Een samenwerking hechter vormgeven

Aan het werk bij JA!

Dat we zouden gaan samenwerken was wel ongeveer onvermijdelijk. André en ik gaan ‘way back’ en zaten vanaf dag één op dezelfde golflengte. Qua humor, interesses en algehele levensopvatting, maar vooral ook qua werk.

Namelijk: niet tevreden met alleen een mooi plaatje of een nietszeggende pay-off. Het moet kloppen, helemaal honderd procent, in tekst en beeld. Daar waren en zijn we het over eens.

Toen vorig jaar JA! het daglicht zag en André met Jasper de sprong in het diepe waagde, was ik dan ook al snel in de Kastanjehof te vinden. Als freelance copywriter werd ik ingeschakeld om concepten, websites en brochures van passende inhoud te voorzien.

Onderbouwde en oprechte marketing, gegoten in ijzersterk en ècht onderscheidend design

Maar al snel kreeg ik het gevoel dat er meer in de lucht hing. De rolverdeling van Jasper en André, respectievelijk strateeg en vormgever, wierp zijn vruchten af. Logisch, want dit is exact wat de markt vraagt: onderbouwde en oprechte marketing, gegoten in ijzersterk en ècht onderscheidend design. Maar tussen die twee rollen lag nog een stukje verbindende ruimte. Voor een conceptdenker, een ideeëndichter. Noem het hoe je wilt, ik had in ieder geval sterk het gevoel dat ik dat was.

André en ik aan het sparren tijdens één van de vele uren in de Kastanjehof

Een opmars in en rond Hardenberg

Ondertussen ging JA! als een speer. Een lopend vuurtje begon aan een opmars in en rond Hardenberg. Met meer werk als gevolg, en voor mij meer bezoekjes aan de Kastanjehof. Teksten schrijven, maar ook steeds vaker meedenken in de conceptfase. Iedere keer weer de uitdaging om dat ene zinnetje te vinden dat de essentie raakt. Of de metafoor, die een complex bedrijfsproces in één opslag inzichtelijk maakt. Zoeken naar de kapstok, vol haakjes om strategie, vorm en taal aan op te hangen.

Dit smaakte naar meer!

Het deed een beroep op een deel van mijn creatieve brein dat de laatste jaren misschien wel wat onderbelicht was gebleven. Maar even zo snel weer enthousiast overuren draaide. Dit smaakte naar meer! Bij mij, maar ook bij Jasper en André, zo bleek al snel. Alle drie hadden we de wens om deze samenwerking hechter vorm te geven. De chemie op waarde schatten, als team de wereld te lijf.

En dus schrijf ik nu deze blogpost om wereldkundig te maken dat ik vanaf 1 september twee dagen per week bij JA! in dienst ben. Voor mijn eigen opdrachtgevers blijf ik de overige dagen beschikbaar. Aangezien ik al geruime tijd de nodige uren in Hardenberg doorbreng verandert er wat dat betreft niet veel. Misschien in de toekomst? De tijd zal het leren. Soms is het voldoende om je gevoel te volgen. En het gevoel zegt JA!