Met de J voorop.

Op 5 december wou ik altijd de chocoladeletter M. De M van Matthijs. Zo kwam ik namelijk op 13 augustus 1984 de wereld in. Als Jesse Matthijs Schaap. De M was trouwens ook veel groter dan andere letters, veel lekkerder en ook nog eens makkelijk te breken.

Ik vroeg elk jaar opnieuw, de M.

De J was namelijk te klein, niet spannend qua vorm, en erg onhandig te delen. Maar het was wel mijn J. De J van Jesse
Van Nee heb je, Jesse kun je krijgen. Vol energie, met aandacht, enthousiasme en overgave. De J is simpel, helder en misschien zelfs wel een beetje saai. En daarom extra spannend, net als dit nieuwe begin. Niet meer het volgende bureau binnen, maar de wijde wereld in.

Ik moet met de J voorop.

Dit nieuwe avontuur is inmiddels al 8 maanden onderweg. En het bevalt me beter dan ooit! M’n eigen werkplek vond ik bij Nick en Ralph in The Big Building. Het oude Post NL pand achter Groningen CS, wat sinds de zomer van 2014 een grote herontwikkeling doormaakt. Van sorteercentrum naar community. De plek waar groot en klein, maatschappelijk verantwoord en high tech elkaar vinden. Een pand met vele open deuren, doorkijkjes en een boel energie.

Op 1 januari van dit jaar draaide ik de sleutel in de deur van m’n eigen studio. De deur die elke dag wagenwijd open staat. En waar vanuit ik elke dag probeer de wereld een stukje mooier te maken door middel van vormgeving. Een boodschap overbrengen, een concept of idee aanscherpen of me richten op het complete smoel van een nieuw of bestaand bedrijf.

Grafisch ontwerper is wat ik ben. Communicatie vormgeven is wat ik doe. Alles maken van concept tot creatie. Met een grote liefde voor branding, campagnes, typografie en cargobikes.