Καθημερινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να καταναλώνουμε καθημερινά αρκετή ποσότητα αλλά και μεγάλη ποικιλία για να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας.

Πάμε να δούμε τι προσφέρουν στον οργανισμό μας!

— -> ΦΡΟΥΤΑ

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και γενικά σε ουσίες που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και προφυλάσσουν από πολλές παθήσεις.

Σχεδόν κάθε φρούτο, αποτελεί μια σπουδαία πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν τις τοξίνες από το έντερο, να προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα, και να παρέχουν με σταθερό ρυθμό ενέργεια στον οργανισμό ρυθμίζοντας παράλληλα το αίσθημα της πείνας.

Περιέχουν ανόργανα συστατικά που μας βοηθούν να αισθανθούμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

— -> ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα λαχανικά είναι πολύτιμα για την ανθρώπινη υγεία και η συμβολή τους στην καλή λειτουργία του οργανισμού είναι καθοριστική.

Αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες.

Περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος, καθόλου χοληστερόλη και λίγες θερμίδες.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία δεν τα βρίσκουμε σε άλλες τροφές! Θεωρούνται σπουδαία πηγή βιταμινών Α, C και φολικού οξέος, μετάλλων και φυτικών ινών.

Βοηθούν το πεπτικό και το σκελετικό μας σύστημα (οστά), τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και, επειδή περιέχουν αυξημένη ποσότητα φυτικών ινών, εξομαλύνουν τη λειτουργία του εντέρου.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.