HAPPY 1337

Ik weet niet of jullie dit weten, maar vroegah toen ik een jaar of 12 was, speelde ik heul veul computer spelletjes. Vooral het spelletje Counter-Strike was helemaal de shit destijds. Nou weet ik niet of jullie de 10.000 uur regel kennen van Malcom Gladdwel? Schijnbaar als je ergens ontzettend goed in wilt worden, moet je minimaal 10.000 uur hebben “gespeeld” voordat je jezelf een “pro” kan noemen. Nou ik heb denk ik wel 20.000 uur in het spelletje Counter-Strike zitten, dus ik mag best wel zeggen dat ik een aardig potje kon knallen in die tijd! Op een gegeven moment speelde ik zelfs in de beste “clan” van Nederland. Even voor de niet-gamers onderons: een clan is een groep mensen van 5 personen die samen spelen om een wedstrijd te winnen. In de tijd dat ik nog zoveel aan het gamen was, had ik nog nooit gehoord van de 10.000 uur regel van Gladwell. Wij hadden gewoon het woordje: leet (oftewel l33t of 1337). Misschien dat jullie nu wel denken: wtf is dit voor een hoog breezertaal- gehalte, maar Wikipedia beschrijft 1337 als volgt:

Het woord l33t is een verbastering van elite. Het duidt onder meer op het bereiken van een ingewikkeld doel oftewel elitestatus in bijvoorbeeld een computerspel of bij programmeren.

Dat was ik dus vroeger. leet, liet, 1337, l33t, hoe je ook wilt noemen. Je denkt nu misschien wel, dude waar gaat dit verhaal naar toe? Nou dat ga ik jullie dus nu uitleggen. Iedereen weet (althans dat denk ik dan) dat ik sinds 28 oktober mijzelf de belofte heb gedaan om elke dag een uurtje te schrijven. Van precies 07:00 tot precies 08:00. Het lukt me niet iedere dag om die precieze tijden aan te houden, maar ik schrijf iedere dag wel een uurtje. Als we Gladwell moesten geloven, ben ik nog niet eens een bietje ver met mijn ontwikkeling. Ik heb pas 29 dagen geschreven. 29 dagen betekent 29 uur. 10.000 — 29 = 9.971 uur. Omdat ik elke dag maar een uurtje schrijf aan mijn blog, betekent dit dat ik nog 9.971 dagen te gaan heb voordat ik mijzelf überhaupt een “pro” mag gaan noemen.

Maar toen gebeurde het: vanochtend toen ik wakker werd en op de statistieken keek van mijn blog, zag ik iets heel erg cools. Mijn statistieken gaven namelijk het volgende aan:

Zien jullie dat? Ik heb precies 1,337 lezers gehad in de afgelopen 30 dagen. Haal de komma tussen de 1 en de 3 weg en je hebt 1337, oftewel: LEET! Ik ben een pro. Althans; als ik mijn blog mag geloven. Zij gelooft in mij.

Met die gedachte ga ik vandaag de blog afsluiten. Ik heb een zware nacht gehad, ik heb in totaal maar 3 uurtjes kunnen slapen i.v.m. een deadline die ik moest halen. Terwijl ik aan het typen ben, raken mijn wallen steeds weer de spatiebalk. Su p er i r r i tan t. Dus ik ga maar snel stoppen. Morgen weer een nieuwe dag! Hopelijk met wat meer slaap ☺!

Tot morgen 08:00.

Jotam.