Mini Nagaoka in Nagaoka 2016

Ljubljana, 19. — 20.11.2016

V Hali Tivoli v Ljubljani je pretekli vikend potekal 53. mednarodni turnir, ki nosi ime po japonskem judo mojstru Kokichiju Nagaoki, ki je svoje strokovno znanje delil tudi v Ljubljani.

V soboto so nastopili tekmovalci in tekmovalke v mlajših starostnih skupinah. Za najmlajše je bila to velika izkušnja in hkrati lekcija, saj so tovrstna tekmovanja tudi šola, skozi katero je potrebno iti in se učiti poslušati trenerje, biti borben, biti zavzet, premagovati strah. Posebno pohvalo v tej smeri si tokrat zasluži Tita Majhenič! Pot učenja za nikogar ni lahka. Smo pa prepričani, da se bodo vsi naši judoke tega priučili z delom in vztrajnostjo.

V nedeljo so bile na vrsti starostne kategorije kadetov in kadetinj, mlajših članov in mlajših članic ter članov in članic. Med kadeti in kadetinjami so se kalili nekateri mlajši kadeti in mlajši kadetinje, v starostni kategoriji U23 pa kadeti in kadetinje. Največ borb sta imela Luka Dedić (osvojeno 9. mesto) in Amar Salanović (osvojeno 7. mesto). Zelo dobro! Tudi velika večina ostalih je dobro nastopila.

Vikend mešanih občutkov je bil — fantastična učna ura za vse. Za mavrico sta potrebna tako sonce kot dež in da lahko cenimo dobro, moramo spoznati tudi drugo stran. Gremo dalje — v življenju ali zmagaš, ali se pa učiš.

Bravo, Golovec!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.