02-mircea-crisovan
02-mircea-crisovan

Sindicatul Liber Independent Electrocentrale (SLIE) Deva — Mintia, prin vocea preşedintelui Mircea Crişovan (foto), trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că drepturile angajaţilor disponibilizaţi în această toamnă de la producătorul de energie nu sunt respectate.
 „În octombrie, 451 de angajaţi de la Mintia au fost disponibilizaţi. Conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM) şi protocoalelor semnate între SLIE Deva — Mintia şi administraţia CEH, în decembrie, persoanele concediate trebuiau să primească prima tranşă din salariile compensatorii negociate. Lucru care nici până astăzi nu s-a întâmplat. Deşi foştii angajaţi nu mai sunt membri ai sindicatului, nu putem sta indiferenţi la problemele lor, gândindu-ne în acelaşi timp ce ne aşteaptă pe noi, cei care am rămas în producţie. Suntem foarte nemulţumiţi de felul în care este tratată unitatea de la Mintia de către conducerea CEH. Asta, în condiţiile în care 90 la sută din veniturile societăţii sunt generate de electrocentrala de aici. Vom face toate demersurile legale către Ministerul Energiei şi către conducerea CEH, pentru ca foştii angajaţi să beneficieze de drepturile care li se cuvin”, a subliniat Mircea Crişovan.
 În octombrie 2016, au fost disponibilizaţi 850 de angajaţi de la CEH, 451 fiind de la Mintia, ceilalţi de la termocentrala Paroşeni şi de la diviziile miniere din Valea Jiului. Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere faţă de problema semnalată de SLIE Deva — Mintia, directorul general al CEH, Michael Melczer, a spus că în acest moment societatea are conturile blocate şi nu poate plăti drepturile celor disponibilizaţi. Iar, prioritate la plata drepturilor băneşti au, în acest context, angajaţii CEH. (N. Bumbac)