Snel recept

Minestra Maritata (minestrone) met Beyond Meat

Recept Minestra Maritata (minestrone) met Beyond Meat

inestra Maritata betekent letterlijk vertaald ‘getrouwde soep’. Dit omdat de ingrediënten zó goed samengaan, dat ze wel getrouwd lijken. Ook is dit gerecht een goed voorbeeld van de ‘arme Italiaanse keuken’ — heerlijke gerechten, met de simpelste ingrediënten en binnen no time klaar. Vaak ook juist met ingrediënten die je nog als left-over hebt liggen. Oók andere groenten of restjes pasta doen het goed in deze maaltijdsoep! Hoe dan ook is dit een heerlijke, pure soep — waar je meteen blij van wordt.

Dit heb je nodig

voor 3 flinke kommen (maaltijd)soep

  • 800 ml groente- of kippenbouillon*
  • 250 g krieltjes / aardappelen
  • Beyond Meat Sausage (vegan worstjes, 200 g)*
  • 1 (grote) venkel
  • 3 knoflookteentjes
  • 100 tot 150 g bladgroente, zoals boerenkool, (baby)spinazie en/of bladbroccoli (Minestra Nera / Spigariello)
  • 1 citroen
  • eventueel wat left-overs, zoals: een handvol geraspte Parmezaanse kaas — of een andere harde kaas die je toevallig nog in huis hebt* of een handvol (restje) pasta — in kleine vorm.
Eet je veganistisch of vegetarisch? Gebruik dan (logischerwijs) groentebouillon. Check de verpakking of deze ook daadwerkelijk vega of vegan is.De vegan worstjes van het merk Beyond Meat zijn te koop bij de meeste supermarkten. Vervang eventueel door andere veganistische worstjes.Laat de Parmezaanse kaas weg indien je vega(n) eet.

Zo maak je het

Bereid de bouillon en breng zachtjes aan de kook in een (soep)pan. Snijd aardappelen zo nodig in partjes, en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg ook de pasta* toe, indien je die gebruikt. Zorg ervoor dat de bouillon zachtjes aan de kook blijft.

* Is de pasta eerder al gekookt en al gaar? Voeg het dan pas samen met de bladgroenten toe.

Snijd de venkel in dunne plakken (haal de harde kern eruit) en voeg dit toe aan de soep. Ontvel de knoflookteentjes, snijd in dunne plakjes en voeg dit ook toe.

Verwarm ondertussen in een andere (koeken)pan wat (kokos- of olijf)olie. Verdeel de Beyond Meat Sausage in stukjes, draai er kleine balletjes van en bak ze in de pan rondom bruin. Voeg ze toe aan de soep.

Pers de citroen uit.

Zodra de aardappelen gaar zijn — test het door te proeven of door ze in te prikken met een vork of mes — voeg je de bladgroente toe. Laat dit een paar minuten meewarmen.

Schep de Minestra Maritata in kommen en verdeel er wat citroensap overheen. Besprenkel met wat drupjes olijfolie. Top (eventueel) af met wat Parmezaanse kaas.

Geniet ervan!

Tip — varieer met (left-over) groenten en kruiden. Bijvoorbeeld bosui, dragon, radijs, asperges, peterselie, paksoi en bleekselderij doen het ook goed in deze soep.

--

--

Recepten waarvan je zéker weet dat ze een succes zijn — met gewone ingrediënten uit de supermarkt.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Jodi Leunissen

Recepten waarvan je zéker weet dat ze een succes zijn — met gewone ingrediënten uit de supermarkt.