Afgelopen week maakte ik voor het avond eten een spinazie quiche.
Weer eens wat anders dacht ik. Een springvorm netjes bekleed met bladerdeeg, spinazie erin en toen de ei-slagroom substantie. En daar ging het dus fout… Het kwam er aan de onderkant weer uit! Eigenwijs plaatste ik de springvorm alsnog in de oven. Gelukkig viel de schade achteraf gezien best mee. Aan het einde van de baktijd besloot ik de oven nog even op grill stand te zetten.
Na een dag hard werken zat ik even op de bank, maar ook echt éven. Wat stonk er zo? Oh nee!! Het rook aangebrand, hup een sprint naar de oven. En jawel hoor de quiche was aangebrand. Het was een kleine frustratie, maár het kon erger. Het was nog te eten.

Het oud papier weg te brengen en in de verte al zien dat er stapels papier naast de bak liggen opgestapeld. Hmmm…, ik besluit mijn restant in de bak te proppen.

Meer afstand houden van de auto voor mij op de snelweg werd me eens toegefluisterd door Mark. Oké ga ik aan werken. Maar wat gebeurde er toen? In dat mooie gat van afstand gooide mooi iemand anders zijn auto. Great…! Ik gefrustreerd omdat ik mijn snelheid moest verminderen daar inhalen even geen optie was.

Lege schappen in de supermarkt, nou nét van dat product waarvoor ik nu al voor de tweede keer kwam, in dezelfde week.
En dit zijn eigenlijk nog maar kleine frustratie puntjes.

Oké bloggen over frustratie puntjes is niet zo positief. Over positief zijn gesproken, momenteel lees ik het boek ‘’De vibe’’ van Mark Verhees.
Goed boek, zeker de moeite waard om te lezen! Hij is zoals hij zelf schrijft ‘’manisch positief’’. Weer eens wat anders :)
Puntje wat zeker wel blijft hangen is het volgende: alles wat je aandacht geeft groeit. True!
Je komt sowieso verder door positief te denken, anderen te complimenteren en jezelf waardevol te vinden. Geloof in jezelf. Maak keuze’s waar jij blij van wordt, en niet alleen om de ander te pleasen.
Je denken word al snel beïnvloed, en zelf moet je daarbij de keuze maken of je het positief houdt. Een levenslange huiswerk opdracht. Positief zijn en positief denken maakt je leven gelukkig(er). Hele klus, maar de moeite waard.
Ga ik zeker eens een uitgebreider blog over schrijven! To be continued…

De spinazie quiche

colours, mama/mom, loves to travel, joyful

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store