Wereldtips

7 tips voor Sevilla

Een dag vol heerlijk eten, goede wijn, lekker weer, de mooiste gebouwen en prachtige natuur? Dat lukt je in Sevilla. En al helemaal met deze 7 tips. Vamos!

09:35 uur — Gezond ontbijten bij Jester

Oké, we beginnen de dag niet super Spaans, want dan zouden we een ‘cafe con leche’ bestellen met een geroosterd broodje met gehakte tomaat erbij. Ook lekker. Maar dit hippe ontbijttentje is zeker een fijn begin van je dag: Jester. Het is een schattig, klein Hawaï-achtig tentje, waar een stuk of 8 tafeltjes voor de deur staan. Waarschijnlijk zit het vol als je aankomt, of staat er zelfs een rij. Heb eventjes geduld, het duurt waarschijnlijk nog geen 10 minuten totdat je plek hebt.

Jester serveert gezonde Açai-bowls en bijvoorbeeld kommen havermout met vers fruit. De koffie is hier heel goed, evenals de verse sapjes. En een goed ontbijt kun je wel gebruiken, want je stappenteller gaat overuren draaien vandaag!

Jester — Calle Puerta de la Carne 7a, Sevilla — dagelijks geopend van 08:30–14:00 en van 16:30–20:30.

10:45 uur — Voel je de koning te rijk in het prachtige Real Alcázar

Real Alcázar — het koninklijk paleis — wordt nog steeds gebruikt. Het is een must see als je in Sevilla bent. Het representeert precies hoe mooi ik de Moorse invloeden op de bouwstijl in Sevilla (en heel Andalusië) vind.

Er ligt een prachtige tuin achter het paleis, die je wellicht bekend zal voorkomen. De Water Gardens of Dorne (van de Prince of Dorne) uit de serie Game of Thrones zijn namelijk op deze locatie opgenomen.

Nog even een belangrijke tip: koop je ticket op voorhand online, zodat je niet superlang in de rij staat (in de volle zon). Ik heb onze tickets gekocht via deze website en kon na 5–10 minuten wachten naar binnen.

Real Alcázar — Patio de Banderas, Sevilla — dagelijks geopend van 09:30–17:00.

13:15 uur — Vul je Insta feed op het Plaza de España

Vanaf het Real Alcázar is het 15 minuten lopen naar het halvemaanvormige Plaza de España. Het is een enorm plein in de vorm van een halve cirkel, omringd door gebouwen. Deze gebouwen vormden tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 het paviljoen van Spanje. Het plein heeft iets romantisch en fabelachtigs.

Heerlijk om er rond te struinen en foto’s te maken.

Plaza de España — Av de Isabel la Católica, Sevilla — het plein is niet te betreden na 22:30 / 23:00.

13:55 uur — Struinen door het sprookjesachtige Park Maria Luisa

Aan de Plaza de España ligt een heerlijk, rustgevend park: het Maria Luisa Park. Het is botanisch en romantisch, met allerlei fonteintjes, mooie bomen, perkjes en betegelde bankjes. Leuk om doorheen te lopen, maar ook zeker om doorheen te fietsen. Wij deden namelijk deze fietstour met de gezellige Nederlandse gids Angela van Pia tours. Erg leuk om Sevilla fietsend te verkennen, dan kom je net even verder.

El Parque de Maria Luisa — Paseo de las Delicias, Sevilla — dagelijks geopend van 08:00–22:00.

14:44 uur — De àller- àllerbeste tapas eten bij Espacio Eslava

Man, man, man. Wat hebben we hier lekker gegeten. Espacio Eslava werd al door velen aangeraden. Helaas kon ik van te voren geen reservering meer maken (ik was te laat — het zat al vol). Desondanks konden we na een half uur in de rij gestaan te hebben (met een drankje!) alsnog een tafel krijgen. Als ik de site goed begrijp, is dat sowieso wat je wilt, anders kun je namelijk niet de onderstaande heerlijke tapas bestellen.

Het advies is heel simpel: GA HIERHEEN. Waarom? Omdat de gerechten ontzettend uniek en bijzonder goed op smaak zijn. We namen eerst de Salmorejo, een koude soep met tomaat, knoflook en brood. Klinkt simpel, is het ook, maar die smaak… Echt heel lekker. Daarna kregen we een prijswinnende tapas: de “Yema sobre bizcocho de boletus y vino caramelizado”. Dit is een langzaam gegaarde eidooier op een soort porcini cakeje met gekarameliseerde wijn. Geweldige smaken bij elkaar.

We vervolgden met een ander prijswinnend gerecht: de “cigarro para Becquer”. Een grappig gerechtje dat lijkt op een sigaar. Het is een dun knapperig deegje met een donkergrijze visvulling. Lekker vissig.

We sloten af met de spareribs: “Costilla de cerdo con miel de romero al horno”. Supermalse, sticky spareribs in honing met rozemarijn. Simpel, maar erg goed.

En het leukste van alles? Inclusief twee glazen wijn per persoon waren we in totaal slechts € 40 kwijt met z’n tweeën.

Espacio Eslava — Calle Eslava 3, Sevilla — van dinsdag t/m zaterdag geopend van 12:30–00:00 en op zondag van 12:30–17:00.

17:56 uur — Verkoelend ijsje eten bij Helados Rayas

Met die hoge temperaturen, is een verkoelend ijsje altijd lekker. En voor een goeie, mag je ook best even omlopen. Mijn aanrader is een Chocolade-sinaasappel ijsje van Helados Rayas. Jep, dat is dus één smaak. Lekkere combi!

Helados Rayas — Calle Almte, Sevilla — doordeweeks geopend van 15:00–23:00 en in het weekend van 14:00–23:00.

20:55 uur — Als een echte Spanjaard tapas aan de bar eten bij El Rinconcillo

Als je dan toch naar Helados Rayas bent gelopen, loop dan in 2 minuten naar de oudste bar van Sevilla: El Rinconcillo. Dit is een tapasbar waar je de bingokaart kunt afstrepen: hammen aan het plafond, Spanjaarden hangend en druk pratend aan de bar, tapas op simpeltje schoteltjes, nét iets te fel licht en barmannen die gewoon onthouden wat je hebt gegeten. Oh, én superlage prijzen.

Onze tactiek in tapasbars is er eentje die je gewoon mag jatten: loop naar binnen en vraag om de twee beste tapas die ze hebben. Zo eet je eens wat anders in plaats van dat je altijd hetzelfde bestelt. Wij aten hier bijvoorbeeld heerlijke gestoofde spinazie met kikkererwten.

El Rinconcillo — Calle Gerona 40, Sevilla — dagelijks geopend van 13:00–17:00 en 20:00–00:30.

Heb jij ook tips voor Sevilla? Deel ze hieronder zodat andere lezers ook alles uit deze prachtige stad halen. Thanks!

--

--

--

Food blog Blik in de Keuken — in een Medium jasje.

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Jodi Leunissen

Jodi Leunissen

Food blog Blik in de Keuken — in een Medium jasje.

More from Medium

3 Easy Ways to Get Involved on World Water Day 2016 : Life Style Big News

Old Ass Kid

Could Magic Johnson Be the Visionary Lakers Need to Fix Their Front office?

Portibi Farm, Sukabumi