Openingsweek

BUZZ Den Haag 18 t/m 22 mei in Den Haag

BUZZ Den Haag is een initiatief van Jacques Giesbertz. Hij ontwikkelt met anderen, werkplekken en –communities in maatschappelijke organisaties, zoals theaters, sportclubs, buurthuizen etc. Plekken waar ruimtes is om te werken met een labtop maar vooral ook met de kennis van de organisatie en hun netwerk. Zie ook https://buzzdenhaag.nl/

Elke dag verschillende events! Gratis.

MAANDAG:

Lekker bewegen en sporten bij Voetbal Vereniging SVV Scheveningen

maandag 18–5: 10:30–11:30 Buzzyfit wandelen. O.l.v. een ervaren
sportinstructeur een wandeling van een uur door de natuur in de omgeving van ons sportpark.

dinsdag 19–5: 11:00–12:00: Buzzyfit sterk en soepel. O.l.v. een gediplomeerd
hersteltrainer buiten op het veld diverse oefeningen om het lichaam soepel
en sterk te krijgen.

donderdag 20–5: 9:00–10:00: Buzzyfit spel en fun. O.l.v. een ervaren
sportinstructeur diverse sport en spel elementen.

vrijdag 21–5: 11:00–12:00: Buzzyfit sportparcours. O.l.v. een ervaren
sportinstructeur diverse sportieve oefeningen.
Deelname is gratis. Opmerking: omkleedruimtes en douchecabines zijn aanwezig.

Aanmelden door naam, dag te vermelden naar info@buzzdenhaag.nl

Workshop Schrijven en Uitgeven door Paul Quist

Locatie: theater De Vaillant in Den Haag, www.devaillant.nl

Adres: Hobbemastraat 120 Den Haag

Datum: 18 mei

Tijd: van 15:00 uur tot 16:30 uur

Aanmelden : http://bit.ly/1F7yYuL

Een kennismaking met professionals en hun ambities om een boek te schrijven of zelf uit te geven. Paul Quist is uitgever http://quist.nl/ en begeleidt de bijeenkomst.

DINSDAG

Gratis introductieles Zen met Arno Loriaux

Duur: 1 uur

Datum: 19 mei 12.00–13.00

Locatie: Buurthuis van de Toekomst De Kronkel

Aanmelden: Eventbrite http://bit.ly/1Hf3dDL

Iedereen kent de term ‘zen’ wel en heeft er misschien ook een beeld bij. Je hoort het woord ook in het dagelijks taalgebruik. Meestal wordt het dan gebruikt om een ontspannen gemoedstoestand te beschrijven (‘Ik ben helemaal zen’).
Tijdens deze introductieles ga ik kort in op wat zen is. De nadruk ligt op mijn persoonlijke zenbeleving, maar ik zal ook kort iets vertellen over het ontstaan en de traditie.
Zazen (zitmeditatie) neemt een belangrijke plaats in binnen de zentraditie. Tijdens de introductieles doen we twee korte zitmeditaties. Het is daarom fijn als je een gemakkelijk zittende broek draagt.
Als je je weleens hebt afgevraagd wat zen is, of het ingewikkeld is, of het moeilijk is, of je boeddhist moet worden om zen te beoefenen en of het misschien ‘iets voor jou’ is, ben je van harte welkom bij de gratis en vrijblijvende introductieles.
Wanneer je verder wilt kun je een zencursus volgen, bijvoorbeeld bij zen.nl of bij zen cirkel. Ik zal kort iets vertellen over de mogelijkheden.

WOENSDAG

‘Aan tafel.’ Intensieve, korte sessies met experts, voor ondernemers

Eventbright: http://bit.ly/1Hf3dDL

Duur: 1 a 1,5 uur

Wanneer: woensdag 20 mei 10.00–11.30 uur

Locatie: IES AssetManagement

Gratis Business Coach gesprek met Marjolein Kral,Dottodot

De kans om meer bewustzijn te krijgen en daardoor meer vrijheid, ruimte en mogelijkheden te ervaren. Ontdek hoe een business coach je kan helpen meer zicht te krijgen op spanningen die je in het dagelijks leven tegenkomt.

Marjolein Kral is een ervaren en opgeleide coach met tevens ervaring als consultant bij vele organisaties.

Boekhouding en belastingen, Faisal Ramdjan | PROFIN

Inrichting boekhouding (wat hoort allemaal tot de boekhouding, welke software, op welke wijze archiveren en de bewaarplicht).

Belastingadvies (welke kosten zijn zakelijk aftrekbaar, urencriterium en zelfstandigenaftrek, de auto van de zaak).

Subsidies aanvragen: lastig, leuk, leerzaam of lucratief door Jacques Giesbertz (BuzzyChain)

Ondernemers kunnen in Nederland van verschillende subsidies gebruik maken. Maar welke? En hoe doe je dat? Is subsidieland nieuw, laat je dan bijpraten.

DONDERDAG

Workshop Penetrate the world: De relatie tussen werk, sex en een betere wereld

Niels Pilaar, Peter de Vroedt, Marjolein Kral, Anke Dengel

Duur: 2 uur

Wanneer: donderdag 21 mei: 16.00–18.00

Locatie: Zeeheldentheater (www.zeeheldentheater.nl)

Aanmelden http://bit.ly/1EEwxwr

Hoe kan het toch dat mensen thuis een totaal uitgebluste relatie hebben en op het werk met collega’s niet of juist omgekeerd? Waarom hebben die enorme ‘haantjes’ toch zoveel macht? Waarom zien we wel hoe collega’s en de baas het beter moeten doen en hebben we zelf geen flauw benul waarom we nu eigenlijk het werk doen dat we doen (anders dan het betalen van de hypotheek, gezin, auto en vakantie)? We kunnen prachtige doelstellingen hebben en toch vinden we niet de discipline om ze te behalen. Hoe kan dat? Waarom zijn er zo weinig vrouwen aan de top? Hoe komt het dat de top zo weinig visie heeft en zo weinig ballen om noodzakelijke beslissingen te nemen?

De kracht van seksuele energie speelt een grote rol in deze vraagstukken. Het is de seksuele energie die ons creatief, inventief en inspirerend maakt. Echter door de enorme conditionering op seksualiteit zijn we niet meer in staat deze seksuele energie volledig te benutten. En een beperkte bewustzijn op onze emotionele afhankelijkheid (met name in relaties), maakt dat we vaak handelen vanuit overleven en ons slachtoffer voelen van de situatie waar we in zitten. Dit alles speelt niet alleen maar thuis en bij vrienden, dit speelt ook in het werk en in alle interacties die we hebben.

In deze workshop gaan we in op seksuele conditioneringen en op hoe emotionele afhankelijkheid ons belemmert in wie we werkelijk zijn. We gaan de confrontatie aan met de vele overtuigingen die we als mens hebben, waarvan we soms niet eens weten dat we ze hebben.

Workshop Dansitie: Transitie in je leven.

Door Dansen en Bewegen door Kitty Veldhuis van Mahamotion, www.mahamotion.com

Duur: 1,5 uur

Wanneer: donderdag 21 mei

Tijd: 11.00–12.30 uur

Locatie: Buurthuis de Kronkel

Kosten: op basis van donatie achteraf.

Aanmelden: http://bit.ly/1cTUHNR

Inhoud:

“Ik voel vaak zo veel druk om alles perfect te doen.”

“Steeds vraag ik me af welke keuze ik moet maken, welke richting ik in mijn leven op wil. Ik ben wel toe aan een nieuwe stap.”

“Ik sta altijd voor iedereen klaar, kan daar moeilijk mijn grenzen in aangeven. Maar soms ben ik helemaal op.. dan is het gewoon teveel.”

Voor veel zelfstandigen zijn dit herkenbare thema’s. In de workshop Dansitie ga je aan de slag met non-verbale werkvormen; je leert door te doen. In plaats van praten en hoofdwerk, gebruik je beweging en lichaamswerk als tools voor verandering. Daardoor zit je lekkerder in je vel, voel je je meer ontspannen en sta je in je kracht.

Nieuw Organiseren

Nieuw organiseren en de stad van de toekomst door Frans Verhaaren en Ben Kuiken. Plus introductie door wethouder Rabin S. Baldewsingh van de gemeente Den Haag (14:45 uur)

Aanmelden: http://bit.ly/1IvUUCb l

Opzet workshop op donderdag 21 mei

Locatie: theater De Vaillant in Den Haag, www.devaillant.nl

Adres: Hobbemastraat 120 Den Haag

Datum: 21 mei

Tijd: van 15:00 uur tot 17:00 uur

Aansluitend een borrel tot ongeveer 18:00 uur

Inleiders:

Ben Kuiken, oprichter van www.nieuworganiseren.nu Filosoof, ontregelaar en schrijver.

Frans Verhaaren, sociaal ondernemer, partner in Stadsatelier en schrijver van het boek “Werken aan de wakkere stad”. http://www.verhaarenconsult.nl

Jacques Giesbertz, initiatiefnemer van BUZZ Den Haag.

Inhoud:

Onze samenleving en organisaties hebben nieuwe oplossingen nodig. Heb je behoefte aan andere manieren van organiseren, praktische voorbeelden van nieuw organiseren en inzichten die passen in de nieuwe tijd?

Ben Kuiken neemt ons mee in zijn visie over nieuw organiseren. Frans Verhaaren vertelt over de nieuwe relatie tussen burgers, bestuurders en professionals in de stad van de toekomst. Daar is wel een heel andere manier van denken en handelen voor nodig dan we nu gewend zijn. Waar liggen kansen voor alle partijen?

BUZZ Den Haag is een initiatief van Jacques Giesbertz. Hij ontwikkelt met anderen, werkplekken en –communities in maatschappelijke organisaties, zoals theaters, sportclubs, buurthuizen etc. Plekken waar ruimtes is om te werken met een labtop maar vooral ook met de kennis van de organisatie en hun netwerk. Zie ook https://buzzdenhaag.nl/

Doelgroep: bestuurders, leidinggevenden van professionele instellingen in zorg, onderwijs en welzijn, geïnteresseerde burgers en ondernemers, medewerkers van buurthuizen van de toekomst in Den Haag en elders.

VRIJDAG

Open Coffee, Waarmaaksessie, Lunch en interactieve lezing over deeleconomie o.l.v. Edgar Neo

Duur: hele dag

Wanneer: vrijdag 22 mei

Tijd: 10.00–17:00 uur

Locatie: Zeeheldentheater, www.zeeheldentheater.nl

Kosten: eigen consumpties zelf afrekenen

aanmelden: http://bit.ly/1PI5VAG

Op vrijdag 22 mei sluiten we de openingsweek van BUZZ Den Haag website af in het Zeeheldentheater. En hoe?! Op deze laatste dag organiseert Het BuurtLab als partner van het BUZZ concept een ‘Buzzy Day’ in het Zeeheldentheater Den Haag. We trappen de dag meteen goed af met de Open Cofffee.

Want in deze bijzondere buurt wonen en werken veel leuke, creatieve ondernemende mensen. En sinds kort maken we met Het Buurtlab​ en Buzz Den Haag​ daar deel van uit. Jeej! Om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen organiseren we vrijdag 22 mei van 10–13 uur de eerste Open Coffee alhier in het Zeeheldenkwartier​.
En waar is het beter je premiere beleven dan in ons eigenste Zeeheldentheater?!

Maarrr het blijft niet alleen bij een beetje koffieleuten

We gaan ook nog wat doen.

Want van 11 tot 13 uur organiseren we een Waarmaaksessie
Tijdens deze ‘Waarmaaksessie’ ervaar je de kracht van het collectief. Je krijgt de gelegenheid een vraag, probleem of uitdaging voor te leggen aan de groep. Door de opzet van de Waarmaaksessie krijg je in korte tijd veel informatie, tips en verwijzingen en/of zelfs ingang tot een nieuw netwerk. Door interactie breng je elkaar op ideeën en delen we kennis en ervaring. Zo krijg je advies van meer dan 10 ervaringsdeskundigen, namelijk je mededeelnemers aan de OpenCoffee Zeeheldenkwartier! Netwerken was nog nooit zo leuk!

Bring Your Own (BYO) Lunch 13–14 uur
Tijdens de bring-your-own lunch kun je meteen kennismaken met collega Zeehelden en/of sparren met buurtgenoten die Het Nieuwe Werken straks ook bij het Zeeheldentheater in de praktijk komen brengen.

Interactieve lezing ‘Een leven in overvloed’ 14–15 uur
Een spoedcursus ‘Deeleconomie’ door Edgar Neo
De mondiale crisis beheerst al jaren het nieuws. We zijn aan het nieuws gewend geraakt dat iedereen de broekriem moet aanhalen en offers moet brengen. Maar dat afzien is nergens voor nodig. De crisis is niets meer dan perceptie! Want dat is het grote geheim van leven in overvloed: alles is er al. Je hoeft alleen maar te kijken waar het zich bevindt. In deze interactieve lezing laat Edgar Neo aan de hand van tal van voorbeelden zien hoe hij het al 5 jaar voor elkaar krijgt om zonder geld te leven en te ondernemen. Een heuse spoedcursus ‘Deeleconomie’.

Over het Zeeheldentheater

Het Zeeheldentheater is in vanaf 2000 opgezet door fluitist Jan Erik Noske en danseres Yvette Olof met als doel een breed aanbod voor de jeugd te verzorgen. Vanaf 2005 is het aanbod uitgebreid naar een volwassen publiek. Altijd wil het Zeeheldentheater een zo breed mogelijk publiek bereiken waarbij de multiculti samenleving niet vergeten wordt. Zowel voor als achter de schermen wordt veel met vrijwilligers gewerkt via diverse maatschappelijke organisaties.