Stormet gjennom Danmark

Oslo har ingen superladere, nærmeste er i Lier eller ved Solli i Østfold. Litt utfordring for oss som ikke bor i byen. Det ble kombinert med at Stian fikk seg prøvetur i Tesla. Han har jo selv bestilt model 3…, så batteriet var ganske fullt da vi kjørte på Stena Saga. Og den historien har jo Sigrid fortalt mesterlig.

Tidlig, tidlig kjørte vi av ferga i Fredrikshavn. Vi satte kursen sørover mot første superlader i Randers, vel vitende om at frokost- og kaffebehovet kom til å melde seg først. Nærmeste potensielle by er Aalborg. Da fikk vi hjelp av Google og Trip adviser , som foreslo frokostskatten Penny Lane. Det var skudd i blink. Nydelig landlig interiør med visdomsord, bugnende disker med spesialiteter, brød og kaker. Og de frokostrettene: bugnende skiver med kylling og salat, hel frokostmeny til den som ønsket det, og litt enklere til oss andre. Vellykket og veldig hyggelig opplevelse. Da tenkte vi både på Eivind og dronning Sonja som har bursdag, hurra for dere. Og glemte USA. Vi har tenkt å glemme dem hele presidentperioden.

Vi erfarte også at Tesla X er litt fysisk stor for danske parkeringshus. Mor hadde hjertet i halsen flere ganger under utkjøring. Ingen skader. Og nok batteri til å nå Randers, men nå bare fem prosents margin. Tesla viser energimengden i status ved destinasjonen, og erfaringa så langt er at vi har alltid mer energi igjen ved destinasjon enn anslått. Men bare litt. Blåbæret - eller Amygdala, som vi har navngitt bilen, kjører fort og godt på danske veier. Tror du ikke det tikket inn hyggelig kaffeinvitasjon fra en gammel venn også; Martin Normann som ferierer på kysten akkurat på denne tida. Men vi måtte ha strøm - var mette og fornøyde, og ville storme over Danmark. Så det ble Graceland og Elvis i Randers isteden.

For ikke visste vi at både Graceland, Elvis sitt barndomshjem og han selv hadde tilhold i Randers. Visste du? Full opplading av batteriet tar en god time. Da hadde vi gløttet innom museet, samt kjøpt nye joggesko til Emma og dagens kuleismeny på Randers kjøpesenter.

Vi og Amygdala kjører fort på rette europeiske veier. Svisj så var vi ved laderne i Rødekro. Svisj så var vi i Tyskland. Veier med perioder uten fartsgrenser er skumle for blåbær på uttesting. Svisj så lader vi i Busdorf. Men hvor skal vi nå?

Sove ved kysten? Tidlig kveld? Hamburg? En avstikker videre fra Busdorf tok oss til landsbyer med hyggelige hoteller. Ingen ledige rom. Men vi hadde også oppdaget en annen ting: Vi er ikke langt fra Dannenberg, byen som John Williams forfar må ha emigrert fra en gang. Så vi drar dit, full enighet om det. Byen ligger forbi Hamburg og ved elva Elben.

Airbnb blir redningen på overnattingsspørsmålet. Klokka 19 bestemte vi oss, toppladet ved Hamburg, og klokka 21 kjører vi inn innkjørselen til Elb Nest og en super toroms leilighet klargjort og ferdig oppredd for oss. Hyggelig vertskap i Kathrin i Neu Darchau ved Elbe. Onsdagens hovedaktivitet er røtter!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.