Tuneparade week 52

Daar is ie weer, de Tuneparade.

Shamir — On The Regular

Beetje Grime, maar dan zonder duisternis. Beetje Daisy Age, maar dan zonder peace en Harmony. Vooral veel awesome cowbell. Shamir, onthou die naam voor 2015 en daarna.

Listenbee—Save Me

Ja, overduidelijk een radiohit. Maar wat is er mis met goede radiohits. Niks natuurlijk. Heeft het grote gevaar in zich heel lang in je hoofd te blijven hangen. Vleugje Avicii, vleugje Fleetwood Mac. Kan gaan vervelen, doet dat bij mij na 10x draaien nog steeds niet.

Marian Hill — Lips

Supervers geproduceerde pop. Op een minimale beat en baslijn van Jeremy Lloyd kroelt Samantha Gongol dat het een lieve lust is. Als ze dan ook nog gedp'ed wordt door de pitch-shift is het helemaal raak.

Kloë — Grip

Kloë is maar achttien. Ze komt uit Glasgow. Lekker zwaar aangezet, dramatische teksten. Tumblr blogsters aller landen verenigt u, hier is ze, uw heldin die het ook niet makkelijk heeft. Dat wordt nog wat.

Bentcousin—Dizzy

Het ligt er nogal dik bovenop, maar Bentcousin (een tweeling) zijn original hipsters uit Brighton dus we zien het door de vingers. En hé, geen baarden! Heerlijk vrolijke meezinger. Bentcousin komt met een album volgend jaar, zie ik naar uit.

Trixie Whitley — Someone To Color With

Trixie, de Vlaams-Amerikaanse, die één van de beste sets van Pinkpop 2013 speelde, ligt een tipje van de sluier op. Die sluier ligt over haar aankomende en tweede volwaardige album. Man, wat een geweldige ballad, waarin ze op het laatst een duet met haar zelf lijkt aan te gaan. Prachtig.

Kacy Hill — Experience

Danseres bij Kanye gooit het over ander boeg. Vindt beatsbakkers en kan heel hoog zingen. Kanye haalt haar terug in zijn stal, maar nu als zangeres. Eigenlijk klopt alles aan dit nummer.

Atmosphere—Fortunate

Enorme moviereference in de clip die me erg doet glimlachten. Ziet u 'm ook? Een zich als een stonede slak voorstlepende beat, prachtige lyrics gemaakt voor zijn kindje. Gewoon van die whiteprivilege zaken zeg maar.

Skin — Loveless

Luxepop uit Liverpool. Arrogant met een knipoog. Soort minimale Britse funk die heel beheerst blijft en met mate en zo nu en dan even wegzweeft. "Can you feel what it means?" Yuppenpoprevival?

Christine and The Queens — Christine

Over ingehouden Funk gesproken. Franse Christine beheerst dat trucje ook. Die handclap met precies de goede echo die tout-le-temps doorgaat, génial! Dat Frankrijk in brand staat is hier niet te horen. Het album Chaleur Himain, helaas nog niet op de NL Spotify, is een absolute aanrader.

Aosoon — Same Difference

Eh, wow. Dit duo uit London. Man o man. Deze track. Deze sound. Indrukwekkend, origineel, oprecht. Prachtig mooi, Aosoon, onthou dit stel!

The Milk — Deliver Me

Eric Clapton is gereïncarneerd in een botsing tussen een hipster en een hese Mick Hucknall, speelt in het bandje The Milk en zingt liever dan dat ie gitaarsolo's speelt. Het leven kan raar lopen, maar het is goed zo.

Stephen Steinbrink—Now You See Everything

Wat een goed liedje. Het basje bazelt lekker, de gitaartokkel tierlantijnt en de drums rollen als golven op kalme zee. Hier kan ik heel lang in dobberen. Zijn album Arranged Waves is een schatkamertje van perfect uitgewerkte popclichés.

Literature — New Jacket

Ik maar denken dat deze gasten uit Oxbridge of daar in de buurt kwamen, blijken het Amerikanen te zijn! Luister maar, dat verwacht je niet. Heerlijke uptempo poppy rocker met een verslavende PADADADAPA op het eind. Prachtplaat ook waar het opstaat, Chorus.

Miguel ft. Kurupt — nwa

De nieuwe D'Angelo doet met dus niets. Ik versta de beste man amper, ik kom er niet in. Dus move over D'Mumblo en maak ruimte voor Miguel, hophop, en opschieten ook.

HT Heartache — Ruby

Uit de jaarlijstjes geplukt. Deze mistige Americana van mysterieuze vrouw. Hele album is een soort dagdroom die het ook in het donker heel goed doet. HT Heartache wordt een blijver. Hopelijk heel heel lang. Herkent u trouwens de gestolen gitaarmelodie op 2:10?

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.