Insert Title (hec)

Zdravo, zdaj že praktično teden nisem pisala x). Se mi zdi. Don’t care. Povsem. V bistvu je šlo za kup čudnih zaporedij, ki so mi bolj ali manj onemogočila pisanje. Torej, čas za pregled tedna :). Nič posebnega, vsaj zame ne, nekoliko bolj za ona dva.

Ou, ravno gledam, da je že več kot teden … ups … točno, napisala sem neko besedilo, samo je nekaj šlo narobe … ne vem, se bom potrudila narediti tole kratko in pregledno.

Torej, če sem pisala v torek, potem se je nov sistem deljenja dneva šele začenjal. Sedaj lahko poročam o posledicah. Deluje. Načeloma. Torej, uspešno se ga držimo, pa težko je reči kdaj natanko se ga ne. Kasneje pojasnim. Prednost je, da smo precej bolj sproščeni drug do drugega. Ni več resnejših zamer glede delitev dneva oz. se spotoma rešujejo. Prav tako omogoča bolj dinamične urnike, ki so nam mnogo bolj pisani na kožo. Slabost je, da še vedno ne maramo izvesti menjave pred ljudmi, če vedo za kaj se gre. Nekakšna trema, včasih manjša kot sicer. Ravno razmišljam, da bi se bilo vljudno posloviti preden menjaš … morda bi pomagalo. Nekako “prekinjenega” se počutiš. V enem hipu si s prijatelji, nato je pa z njimi nekdo drug. It sucks. Skratka, to še gladimo.

Glede ur še vedno vlada napetost, vendar je šele tak urnik pokazal, kako preobremenjen je dejansko Aljaž, dokler ne prevzemava polne odgovornosti za telo nase. Kar bi bila težava … samo on je na ID kartici. In vseh ostalih, če smo že pri tem. Kako reči “Ja, vem, nekdo drug je zabeležen, vendar trenutno ga preprosto ni v telesu, zato bi se jaz želela prijaviti v njegovem imenu.” Recimo če se podpišeš za prisotnost ali ko preverjajo za študentski bon, kdo naj se popiše in kdo naj se predstavi za bon? Meni je vselej hecno, ko pokažem Aljažev ID in mi reče “Ok, še vedno si isti”. Ne vem če bi se zvrnila od smeha ali zjokala na mestu xD. Torej, gre za zatrtje same sebe ali za hecno pomoto? Čuti se kot oboje hkrati.

Torej, posebne reči … bolj malo se že spomnim za prejšnji teden. Kot omenjeno ne tečemo več. V sredo nismo šli na FF. V četrtek je Gabriela delala kremno gobovo juho. Super se ji je posrečila :D. Le dve začimbi sta ven preveč na trenutke udarili, tako da bo naslednjič bolj previdna :). Očaral nas je film Wandering Son, v katerem smo se proti koncu lahko nekoliko začutili, četudi je bilo za nas precej lažje kot oni deklici-dečku. Gledala sem film Hypernormalization, ki je zakon film, vendar zelo dolg. Zelo me je razburil, tako da sem nekje na sredini cel dan porabila za pisanje enega besedila, ki bi ga rada objavila v Špegel x). Torej, časopis se še vedno razvija.

Okoli sobote je bila zmeda, nameraval jo je imeti le Aljaž, vendar se je zapletlo. Najprej je kazalo, da bom imela jaz kljub temu 4 ure, Gabriela pa nič, saj jih bo že pred tem porabila. Nato sem imela jaz ves petek čez, kar je dalo Gabrieli 4 ure, meni pa vse pobralo. Potrebovala sem za pisanje. Potem Aljaž ni dal Gabrieli njenih ur, pač pa jih je prenesel naprej, torej na nedeljo.

Gabriela je sicer postala zelo mirna. Nehala je besneti. Večinoma. Usmerila se je v feminizem.

Čez vikend je šla Gabriela h Klemenu, tam je bila tudi Urška, česar ni pričakovala. Naročila je kavo. Tik preden je menjala z mano, je popila ostanek naenkrat, ker me je hotela nervirati, češ njena kava. Odločila sem se, da ne pijem več kave, ker me je nato po menjavi zadela v glavo, pa sem izgubila nadzor nad tem kako razmišljam. Vse normalno, samo del možganov se je vklopil, ki ga še ne maram vklapljati, ker ima preveč vonja po Aljažu. Potem sem gledala naprej Hypernormalization, medtem ko je bil na obisku nek prijatelj, tako da so se pogovarjali med seboj. Ko je odšel, sva se s Klamnom še malo pogovarjala, pred tem tudi z Urško.

V ponedeljek nisem imela telesa, pač pa sem ga imela v torek zjutraj na poti v Ljubljano. V ponedeljek je šel Aljaž v Maribor na zadnje predavanje. Na poti sem se spoznala z eno portugalko, s katero sva se spoprijateljili. Pomagala sem ji z orientacijo s Slovenskimi železnicami. Je prostovoljka. Med drugimi je razložila, da jih je iz krize popeljala socialistična vlada ter da ima kartico ugodnosti kot prostovoljka, vendar je v EU skorajda ne more uporabiti, v Sloveniji je pa nasploh ni mogla.

Tisti dan je imel Aljaž kup sestankov, medtem ko je preostanek prebil pri Anji. Bili sva rahlo užaljeni, ker ni počel nič pametnega, vendar ure je prenesel, tako da načeloma ni nič hujšega. Malce naju napne, če bo slučajno “pozabil” nanje. Danes je imela Gabriela 12 ur, tako da je porabila vse bonuse za nazaj in naprej ta teden. Jaz imam 4 ure, tako da mi 4 še ostanejo od včeraj. Eno besedilo sem začela pisati. Lepek. O peklu, kjer ljudje ne trpijo v mukah, pač pa nesladah, ki pa jih morajo opravljati, torej nimajo izbire ne seksati, se basati ipd., pač pa morajo stano uživati, vendar samo kar se početja tiče, sicer pa nimajo nobene svobode nad tem kar počnejo. Bomo videli kako gre x).

Aja, pa ta teden še nismo prežali. V ponedeljek je bil Aljaž prelen, saj je igral igre v noč in se utrudil, torek smo potovali v Ljubljano, sredo pa je bil utrujen od poznega obiska pri Anji (razočaral se je predvsem zaradi tega). Jutri bo prav tako preveč dela ves dan, tako da morda v petek, vendar malo verjetno, saj ima ob 10.00 predavanje, kar pomeni, da bi moral iti iz FF vsaj okoli 9.45, da je tam 10.15 (dejanski začetek predavanja).

Morda še omenim, da nista ne zapestnica ne moj prstan še prispela. Beda. Come on, kje se obirata x)? Saj ni nuje ali karkoli, samo rada bi imela nekaj povsem svojega :)