fikir maratonlarıdır.

  • Hackathonlar

Belli bir ortak fikre sahip katılımcıların önceden belirlenmiş bir süre içerisinde ve takımlar halinde aynı ortamda aynı havayı soluyarak inovatif fikirlerini kodlara dökme halidir. İTÜ Girişimcilik Kulübü olarak bu sene, oyunlaştırma ve sürdürülebilirlik temalı iki tane hackathon yapmayı planlamaktayız.

  • Brainstormlar

Evrensel ve güncel konular üzerinde, moderatörler eşliğinde düzenli periyotlarla bir araya gelerek fikirlerimizi çarpıştırdığımız tartışmalardır.

  • Case Simülasyonları

Şirket sponsorluğunda gerçekleşen, takımların gerçek ya da kurumsal bir iş olayının üzerine belirli bir süre içerisinde birçok beceri kullanarak çözüme ulaştıkları çalışmalardır.

  • Mülakat Simülasyonları

Şirket partnerliği ile gerçekleştirilerek mülakat sürecini deneyimlemek adına kendimizi test ettiğimiz kısa simülasyonlardır.

  • Case ve mülakat simülasyonlarını etkinliklerimiz ve yarışmalarımızın içerisinde düzenleyerek üye ve katılımcıların deneyimlemesini sağlıyoruz.

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

  • GETEM Projesi:

Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Merkezi iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projemizdir. Görme engelli arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için ses kayıt seçeneği olan herhangi bir cihazdan yirmişer dakikalık bölümler halinde kitap seslendiriyoruz. Seslendirdiğimiz kitaplar bizim de erişebileceğimiz GETEM arşivinde yayınlanıyor.

  • Girişim Virüsü:

Türkiye’nin her bölgesinden farklı şehirlere giderek liseli gençleri girişimcilikle tanıştırmak, bu doğrultuda onlara cesaret vermek ve onlara yolculuklarının ilerleyen aşamalarında da destek olmak adına gerçekleştirilen bir etkinliktir.

--

--