Luni, 31 octombrie 2016

Ziua modei

O pastă omogenă formată din toamnă, banii și cumpărăturile lui Călin de la All Saints, Nike sau Wood Wood, emisiunea Bravo, ai stil și vestigiile de designer pe care le-am recuperat în ultima lună din saci, sertare și huse m-a transformat la loc într-un om pasionat de modă. Îmi place cînd mă ia prin surprindere cîte o pasiune nouă. Înainte am fost pasionată de Anonymous, de socialism, de mila pentru animale și de studiul Holocaustului. Mă întreb dacă pasiunile îi ajută și pe ceilalți oameni să descopere comori nebănuite de disperare, suferință și depresie. Am senzația că moda s-a întors ca să cheltuiască niște sume pe care nu mi le permit, ca să îmi numere dumicații de miez de pîine și ca să îmi readucă aminte că, indiferent cîte kilograme aș avea și ce haine aș purta peste ele, tot arăt ca o șosetă azvîrlită pe preș.

Nu vreau să scriu căcumdece am adormit plîngînd în Budapesta într-o noapte (am fost 4 zile în vacanță) și m-am trezit tot plîngînd a doua zi de dimineață.

  • Înainte de asta, îmi petrecusem cele 3 ore cît a durat concertul The Cure stînd pe jos, într-o cireadă de blugi negri și bocanci, din cauza durerii de spate.
  • După asta, am mîncat dovlecel, cardamon, pară, sfeclă, coriandru, bok choy, mac, capere și fenicul la un restaurant cu stele Michelin, pe parcursul a 2 ore în care s-au perindat la masa noastră 10 picoli, chelneri, bucătari, somelieri și manageri buni profesioniști, care ne-au întărit convingerea că, mai presus de orice, contează ce bagi în gură, nu ce ai pe suflet.

M-am simțit vinovată că mi-a fost rău de mai multe ori în vacanță, că am rîs în momentul de copleșire al lui Călin și că am continuat să mănînc mult după instalarea senzației de sațietate. Penibil că m-am rătăcit de mai multe ori în drum spre toaletă. Deprimată că abia ne-am întors acasă, dar deja trebuie să merg la epilat, la doctor, la croitorie, la o întîlnire secretă și la poștă.

Dragă Ulrich și dragă Agathe,

Sînt recunoscătoare că în toată debandada asta am apucat să scriu mailul în care s-a concentrat tot ce e mai liniștitor în viața pe pămînt din acest moment:

Bună ziua,
În perioada următoare aș vrea să îmi prelungesc abonamentul pentru 1 an, împreună cu sora mea de data aceasta. Din cîte am înțeles, costul rămîne de 4.800 de lei/ an pentru 2 persoane, cu 12 invitații incluse și posibilitatea de prelungire 1 lună. Vă rog să îmi spuneți dacă am înțeles bine și care sunt condițiile pentru plata în rate. Mai puteți să ne faceți factură?
Vă mulțumim atît eu, cît și Călin, pentru condițiile excelente de pînă acum. Dacă nu ar fi fost atît de ocupat cu proiectele de serviciu, și lui i-ar fi făcut plăcere să vină în continuare la sală și la piscină.
Cele mai bune gînduri,
iulia