Amit nemzetközi szállítmányozás kiváló minőségű és olcsó formájáról megtudhatunk, az itt van.

joszallito
Jul 7 · 4 min read

A kiváló minőségű nemzetközi szállítmányozás, az országon vagy némely kontinensen is átér a másikig, ezért az ilyen szállítmányozás jócskán többől áll elő, mint amennyire azt mi feltételeznénk pusztán néhány szó alapján. Lényegében nagyon komplex és nehezen átlátható munka, ami állandó figyelmet igényel és eközben a speditőr át kell hogy lássa a teljes folyamatot úgy, hogy semmi se kerülje el a figyelmét, legalább is semmi olyat, ami hatással van a szállítmány sikeres útjára és az ügyfelek elégedettségére. Ehhez persze az is kell, hogy alacsonyak legyenek az árak és időben teljesüljön a megbízás. A nemzetközi szállítmányozás szolgáltatása ősi gyökerekre lehet büszke, de persze sosem volt akkora jelentősége, mint napjainkban. A világgazdaság és az államok gazdasága annyira összefonódott, hogy ma már egyetlen ország sem képes a teljes önállátásra anélkül, hogy középkori szintre csúszna vissza és az ezt biztosító kereskedelemnek a nemzetközi szállítmányozás a legfontosabb működtetője. Mit sejthetjük, már ez alapján is ez tényleg egy messzemenőkig összetett munka, de mélyedjünk el jobban a témában. A nemzetközi szállítmányozás sok részágat és kapcsolódó ágat foglal magába és kapcsol össze, így a logisztikát, a fuvarozást, a raktározást továbbá a szállítást, esetleg a külön erre szakosodott rakodó és csomagoló cégeket is. Mint más területek így itt is vannak szakkifejezések és bár a köznyelveben gyakran összemosódnak, de a lexikon szerint élesen elváló jelentésük van, mert míg a szállítás jellemzően kisebb, vagy egyetlen árucikket, futárszolgálat, vagy posta segítségével szállít el közvetlenül a megrendelőhöz, addig a fuvarozó általában cégek megbízásából nagyobb mennyiségű egy vagy több raklapnyi árut, vagy más nagyobb méretű szállítmányt juttat el a megrendelő által megjelölt helyre. Ezzel szemben a szállítmányozó, vagy saját kamionnal végzi a fuvarozás és ebben az esetben, fuvarozó is egyben, vagy pedig szakmai tapasztalata révén megtalálja a feladatra a leginkább megfelelő fuvarozót és gondoskodik az egyéb járulékos folyamatokról komplexebb fuvarok esetén, amit már egy fuvarozó egyedül nem lenne képes idő és tapasztalat hiányában megtenni.

Európában nagyrészt a közúti szállítmányozás teszi ki az országok közötti szállítások nagyrészét, de a vasúti szállítás részarányának növelésére is vannak tervek és sok olyan dolog is van, ami sürgőssége és könnyen szállítható volta miatt, leginkább a légiszállításnak felelnek meg. Persze az is előfordulhat, sőt a kontinensek között az a gyakoribb, amikor több szállítási mód egyszerre van jelen a szállítás folyamatában ez leggyakrabban a tengeri szállítmányozás, majd a kikötőből indulva a közúti szállítmányozás veszi át az árut, de gyakran a raktározás is szerepet kap a kikötőbe érkezéskor, esetleg vámraktár formájában. Ennek a kombinált módozatnak többféle jelentősége lehet, egyrészt mert mondjuk méretéből adódóan csak így lehet szállítani, vagy mert a költségek olyan magasak lennének, hogy egyáltalán nem érné meg szállítani azt az adott árut, vagy csak a szállítmányozási költségek csökkentése okán.

Nézzük meg milyenek lehetnek az áruk kategóriái a nemzetközi szállítmányozás szempontjából.

Vannak raklapon szállítható áruk, kartonokba csomagolva, esetleg zsugorfóliával egyberögzítve kerül fel a raklapra, vannak ládában szállított áruk és vannak olyanok is amiket bálában szállítanak, ilyen például a ruha is, de az állatállomány részére a takarmány bizonyos fajtáit is. Aztán olyan is lehet, hogy tartályos áru, mint a tej, étolaj, ecetsav, ezeket mind speciális tartályos kocsikban szállítják, de a fagyasztott áruk részére meg hűtőskocsik kellenek. Ezen kívül van még egy speciális szegmens ez pedig a túlméretes szállítás és a gépszállítás, ami valójában kettő, de mégis nagyon nagy az átfedés a kettő között. Ez azért van, mert a gépeket általában tréleren szállítják, már a nagyméretűeket legalább is, de a kisebbeket akár ponyvás kamionban is lehet, sőt megfelelő rámpával akár kisebb autókat is lehet, egy biztos a túlméretes gépekhez leginkább tréler kell és van olyan is, amihez nem is akármekkora. Viszont tréleren is utazhatnak nem túlméretes áruk és igazából ez a leggyakoribb áru, amit trélerrel fuvaroznak, ezek pedig az autók.

A költségeket érdemes jól átnézni, mert sok mindenen lehet spórolni, ami tényleg fölösleges, de azokon a dolgokon amik rontják a szállítmányozás színvonalát, vagy a fuvar biztonságán, azokon szigorúan tilos! Nem kizárólagosan a törékeny árukkal kell nagy körültekintéssel bánni, hanem minden rakománnyal, ami a megbízóktól a szállítmányozóhoz kerül. Az Európai Unió tagjai között még sűrűbben zajlik a szállítmányozás a vámok és a határok hiánya miatt, ez pozitív hatással van a nemzetközi szállítmányozásra is.

A nemzetközi szállítmányozásban nagyon sok szereplő van és elég nehéz kiválasztani, melyikkel is dolgozzunk, ha egy jó fuvarra van szükségünk az üzletünk töretlen fejlődéséhez. Jó szempont, ha esetleg ismerjük a céget, vagy esetleg ismerősünké, de ez nem mindig jó, mert persze vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy „neked barátilag ennyi” ez az ár azonban jóval magasabb, mint amennyiért minőségi kivitelben sok más jó cég elvállalná, nyilván ez nem olyan gyakori, de szerintem mindenkinek van már ilyen tapasztalata. Aztán azt is érdemes megfontolni, milyen referenciái van az adott fuvarozónak, milyen jellegű és volumenű fuvarokat csinált már, milyen viszonylatokra és milyen siker rátával, meg persze milyen áron, ja és a lényeg, de ezt könnyen megnézhetjük a neten is, mégpedig azt hogy nem áll e felszámolás alatt, vagy csőeljárás alatt a cég. Az árnál még arra is figyelni kell hogy jól mérjük fel mennyi a reális ár, mert a túl alacsony árak, biztos valami svindlit álcáznak és csak arra utaznak, hogy egy alkalommal elszedjék a pénzünket és aztán felszívódjanak mint a kámfor. Volt már arra példa, hogy fuvarozónak adták ki magukat a bűnözők hamis igazolvánnyal meg hamis rendszámmal és megléptek a teljes kamionnyi áruval több millió forint kárt okozva. Kisebb cégek akár padlót is foghatnak az ilyen könnyelműség következményeként, mer sajnos nem mindig kerül vissza az elvitt áru.

Szóval jó sok dolgot soroltam fel, amikkel igencsak jó tisztában lenni, amikor megrendeljük a nemzetközi szállítmányozást, de akkor, ha ezeket nem téveszti szem elől, akkor nem lehet gond és elégedett lesz az eredménnyel is és lehetőleg olyan szállítmányozóra lel, akivel hosszútávon is hatékonyan lehet együtt dolgozni, úgy hogy jó hatással legyen a vállalkozásunk fejlődésére, mert megpróbálják saját igényeinkhez igazítani a fuvarokat és a hozzá társuló elemeket. Sok sikert kívánok mindenkinek, aki nemzetközi szállítmányozást szeretne megrendelni, mert egészen biztos vagyok ebben, ha megfogadjak a javaslatomat.