ZENUWSLOPEND.

Wow, ik ben gewoon zenuwachtig.

Zenuwachtig voor wat dan Jotam?

Zenuwachtig om weer een blog te schrijven.

Waarom?

Omdat het echt al mega lang geleden is dat ik een blog heb geschreven.

Maar hoe kan dat dan?

Omdat ik echt mega druk bezig ben geweest met school en werk ☹!

En dan kun je niet even een uurtje per dag vrij maken om je lezers te vermaken met een verrukkelijk stukje tekst?

Da’s een goeie! En je hebt ook gelijk. Ik had ook veel eerder moeten beginnen met schrijven en het gewoon moeten volhouden!

That’s the spirit binky, volhouden!

Nou jullie lezen het al: ik vind het weer spannend om te gaan schrijven. Het is niet zo dat ik de laatste tijd niet meer heb geschreven, integendeel zelfs! Ik heb zojuist mijn portfolio voor het vak Personal Branding afgerond, een lap tekst van minimaal 20.000 woorden en 60 kantjes lang. 20.00 woorden die mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren hebben omschreven. Want dat is waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben geweest: persoonlijke ontwikkeling. Ik ben in februari begonnen met mijn minor Branding aan de Avans Hogeschool en ik heb de workshop Personal Branding gevolgd en afgerond. De workshop draaide volledig om mijn eigen kwaliteiten: waar ben ik nou echt goed in? En waarin onderscheid ik mij ten opzichte van duizend anderen? Ik heb 5 workshops moeten volgen van 4/5 uur en vervolgens allerlei opdrachten moeten uitvoeren. Zo moest ik bijvoorbeeld omschrijven hoe mijn begrafenis eruit zou komen te zien. Wie zit er op de eerste rij? Wie houdt de speech? En wat wordt erover mij gezegd? Hoe wil ik herinnerd worden? Dat zijn nog eens verdomd goeie vragen die je opeens moet beantwoorden. Nou ben ik niet echt dagelijks bezig met mijn eigen begrafenis, dus je kunt wel begrijpen dat dit best een zware hap was. Deze oefening was ervoor bedoeld om je na te laten denken over de manier waarop je nu je leven leidt, en hoe je ervoor kan zorgen dat je zo herinnerd gaat worden zoals jij dat wilt. Laat ik mijn zwaarbeladen antwoord maar de revue passeren en jullie maar weer eens op de hoogte brengen van mijn laatste ontwikkelingen.

Ik heb eind januari met pijn in mijn hart OOGT moeten verlaten om aan een nieuw avontuur te beginnen: mijn minor branding! Ondanks dat ik het natuurlijk ontzettend jammer vond om weg te gaan, was het enigszins ook weer spannend om weer terug naar school toe te gaan. Tijd voor iets nieuws! Ik had natuurlijk mijn onderzoek succesvol afrond en het was weer tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik heb mij tijdens mijn stageperiode bij OOGT mogen verdiepen in creativiteit en in het bouwen van merken. Het voelde voor mij dan ook als een logisch vervolg om de minor Branding te kiezen. Ik was enorm nieuwsgierig naar de theorie achter het bouwen van een goed merk en de introductietekst van de minor beloofde gouden bergen.

Tijdens de introductiedag van de minor kregen wij de planning van de komende maanden te horen. De minor begint met een introductieproject voor een groot merk, vervolgens krijgen we een tentamen over de theoriecolleges en moeten we een persoonlijk portfolio maken voor het vak Personal Branding. And last but not least; gaan we in duo’s aan de slag met het schrijven van een brandplan voor een merk dat jezelf moet acquireren. Sounds like a pretty good plan to me.

Wij hebben voor het introductieproject een brandplan mogen schrijven voor het merk Illy caffè. Tijdens de briefing kregen wij te horen dat het merk Illy nauwelijks of niet bekend staat als een koffiemerk die ook gewoon thuisconsumptie beschikbaar is. Illy staat namelijk vooral bekend voor de hoge kwaliteitskoffie dat je voorgeschoteld krijgt in horecagelegenheden. De consument is niet op de hoogte van het feit dat zij die lekkere kopjes koffie — die zij in de horeca krijgen voorgeschoteld — ook gewoon thuis kunnen drinken. De opdracht was dan ook duidelijk: wij moesten een nieuwe positionering bedenken voor Illy. Samen met mijn groepje heb ik een kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitgevoerd en hebben wij de merkidentiteit, concurrentie en doelgroep eens flink onder de loep genomen. Na zeven weken hard te hebben gewerkt, zijn wij met de volgende positionering gekomen: Happy Familly. Naast de positionering hebben wij ook een activatie bedacht, waarbij de consument de mogelijkheid krijgt om middels een website hun eigen Happy Familly kopje te personaliseren. Door in te loggen met je Instagram of Facebook account, worden al jouw gedeelde Facebook foto’s opgehaald, en heb je de mogelijkheid om een selectie te maken die je graag op je kopje gedrukt wilt hebben. Zo wordt je iedere dag, bij het drinken van een lekker bakje koffie, weer even meegenomen in al die leuke familiemomenten!

Dus dat is een heel leuk project geweest waar ik de afgelopen weken mee bezig ben geweest! Zoals ik al eerder hierboven heb geschreven, ben ik ook net klaar met mijn portfolio van Personal Branding. Volgende week heb ik mijn eerste — en daarmee ook gelijk de laatste — tentamen van het jaar. Ik ben de komende week dus nog niet uit mijn grot te jagen.

Het is nu alweer bijna half 2, maar ik wilde niet gaan slapen voordat ik dit met jullie had gedeeld. Ik ga snel weer afronden omdat deze knaap morgen nog 20k+ woorden moet controleren op spelling, en omdat ik geen letter meer kan zien :-)!

Jotam.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.