Zo unlock jij je iPhone zonder drukken. (zoals ‘vroeger’)

Voor veel mensen kom ik waarschijnlijk het meest in de buurt van een ‘Apple Geek’ binnen hun kennissenkring. Ik heb een Watch, iPhone, al meerdere iPads gehad, en leef praktisch met mijn MacBook. Ik ben dan ook een van die mensen die (bijna) altijd vurig de keuzes van Apple verdedigt, ook al weet ik dat het (inmiddels) gewoon een grote geld-verdien-fabriek is met een gestoord goed marketing team. Ik geloof wel in de producten, in de kwaliteit en in de software. Ik vind het eco systeem van Apple fijn en de toeters en bellen die ontbreken, die je wel bij Android hebt, lever ik heel graag in, in ruil voor stabiliteit, snelheid en automatisering in iCloud.

Zelfs de keuze om de headphone jack uit de nieuwe iPhone te halen kan ik me wel in vinden. Ik heb zelf eigenlijk alleen maar draadloze koptelefoons of earbuds (ik ben nogal van de gadgets) en geloof er ook wel in dat we in ieder geval op telefoons er nu maar eens vanaf moeten.

Er is alleen 1 ding Apple, 1 ding waar je mij nog niet in mee krijgt.

Ik heb op dit moment een iPhone 6 plus. Niet de s, niet de 7, een 6 plus. Mijn iPhone gaat dus sowieso al niet aan als ik hem op pak (first world problems), maar dat is geen probleem.

Maar forceer mij niet om mijn notificaties te bekijken als ik gewoon mijn iPhone in wil.

Dat bepaal ik zelf wel. Als ik mijn iPhone pak, is dat waarschijnlijk om iets te doen, dus moet dat ding zo snel mogelijk van z’n slot af. Iets wat hiervoor enorm snel en efficiënt ging dankzij de geweldige Touch ID scanner. Vanaf iOS10 wil Apple dat we onze iPhone pakken, naar de notificaties kijken en daarna op de homeknop drukken om te ontgrendelen. Zal best prima werken als het scherm al aan is, maar ik vind het 2 keer drukken wat ik nu moet doen helemaal niks.

Wat blijkt? Het kan uitgezet worden.

Het zit uiteraard een beetje weggestopt, omdat Apple toch wel erg graag wil dat je voortaan volgens hun visie je iPhone gaat gebruiken, maar zoek en gij zult vinden.

Zo ontgrendel je je iPhone op de oude manier:

Instellingen → Algemeen → Toegankelijkheid → Thuisknop → Plaats vinger om te openen

Zet die laatste aan en voila, je iPhone gaat weer vanzelf van het slot af als je hem aan drukt. Ik ook altijd met mijn gezeur.

P.S. Ik begrijp dat er veel ergere dingen in de wereld zijn dan de enorme moeite die het kost om een knopje 2 keer in te drukken om je iPhone te ontgrendelen, maar ik moest gewoon even oud Hollandsch zeuren.