Συμβουλές Airbnb: Κερδίστε επαναλαμβανόμενες κρατήσεις

Πολλοί οικοδεσπότες Airbnb δεν συνειδητοποιούν την πιθανή δυνατότητα κράτησης που βρίσκεται ακριβώς μπροστά τους — οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες. Η προσέλκυση επαναλαμβανόμενων κρατήσεων όχι μόνο θα ενισχύσει το εισόδημα, αλλά θα οδηγήσει και προσωπικές συστάσεις για την καταχώρηση σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε τους επισκέπτες να επιστρέψουν χρόνο με το χρόνο, αυτές οι πέντε συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν!

1. Δημιουργήστε διαρκείς σχέσεις

Όλο και περισσότερο ακούμε ότι οι επισκέπτες που ψάχνουν ένα “Airbnb σπίτι μακριά από το δικό τους σπίτι”. Αυτό ξεκινά από την στιγμή που κοιτάζουν την οικία σας online και αρχίζουν να φαντάζονται τις διακοπές τους εκεί.

Ως οικοδεσπότης, μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα ​​από τον ανταγωνισμό σας και να γνωρίσετε τους καλεσμένους σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή τους. Καθορίστε τι είναι σημαντικό για αυτούς, ανακαλύψτε τις ανάγκες τους και προλάβετε τυχόν προβλήματα πριν να έχουν την ευκαιρία να προκύψουν. Οι φιλοξενούμενοι θα αγαπήσουν ότι έχετε “ξοδέψει-επενδύσει” τον χρόνο σας με αυτόν τον τρόπο — και αυτό θα αποτελέσει καλό σημείο όταν πρόκειται να επιστρέψουν.

2. Κάντε κάθε εμπειρία να μετράει

Αυτό συμβαδίζει με την οικοδόμηση σχέσεων από την πρώτη αλληλεπίδραση — δημιουργώντας αξέχαστες, θετικές εμπειρίες επισκέπτη θα βοηθήσει στην ενθάρρυνση των επισκεπτών να επιστρέψουν. Ποιες εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορείτε να προσφέρετε, οι οποίες θα κάνουν τη ενοικίαση σας ξεχωριστή; Πραγματοποιείτε εβδομαδιαία πίτσα πάρτι; Δωρεάν μαθήματα γιόγκα; Όποιοι και να είναι οι επισκέπτες στην περιοχή σας, φροντίστε να προσφέρετε ανά πάσα στιγμή την υπηρεσία 5 αστέρων και να καλύψετε κάθε πιθανή ανάγκη.

3. Προσφέρετε ακαταμάχητα κίνητρα

Ένας από τους πιο προφανείς τρόπους για την επίτευξη επαναληπτικών κρατήσεων για το Airbnb, είναι προσφέροντας εκπτώσεις και άλλα κίνητρα. Ενώ ορισμένοι οικοδεσπότες προτιμούν να προσφέρουν μια κατ ‘ευθείαν έκπτωση 5, 10 ή ακόμα και 20% έκπτωση για τους επισκέπτες επιστροφής, άλλοι θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, όπως δωρεάν επίσκεψη σπα ή μεταφορά από το αεροδρόμιο.

4. Συλλέξτε προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας

Ακριβώς όπως ζητάτε μια καλή κριτική Airbnb από κάθε επισκέπτη σας, θα πρέπει επίσης να έχετε τη συνήθεια να ζητάτε και τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας. Ένας αριθμός κινητού ή ένα Email θα σας βοηθήσουν αρκετά όταν πρόκειται για τη διατήρηση της σχέσης, πολύ πιο μετά ​​από την αναχώρηση του επισκέπτη.

Με αυτές τις λεπτομέρειες, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε εκστρατείες Email Marketing ή WhatsApp/Viber για να προωθήσετε τυχόν ειδικές προσφορές για τους επισκέπτες που επιστρέφουν — διατηρώντας την επικοινωνία προσωπική, φιλική και άμεση.

5. Ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση απευθείας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Airbnb είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους επισκέπτες να βρουν ενοικιαζόμενες κατοικίες— και για εσάς να διαφημίσετε το δικό σας! Αλλά όταν οι ταξιδιώτες έχουν ήδη καταβάλει τα “τέλη εξυπηρέτησης” για ένα σπίτι μία φορά, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα προσβλέπουμε να το πληρώσουμε ξανά.

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες Airbnb ή Booking.com κατοικιών διαφοροποιούν τα κανάλια τους για να σταματήσουν να βασίζονται αποκλειστικά σε Airbnb και σε άλλους ιστότοπους για κρατήσεις. Μία από αυτές τις μεγάλες τάσεις; Κατασκευή επαγγελματικών ιστοσελίδων ενοικίασης κατοικιών για την πραγματοποίηση απευθείας κρατήσεων.

Όταν έχετε τον δικό σας ιστότοπο, μπορείτε να επιστρέψετε τους επισκέπτες εκεί για να ολοκληρώσουν την κράτησή τους — και να προσθέσετε οποιεσδήποτε εκπτώσεις, ειδικές προσφορές και freebies. Σκεφτείτε το ως μια ηλεκτρονική επαγγελματική κάρτα για την οικία σας. Για τους ταξιδιώτες, είναι εξίσου απλό ως Airbnb, αλλά το κύριο πλεονέκτημα για αυτούς είναι ότι δεν έρχεται με την επιπλέον τιμή της προμήθειας των OTA.

Έτσι, έχετε τις κορυφαίες πέντε κορυφαίες συμβουλές μας για την επίτευξη επαναληπτικών κρατήσεων για το Airbnb. Τι άλλο κάνετε που κάνει τους επισκέπτες να επιστρέψουν; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Τεκερίδης Γιάννης
www.planbnb.gr