Full fart på Autbahn

Den følelsen! John William kjører i 150 km i timen - og så blir vi rett og slett nesten parkert av den ene bilen etter den andre i ytterste venstre fil. Men Tesla har virkelig svart til forventningene. Vi har ikke turt å teste toppfarten, men 200-km grensa ble brutt ikke mindre enn to ganger i dag.

Men først måtte vi oppleve røttene til familienavnet. Dannenberg er en liten by og et lite fylke ved elva Elbe. Den gamle borgen har vollgrav, en fantastisk gamleby og et tårn hvor de fengslet kong Waldemar av Danmark i 1224-1225. Vakre, stemningsfulle smug og bygninger. Vi fant en herlig kafé hvor handikappede damer lager de herligste kaker. A la vår egen Betty, faktisk.

Guiden i borgmuseet fant ingen med etternavnet Dannenberg i Dannenberg mellom 1600 og 1800, men det er jo ikke så rart. Sannsynligvis tok de ikke navnet før de var vel over i statene. Men det få nå oss en eksotisk opplevelse. Så hvor nå? Skanne over kartet etter spennende navn vi har hørt om, men ikke vært. Hva med Heidelberg? Hvorfor ikke? Så nå sitter vi her, i en hage ved leiligheten vi skal sove i. Midt i gamlebyen, fem minutter fra Heidelberg slott. Verten sto klar med en forfriskende øl til hver, tappet fra eget fat på terrassen.

55 mil i dag, og det meste på Autobahn. Det går som en lek. Den aktive cruisekontrollen gjør at sjåføren kan slappe mer av, for bilen analyserer selv og bremser ned om noen kommer for nære. Den regulerer til og med farten inn mot og ut av svinger. Superladere er tette i Tyskland, og Teslaene er få. I dag har vi opplevd å være alene til lading på åtte stallers område. Vi ladet to ganger i dag. En gang var vi nede i åtte prosent, men det stresset oss ikke. Oversikten knyttet til ladere og milepæler langs veien gir oss full kontroll.

Dagens oppdagelse er at vi kan tute med bilen fra appen på mobilen. Det var artig å gjøre fra restauranten… så forbipasserende “vart bra skremt, ja!”

Nå gleder vi oss til å oppdage Heidelberg. Deretter kjører vi mot Sveits. Im Morgen! Gute Nacht!

Like what you read? Give Jenny Christina Danenbarger a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.