Mobiel boodschappen doen bij Picnic

Mijn eerste ervaringen met deze nieuwe online supermarkt

Jeroen de Bakker
Nov 29, 2015 · 3 min read

Enkele weken geleden opende de nieuwe online supermarkt Picnic eindelijk haar deuren. Uiteraard wilde ik me direct aanmelden en bestellen. Helaas ging dit niet. Ik woon namelijk niet in het testgebied Amersfoort. Een oplossing was een adres googelen in deze garnizoensstad, mijzelf alsnog aanmelden en afwachten... Ik kwam namelijk op de wachtlijst.

Recent kreeg ik een allervriendelijkst mailtje van Charlotte van Picnic:

Nu was ik in ieder geval wel in staat om de mobiele app te gebruiken en Picnic eindelijk te ervaren. Wel zonder te bestellen.


Eerste gebruikerservaring

De eerste indruk van de mobiele applicatie is uitermate positief. Het samenstellen van een ‘mandje’ producten gaat heel gemakkelijk en het overzicht van de producten die je wilt kopen ziet er verzorgd uit. Het is eenvoudig om het aantal producten snel aan te passen en te verwijderen. Verder zijn er regelmatig aanbiedingen. Simpel te vinden en selecteren.

De zoekfunctie werkt soepel en als je producten mist dan kan je dit direct melden en wat ontbreekt aanvragen.

“Picnic is supersnel en eenvoudig”

Van alle producten die Picnic aanbiedt is uiteraard aanvullende informatie beschikbaar, denk hierbij aan voedingswaarden, ingrediënten en de leverancier. De presentatie hiervan heb ik wel eens origineler en beter gezien…


Categorieën en navigatie

De Picnic-app werkt met verschillende categorieën zoals de afdelingen van een supermarkt: ‘Groente & Fruit’, ‘Vlees & Vis’, ‘Kant & Klaar’, ‘Zuivel’, ‘Brood & Beleg’, ‘Snoep & Snacks’, ‘Dranken’ en ‘Diepvries’.

Daarnaast heeft Picnic ook nog ‘Voorraadkast’, ‘Huishouden’, ‘Drogist’, ‘Dier’ en ‘Baby’. Ook inmiddels onderdeel van een gemiddelde buurtsuper. Het assortiment komt van Boni, een van de leden van inkoop- en huismerk-organisatie Superunie.

De verschillende categorieën fungeren direct ook als horizontale navigatie in de app. Dit werkt meer dan prima.


Bestellen, prijzen en bezorgen

Picnic claimt dat je binnen 3 minuten kunt bestellen. Dit is ambitieus (en uiteraard afhankelijk van de lengte van je boodschappenlijstje), maar soepel gaat het zeker. Verder garandeert Picnic de laagste prijzen en is het thuisbezorgen gratis. Dit kan omdat Picnic op 3 vaste momenten per week (overdag en ‘s avonds) toch langskomt in de buurt. De slimme, elektrische bezorg-wagentjes rijden namelijk vaste, voorspelbare routes in Amersfoort.


Ik? Picnic?

Mijn bestelling heb ik helaas niet af kunnen maken. Zoals gezegd, woon ik niet in het bezorgingsgebied van Picnic. Ik heb de laatste stappen van het bestelproces wel doorlopen en ben ook over dit deel van de mobiele app meer dan enthousiast.

Ik? Picnic…

Het is Picnic gelukt om alles simpel en eenvoudig te houden en veel drempels weg te nemen bij het mobiel bestellen. Ik hoop dat Picnic aanslaat en dat ze snel bezorgen in Amsterdam. Ik ga er namelijk niet voor verhuizen, maar dan ga ik zeker bestellen om de gehele Picnic-dienstverlening te kunnen ervaren.

Jeroen de Bakker

Written by

Brand transformation leader. Since 1997 | Startups | Food & technology | Brand Programming — Brand direction in the digital age | Based in Amsterdam, Europe