Ajasta, sen kulumisesta ja muutoksesta

Mitä en ollut aikaisemmin? Mitä en ollut ennen tehnyt? Mitä olen nykyään? On paljon tapahtumia jotka muuttavat keitä me olemme, minkälaisina näemme itsemme ja miten toiset meidät kokevat. Kun mietimme näitä hetkiä tunnemme joskus kaihoa, toisinaan koemme itsemme kuolevaisiksi.

38 vuotta sitten minua ei ollut. Synnyin maaliskuussa 1979.

35 vuotta sitten en osannut lukea. Minulle on kerrottu että opin tunnistamaan kirjaimia jo alle 4 vuotiaana ja luin sujuvasti vuosia ennen kuin menin kouluun.

30 vuotta sitten en ollut vielä käynyt koulua. Erilaisten oppilaitosten penkkejä tulikin sen jälkeen kulutettua 20 vuotta.

25 vuotta sitten en ollut nähnyt kuollutta ihmistä. Tuolloin äitini äidin äiti kuoli 99 vuotiaana.

19 vuotta sitten en ollut ylioppilas, ollut asunut poissa kotoa tai omistanut puhelinta. Lakin sain kesäkuussa, syksyllä 1997 muutin pois Kakskerrasta isoäitini luokse lähemmäs keskustaa ja vuodenvaihteen jälkeen ostin ensimmäisen kännykkäni.

18 vuotta sitten en ollut koskaan äänestänyt. Ensimmäiset vaalit missä olin äänioikeutettu olivat vuoden 1999 eduskuntavaalit. Tämän jälkeen olen jättänyt äänioikeuteni käyttämättä vain vuoden 2006 presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

17 vuotta sitten en ollut ajanut autoa. Olisin voinut hankkia ajokortin varmaan paria vuotta aikaisemminkin, mutta en toisaalta tuolloinkaan vielä varsinaisesti tarvinnut sitä.

16 vuotta sitten en ollut asunut muualla kuin sukulaisteni luona enkä ollut tehnyt töitä elantoni eteen. Kesällä olin kolmen kuukauden työharjoittelussa eräässä ohjelmistoyrityksessä ja seuraavana talvena muutin pois isoäitini luota. Seuraavat 4 vuotta vietin lähinnä yöt ja pitkäksi venyneet aamut soluasunnossa vaihtuvien kämppäkavereiden kanssa, jotka jäivät enemmän tai vähemmän tuntemattomiksi.

13 vuotta sitten en ollut seurustellut kenenkään kanssa. Kesällä koin ensimmäisen oikean romanssini ja seuraavan talven aikana tutustuin nykyiseen vaimooni.

12 vuotta sitten minulla ei ollut vielä lemmikkejä. Muutettuamme silloin vielä tulevan vaimoni kanssa yhteen otimme hänen perhetuttavansa kissan hoitaaksemme. Roosa kuoli jo reilu vuosi sitten ja nykyään meillä on kolme muuta kissaa.

11 vuotta sitten en ollut yöpynyt sairaalassa. Sitten keuhkokuume vei minut lähes viikoksi Paimioon.

10 vuotta sitten en ollut isä tai aviomies, enkä ollut koskaan saanut varsinaista palkkaa työstä. Poikani syntyi syyskuussa 2006 ja naimisiin menin saman vuoden marraskuussa. Vuoden vaihteen jälkeen aloitin lopputyöni tekemisen Turun ammattikorkeakoulussa opiskelija-assistenttina.

9 vuotta sitten en ollut insinööri enkä ollut matkustanut yli valtameren. Keväällä puristin lopputyöni kasaan ja sain paperit suunnilleen viimeisenä mahdollisena päivänä ennen kuin olisin menettänyt opinto-oikeuteni. Syksyllä matkustin työmatkalla Torontoon jossa vierailin muun muassa CN Towerissa, Hockey Hall of Famessa ja Niagaran putouksilla.

5 vuotta sitten en ollut omistanut autoa. Ja jos tarkkoja ollaan, niin kokonaan oma se oli vasta 2 vuotta sitten. Viime syksyllä sekin vaihdettiin jo uudempaan.

3 vuotta sitten en ollut istunut yhdistyksen hallituksessa. Kaksi vuotta tuli vietettyä yhdessä ja nyt olen toisessa varajäsenenä.

2 vuotta sitten en ollut käynyt varsinaisessa työhaastattelussa tai tehnyt töitä yksityisellä sektorilla. Syksyyn mennessä olin käynyt kolmessa työhaastettelussa, saanut ensimmäisen työpaikkani yksityisessä yrityksessä ja vaihtanut työpaikkasta toiseen.

1 vuosi sitten en ollut aktiivisesti mukana politiikassa. Eduskuntavaalien jälkeen liityin Vasemmistoliittoon useita vuosia kestäneen harkinnan jälkeen.

9 kuukautta sitten en ollut osallistunut mielenosoitukseen. Sitten osallistuin ensimmäiseen ja toisessa olin jo ohjaamassa liikennettä.

6 kuukautta sitten en ollut käynyt vuorella ja söin vielä lihaa. Lokakuussa kävin Teneriffalla ja vierailin lähes Teiden huipulla. Tuon matkan jälkeen en ole syönyt lihaa. En ole vielä kokonaan kasvissyöjä, koska syön vielä silloin tällöin kalaa.

3 kuukautta sitten en ollut käynyt oopperassa. En ole vieläkään nähnyt oopperaa oopperassa, mutta sentään musikaalin joka sijoittui oopperaan.

1 kuukausi sitten en ollut ostanut osakkeita. Sitten päätin sijoittaa Invesdorin kautta EkoRentiin.

Vielä nykäänkään en ole koskaan asunut yksin, omistanut kiinteää omaisuutta, hankkinut tatuointia tai lävistystä enkä ole ostanut uutta autoa.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.