Våra kunder ställer tre stora frågor just nu…

Jag vet inte riktigt hur vi som byrå hamnade där vi hamnade, — ingen aning faktiskt. Men att få chansen att “sätta fötter” på över 200 strategier varje år, att få sitta med ledningsgruppen på de allra finaste varumärken och göra smarta grejer varje dag, det är inget annat än magiskt.

Många av kollegorna i kommunikationsbranschen säger att de vill komma in tidigare i processen, — att de skulle vilja presentera sina tankar för ledningsgruppen, och presentera sin kommunikationstanke på ett djupare plan.

- Vi har egentligen alltid varit där. Vi känner väl till utmaningarna för både säljchefen, för HR, för Marknadsavdelningen, för IT, för ekonomichefen och för vd. Vi känner till utmaningarna att få ut energin till hela företaget.

Vi har sedan starten alltid stått där på scenen, vid sidan som vänner när det sänds live. När våra vänner har som absolut roligast på jobbet, när energin är som störst, när applåderna regnar över teamet, och framtidstron är som störst, då står vi bredvid, och en del av applåderna faller även på oss.

Just nu är det mycket uppdrag som diskuteras i landet, detta är de tre vanligaste frågor Nine Yards fantastiska medarbetare får att fundera över.

1: Hur kan vi öka engagemanget, vi känslan och energin hos alla våra medarbetare? De säger; Vi har bestämt oss för att bli bäst i klassen på service och skapa skön magnetism, men det känns inte som vi får med alla… Hur gör man? Kick off? Hur kan vi jobba med intranätet, det är en död kanal?

2: Vi har de senaste åren inte vårdat våra kundrelationer ordentligt. Nu märker vi att relationen och lojaliteten är rejält mycket lägre… Hur kan vi få igång relationen igen? Hur kan vi skapa mer värde med våra viktigaste kunder, hur får vi i gång ett riktigt samtal? Förr åkte vi i väg med våra viktigaste kunder, satt länge och lärde känna varann, vi behövde tid, och kunderna fick träffa varandra och deras nätverk var viktigt för dem.

3: Vi har förstått att det är kundernas upplevelse av oss som är viktigast, inte vad vi säger om oss själva. Hur kan vi skapa en bättre upplevelse av vilka vi är på riktigt, och hur kan vi leva vårt varumärke i alla ”touchpoints”? Hur kan vi bli bättre på webben, på sociala medier, i kundtjänst, i butik, genom våra medarbetare, ja som hela varumärket liksom.

På byrån så märker vi att det ställs större frågor numera, frågor som involverar hela ledningen. Vi måste inse att kommunikation är en affärskritisk kompetens som jobbar tvärs över alla gränser, och där det fungerar så är det ett magiskt flow. Att se på sitt företag med kundens “brand experience ögon” är otroligt spännande, fullt av energi och det märks tydlig skillnad på en gång.

“Execution is the graveyard of strategy”Vi älskar “execution”

- Live eller digitalt, de enda kanalerna vi förstår oss på egentligen.