„Úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó”

Itt a várva várt nyári szünet, a kánikula, és vele együtt a strandolás is! A legkülönfélébb élményfürdőktől egészen az élővizes strandokig mindenki igénye szerint válogathat a kínálatból, ha egy kis enyhülésre vár a kánikulában. Egy közös vonása azonban mindegyik helyszínnek van, ez pedig a VÍZ.

Földi létünk első pillanatától kezdve kapcsolatban állunk a vízzel: az anyaméhben a magzatvíz 40 héten keresztül körülöleli a formálódó életet, így védi, és óvja azt. Nem véletlen tehát, hogy érzékszerveink közül a bőrérzékelés az első, amely fejlődésnek indul, és megszületése után a babát megnyugtatja, ha az esti fürdetés során találkozik ezzel az ismerős közeggel.

Szerencsés esetben ez a jó kapcsolat fent is marad, így a gyermekek a későbbiekben is imádnak mindent, ami a vízzel, pancsolással összefügg. Órákig képesek (lennének) a kádban ücsörögni, játszani és kísérletezni. A víz ilyenkor inger-halommal bombázza gyermekünket: folyamatosan stimulálja a bőrt, és másként működnek a fizikai törvényszerűségek is. Irtó érdekes kísérleteket is lehet a kádban végezni, amikre máshol nemigen van lehetőség. Jöhetnek a gumikacsák és vízi járgányok, vagy játsszatok különféle poharakkal, vízimalommal; lőjetek célba — spricceljetek a csempére; habosítsatok, s akár szét is fújhatjátok a habot.

Menjünk a strandra!

A nyári melegben, és a kánikula idején hívogatóan kacsingat felénk a vízpart, a strand, vagy az udvarban felállított medence. Remek ötlet együtt csobbanni a gyerekekkel! A víz sűrűsége, és a felhajtó erő miatt egészen másfajta mozgásélményben lehet részünk, de mások a látási, és hallási információk is.

Egy biztos: a pancsolás nagyon jólesik kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Ilyenkor olyan tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodunk, amelyekre jó szívvel emlékezünk vissza a borongós, őszi napokon, de akár még évek múltán is. Éppen ezért ha a gyermekünkkel töltött játékidőt — ami már önmagában is nagyon jó — megspékeljük egy kis medencézéssel, vízparttal, akkor azzal mindenki nyerhet!

Vízparti, pancsolós játékaink között megtalálod a B.Toys fürdőszetteket, locsolókannákat, és óriási homokozó játék kínálattal is várunk!

Nagyobbaknak a Comfy úszószőnyeget, és a vizi ülést ajánljuk a strandjátékaink közül! Ha pedig éppen a parton száradtok, de jó lenne egyet játszani, akkor a Vizirulett -Wet-head társasjáték lesz a nyerő! Ha saját készítésű játékkal szeretnéd eltölteni az időt, INNEN letölthetsz egy szuper fagylaltos társasjátékot!

Ha adott a hely, és az időjárás is nektek kedvez — mi kellhet még? Csobbanjatok egy óriásit!

Összeállítottunk nektek egy katalógust. Olyan játékokat gyűjtöttünk össze, amelyek a nyár és a vízpari hangulatot biztosan a tetőpontjára emelik! ITT megnézhetitek!

képek forrása: http://www.lilybeachmaldives.com/family/, http://sydneyfun.com.au/blaxland-riverside-park-water-play-area/, https://wallpapersafari.com/kids-in-swimming-pool-wallpaper/