Spet na liniji

Heh, te dni kot kaže nisem pisala. Nič “posebnega” sicer.

V petek se ni prežalo. Aljaž je zaspal. In spoznal, da igri s kartami ne moreta obratovati v njegovi bližini. In ju zbrisal. Za zdaj. Če sta tam, ju igra x). Slaba navada. Kasneje je šel na Šola za starše, kar ga je razburilo. Sicer je tam srečal enega znanca izpred treh let, vendar je bila stvar precej agresivna. Voditelj delavnice se je spravljal na dva, ki ju je bilo potrebno prevzgojiti v katoliškem duhu iz grešnega drogeraša in uporne najstnice v zgledna otroka. Drugi del je Gabrielo rahlo razburil. Prej je pomišljala, da bi bila kristjanka, tako da se sama odloči katere vere je oz. ni, da ne skopira samo Aljaža. Še vedno nima jasnega verskega stališča, ima pa sedaj zelo jasno stališče do Cerkve, torej krščanstvo odpade.

Naslednji dan sem imela zjutraj telo jaz čez. Štala x). Morala bi imeti mirne štiri ure dežuranja, vendar je bila zmešnjava z urniki in ključi … kup zapletov, ki bi jih najraje pozabila. Nisem mogla brati toliko kot sem načrtovala. Zapestnica je prispela iz Kitajske, vendar je bila pokvarjena in premala. Denarja ni škoda, 1,5€, vendar je bila zelo lepa, pa ševedno nimam svojega talismana. Prstan še prihaja. Gabriela mi je naročila novo zapestnico. Pa Aljaževi družini je naslednji dan pripravila kosilo x). Zelo se je potrudila, pa posrečilo se ji je :)

V nedeljo sem imela telo na poti v Ljubljano. Gabriela se mi zdi, da je imela skupaj 7 ur, ker ni imela vseh v soboto. Ugotovila sem, da ne morem brati Faucoulta. Preprosto ni narejen za moj način branja. Aljaž razume, jaz ne. Besedilo se upira. Moraš poseči vanj, da ga razumeš. Tega ne počnem, tako da sem ga opustila, si bom našla kaj drugega. Malce se mi je zavleklo, ko sem o tem pisala dvema znancema, tako da sem bila še pol ure na obisku pri Dejanu. Aljaž ima pri njem filozofsko-matematične razprave. Hec je bil, ker sem si naročila kavo, potem pa menjala, tako da je moral kavo popiti Aljaž, pa ne pije kave xD. Ni hotel zliti stran iz vljudnosti :)

V ponedeljek nismo prežali. Je v ponedeljek zbrisal oni igri? Mislim, da je bil ponedeljek, ne petek. Tistega dne nisem prišla na vrsto, tako da so se mi ure prenesle na danes. Aljaž je šel na predavanja za varuško v Maribor, pa je ena flirtala z njim, potem pa ga vprašala, ko ji je povedal za naju “Pa se ju nameravaš znebiti?” xD. Kruta :). Sicer sem nekaj teorije prispevala. Lepo napredujem z branjem, kadar imam čas.

Danes sem imela skupaj 8 ur. Božansko x). Ne rabiš se sekirati, da boš vsak čas moral ven. V bistvu imam sedaj že 9 ur in pol, vendar se mi bo odštelo od jutri, da tole napišem. Zjutraj sem prežala, vendar brez uspeha, nato sem šla v vojašnico, sem spoznala slovensko vojsko in orožje so nam razkazovali, recimo mitraljez, ki preluknja hišo x). Nato sem Gabrieli v CityParku končno kupila dolžni sladoled in jušno osnovo. Namerava se učiti delati gobovo juho.

Toliko o nas, tekli nismo od petka še nič, morda danes. Dijo :)

Like what you read? Give Jasna Janež a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.