7 redenen waarom happn beter is dan Tinder

Denk eens terug aan die ene keer dat je over straat liep en er een ontzettend knap, leuk, mooi, aantrekkelijk persoon je pad kruiste. We hebben allemaal weleens in die situatie gezeten. Je wilt hem of haar aanspreken, maar denkt meteen: wat als ze niet single is? Wat als ze me in overstaan van iedereen afwijst als ik op haar afstap? Wat als ze me niet leuk vindt?!

Tegen de tijd dat je eindelijk de moed vindt om op haar af te stappen is ze allang weer weg.

happn lost dat probleem voor je op. Het laat je de mensen liken (of disliken) die je pad eerder zijn gekruist in het echte leven. Weer zoiets als Tinder? Integendeel. Check hieronder de 7 redenen waarom happn beter is dan Tinder.

7 Redenen Waarom happn Beter is dan Tinder

1) Geen limiet op likes

‘There’s No Limit’ op likes bij happn, zoals 2 Unlimited zou zeggen.

Als je op Tinder maar genoeg naar rechts swipet, kom je uiteindelijk op het punt dat er geen mensen meer zijn om te liken. Of je moet 12 uur wachten totdat je nieuwe mensen kunt liken, of je moet upgraden naar Tinder Plus. Echter, dat kost je tussen de €10 en €20 euro per maand..

Op happn kun je zoveel mensen liken als je wilt, zonder dat daar een limiet aan zit. Je zal nooit worden gevraagd om extra te betalen voor de basisfunctionaliteiten van de app.

2) Mensen die je pad kruisen in het echte leven

Geen zorgen, je matcht alleen met mensen uit je eigen buurt.

Op Tinder kun je iedereen zien binnen een bepaalde radius. Standaard is dit ongeveer 50 km. Kun je de onhandigheid voorstellen als je matcht met iemand die zo ver weg woont? Dat gebeurt veel te vaak.

Ik matchte met meisjes die op een afstand van 45 minuten rijden met auto woonde. Dat is niet praktisch en vaak komt er niks van terecht.

Op de happn-tijdlijn zie je alleen mensen die daadwerkelijk je pad zijn gekruist. Dus als je in Amsterdam woont hoef je je geen zorgen te maken over of er bijvoorbeeld iemand uit Almere op je tijdlijn verschijnt.

3) Je wordt niet gedwongen om te liken

Je MOET helemaal niks bij happn :)

Op Tinder zie je 1 persoon per keer. Je MOET naar links of naar rechts swipen en ziet de volgende persoon niet totdat je een beslissing hebt gemaakt. Vaak ben ik niet zeker of ik iemand weg wil swipen of niet, dus stop ik de app maar gewoon weer in mijn broekzak.

Op happn, daarentegen, zie je alle personen die je bent tegengekomen op een tijdlijn in chronologische volgorde. Je hoeft dus niet direct te beslissen of je iemand leuk vindt of niet. Je krijgt ze allemaal tegelijkertijd te zien en kunt ze liken of wegklikken wanneer jij dat wilt. Vrijheid.

4) Zien welke muziek ze luisteren

Want ja, wie vond het Koningslied nou écht goed?

Laten we eerlijk zijn. Muziek speelt een enorme rol in onze levens en of we wel of niet matchen met mensen hangt ook af van wat ze op cultureel gebied leuk vinden. Op happn kan iedereen zijn profiel connecten met Spotify. Dat betekent dat je de laatste paar afspeellijsten kunt zien waar je crush naar heeft geluisterd.

Handig, want zo kan je bijvoorbeeld elke ruige metalhead, Justin Bieber fan of Wolter Kroes-liefhebber direct wegklikken. Thanks happn!

5) Geen ranking gebaseerd op hoe knap je bent

Doutzen is schitterend, maar bij happn ranken ze niet op hoe knap je bent.

Tinder heeft onlangs bekend gemaakt dat ze hun gebruikers ranken op basis van hoeveel mensen hen naar rechts swipen. Hoe meer mensen jou naar rechts swipen, hoe knapper Tinder denkt dat je bent. Als er minder mensen naar rechts swipen… Naja, je snapt het.

Deze ranking heeft invloed op hoe vaak je profiel verschijnt op iemand anders zijn telefoon en ook op bij wie het op zijn telefoon verschijnt. Je krijgt dus mensen te zien die even ‘knap’ zijn als jij. En dat is bullshit natuurlijk.

Happn is daarentegen gebaseerd op locatie, niet op hoe knap je bent. Je kan dus makkelijk beargumenteren dat happn minder oppervlakkig is. Het is meer gebaseerd op waar je naartoe gaat en wat voor activiteiten je leuk vindt dan hoe iemand eruitziet.

6) Minder trashy

happn is voor net wat serieuzere mensen dan de mannen in Oh Oh Cherso.

Tinder heeft in de loop van de tijd een vrij negatieve reputatie gekregen. We weten allemaal waarom de grote meerderheid van de mensen op Tinder zit. Genoeg vrouwen hebben me verteld dat het vol zit met mannen die eigenlijk, tsja.. Alleen uit zijn op seks..

Happn heeft de neiging om net wat meer voor serieuze mensen te zijn. Als in, voor mensen die echt op zoek zijn naar vrienden of iets serieuzers. Het is nog niet echt een “hookup-app”

7) Het is GRATIS

In tegenstelling tot Tinder betaald je bij happn niks voor de basisfunctionaliteiten van de app.

Tinder is bezig met het limiteren van functies waar hun gebruikers toegang tot heeft. Ze zijn bezig met het pushen van mensen om tussen de €4,50 en €20 euro te betalen om te upgraden naar Tinder Plus. Dit zijn gelimiteerde basisfuncties zoals het aantal keer dat je naar rechts kunt swipen. Als je niet wilt betalen of upgraden word je als het ware ‘gestraft’ en geforceerd om 12 uur te wachten voordat je verder kan gaan met naar rechts swipen.

happn is echter gratis. De enige keer dat je geld uitgeeft aan happn is als je “Say Hi”s wilt kopen die max een paar euro kunnen kosten.

Als je op “Say Hi” klikt bij iemand krijgt diegene direct een berichtje om te laten weten dat je geïnteresseerd bent. Zo wordt de kans op een crush veel groter!

happn is in feite een toevoeging op de echte wereld. Je matcht met mensen die je ook tegen zou komen in het echt. Dat maakt happn realistischer en de matches minder oppervlakkig.

Download happn gratis voor IOS, Android en Windows Phone. Ik beloof dat je het geweldig gaat vinden!

Like what you read? Give Ruby Miles a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.