Snel recept

Vega Kimchi burger

Recept Vega Kimchi burger

it übergezonde gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. De combi van knapperige toast, zachte cottage cheese, rijke vega burger en pittige Kimchi maakt je spontaan blij. En dan die heerlijke, knapperige sugar snaps erbij. Echt een nieuw favo gerecht!

Dit heb je nodig

licht hoofdgerecht voor 2 personen

  • 2 sneden brood
  • 125 g cottage cheese*
  • 1 limoen
  • 2 vega burgers*
  • 1 rode peper
  • 1 stukje verse gember
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g Kimchi*
Cottage cheese (ook wel Hüttenkäse) is een jonge ongerijpte kaas met een milde smaak en weinig vet. Je vindt het in de supermarkt bij de (room)kazen in het koelvak.Kies je favoriete vega burger, bijvoorbeeld een linzenburger of kikkererwtenburger. Veel supermarkten hebben een steeds grotere keuze hierin.Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het is heerlijk knapperig en fris. Onder andere de Marqt en EkoPlaza verkopen het kant-en-klaar. Je vindt het vaak in het groenten koelvak. Je kunt het ook zelf maken.

Zo maak je het

Toast de sneden brood in een broodrooster, in de oven onder de grill (200 graden, 6 minuten) of in een (grill)pan. Doe je dit in de pan, leg er dan eventueel een vel bakpapier op en zet een zware pan erbovenop, zodat het goed toast in de pan. Snijd de sneden brood daarna diagonaal doormidden.

Rasp de limoen en pers ‘m daarna uit. Meng de helft van het limoensap met de cottage cheese, en voeg ook wat zout en peper hieraan toe.

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd ‘m daarna in reepjes. Schil de gember en rasp het.

Verwarm de vega burger volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan op redelijk hoog vuur en voeg de gember, rode peper en sugar snaps toe. Roerbak dit 4 minuten. Blus het af met de rest van het limoensap.

Verdeel de sugar snaps over twee borden. Leg hierop de sneden brood en beleg dit met de cottage cheese. Bestrooi met de limoenrasp. Halveer de burgers en leg ze bovenop de cottage cheese. Top af met de Kimchi.

Geniet ervan!

Smaak het — naar meer?

👏 Geef applaus, sla dit recept op, laat een comment achter of volg mij.

--

--

Recepten waarvan je zéker weet dat ze een succes zijn — met gewone ingrediënten uit de supermarkt.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Jodi Leunissen

Recepten waarvan je zéker weet dat ze een succes zijn — met gewone ingrediënten uit de supermarkt.